Mõtlesin, et täna küll ei suuda kirjutada, pea valutas terve päeva. Ükski valuvaigisti ka ei aidanud enne kui õhtul, sest ma tean, et need ei aita siis, kui istuda pärast tabletivõtmist ekraani taha või heita pikali, aga muud võimalust kui ekraani taga passida, mul täna ei olnud. Õhtul enam ei pidanud ja siis mõjus ka tablett - milline imeline tunne on, kui kusagilt ei valuta! Mulle tundub, et peavalule aitab kaasa kontrast pideva hämaruse ja ekraani helenduse vahel, mu peavalu saab kuidagi alguse silmadest. Peab homme end kontorisse vedama, sest seal on päevasel ajal rohkem valgust ja kuidagi aitab ka see, et ma tööle kõnnin, mitte ei astu voodist arvuti taha nagu kodus.
Aga vaatasin, et inimesed kirjutavad täna toidust. Ma lugesin ja ma vist ei julge. Ma söön igasuguste standardite järgi ainult saasta. Ma pole iial söönud mingeid mereande. Kalast söön korra kvartalis ehk lõhet. Muu valik on kalapulgad, mida vist normaalsed inimesed kalaks ei pea. Ma söön iga päev lõunaks paki kiirnuudleid, sest salatileti hinnatõus on olnud selline, et kui ma teen selle enda 150 grammi salatit, siis maksma läheb see varasema alla euro asemel üle kahe. Lõuna üle kahe euro on inimese röövimine. Hommikuks söön alati võileiva töö juures ekraani taga ja kuigi meie eelajalooline Jura andis lõpuks otsad ja peame filtrikohvi jooma, siis inimene harjub kõigega. Välja arvatud teega hommikul, mingi aeg proovisin, ei sobi kuidagi. Ja üldse mitte selles osas, et kohv teeks mu ärksaks või midagi, seda ma ei tunne. Ükspäev soojendasin eilset kohvi mikrokas ja jõin, ei olnud hullu midagi. Mina teen ainult presskannuga kohvi, filtriga on alati mingi jama, panen midagi liiga vähe ja saan pärast õiendada, parem ei jandi üldse nende masinatega. Pätikohvi ma ka ei tee, sest ei mina tea, kaua passima peab, mul ikka alati puru suus pärast. Selline kohvigurmaan olen :) Lihast kui seda nii võib üldse nimetada, sööme ainult Lidli või Maxima omamärgi seahakkliha, mis maksab 1.89, sellest teeme siis igasugu roogi või siis viineritest, pihvidest või kananagitsatest. Ok, vahel ostan kana rinnafileed ka, neid kontidega asju ei osta, ei oska nendega midagi peale hakata. Kartul, riis, tatar või makaron kõrvale. Salatit enamasti mitte.
Magusat ma küll jah ei söö, aga ega puuvilju ka väga mitte. Lastele ostame. Jogurteid ei söö juba ammu või kohukesi või mingeid kohupiimakreeme. Haige, mis need maksavad. Kartulikrõpse söön see-eest tublisti, aga ainult äädikamaitselisi. Ja üksi söön neid arvuti taga hilisõhtul, ammu peale söögiaega. Muidu jah, söögiaegade (hommik, lõuna, õhtu) vahel midagi kunagi ei näksi, ei tule meeldegi, söön kui nälg.
Vot mingeid energiajooke tõesti ei joo, see on noorte seas lausa epideemia, sest turundust tehakse neile korralikult. Mini rääkis, kuidas lõpureisil olid kõik kained, aga hommikuni üleval, sest põhitegijate kajuti laual oli hommikuks kümmekond purki Monsterit. Ma ütlesin, et palun, enne joogu alkoholi kui seda rämpsu. Õnneks ta ei joo neid, sest energiajook on ka pigem mingi seltskonna standard.
Kasvasin ise teismelisena Saarioineni pitsade ja Rakvere pihvide peal, neid oli sügavkülmast alati võtta, et mikrosse panna.
Sporti ma ei tee. Kõnnin niisama küll jah. Väljas söömas käin kõige tihedamini Hessis. Kui hinnad veel normaalsed olid, käisin mujal ka, enam tõesti ei käi.
Maitseb õlu, vein, dzinn-toonik.
Ju ma söön kokkuvõttes lihtsalt vähe. Üksi elaks, sööks veel vähem ja ilmselt ka tervislikumalt. Siis ma kaaluks ilmselt 49 kilo nagu pärast sünnitamist. Praegu oma 168 cm juures enamasti 57 kui kuskil kaalu ligidusse satun.
puru suus kuulub autentse pätikaelamuse juurde!
VastaKustutaah ei, see oli niisama lämisemine. See puruasi on tglt see, miks ma hirmsa hoolega uut pätikohvitassi valisin, kui vana katki oli läinud. Igas tassis ei jää puru korralikult põhja ühte kämpu, vaid jääb lõpuni vedelikuga segamini loksuma.
Mulle tundub, et oluline pole mitte tassi kuju, vaid materjal. Tõenäoliselt loeb eriti just glasuurimaterjal. Ei tea, mis turbulentse see peab tekitama või vastupidi, tekitamata jätma, et õigesti jääks.
Aga ma tegin endale just mokat, vanakooli Bialetti kannuga. mitte snobismist, vaid jäin haigeks ja siis kannatan ma nii vähe rasva, et isegi kohvi loomulik rasv on liiast ja auruga tegemine aitab selle paremini joogi seest välja jätta.
Joon kodus peaaegu ainult pätikat, tuttava tehtud keraamilisest kohvikruusist (kas on selline sõna olemas?), mingit loksuvat puru pole.
KustutaMeie teine variant kohvi teha on samuti vanakooli itaalia kann, kasutame seda vaid eriti pidulikel juhtudel küll.
ju on siis õige kruus!
KustutaKohvi vanasti ainult filtrimasinast, nüüd mingist riidest kotikesest kuuma vett läbi kallates. Idee sama aga puhtam maitse tuleb, ainult need esimesed 3 minuti jooksul kiiremini eralduvad kemikaalid kohvis. Puudus, et kohvipuru kulub rohkem, aga maitse seda väärt!
Kustutaja kiirnuudlitel pole vahel häda midagi. Ma rikastan neid vahel veel mingite libledega või mingi valgurikkama ainega. Panen hiina kapsast ja/või krabipulki sisse näiteks.
VastaKustutaMa olen ka kiirnuudlite parteis - väga hea söök ju. Vahel segan tuunikalakonservi ka sinna sisse.
VastaKustutaja tofut võib vahel panna ja...
Kustutavahel olen isegi näpuotsaga hapukapsast pannud garneeringuks. suht viimases järjekorras, samal ajal, kui paneks maitserohelise.
KustutaMul mees on ka tuunikalaparteis ja mina alati kiunun kõrval, et ära riku nuudleid ära :) Ma suudan tuunikala süüa ainult saia peal, muudmoodi miskipärast ei meeldi.
KustutaTuun saia peal ohtra majoneesiga segatult on HEA! Kui konservi lahti teen, ära ka söön.
KustutaKas ma tohin sind kasutada tulevikus näitena, kuidas (valesti) söömine ei mõjuta kehakaalu?! ;)
VastaKustutaPätikohvi osas- mul nt tõstis kolesterooli lakke. Lõpetasin, läks ka see korda.
:) Ma pakun, et mul teemaks geenid, mitte keegi suguvõsas pole kunagi ülekaalule kaldunud. Vereproov on ka korras olnud, nii palju kui mind on sunnitud seda andma :) Kolesterooli osas muidugi mu meedikust ema ütleb, et see on nii mõistatuslik teema, et keegi ei tea - nagu ka muudes kommentaariumides räägitud siis mõni piitspeenike jubeda kolesterooliga, samal ajal kui ülekaalulisel sellega kõik korras. Et pigem ka geneetiline.
Kustutama olen söömise mõttes vist suht samast parteist, poolfabrikaate ehk tiba vähem ja värske liha ja kala valik laiem. aga kiirnuudlite kõrval olen töölõunaks avastanud veel ühe hea häki (sobib ka siis, kui kodus juhtub külmkapp täitsa lage olema): panen hommikul oma tavapärasesse supitopsi toore tatra, tiba soola ja kallan keeva vee peale - lõunaks on imeline sõmer tatrapuder. Tööl hoian külmikus võipakki ja koos võikilluga ongi lõuna olemas (odavam kui kiirnuudlid).
VastaKustutaMul mees sööb lõunaks tatrahelvestest tehtud kiirputru, mis mulle eriti ei maitse, aga niimoodi päris tatrast võiks isegi maitseda. Peakski proovima.
Kustuta