kolmapäev, november 29, 2023

Küsija suu pihta

Täna nädal aega tagasi käisin viimati õues, seega ei ole mina seda suurt lund veel katsuda saanudki. See nohu lihtsalt vindub, öösel pean ikka tilka panema, et hingata saaks ja pärast nuuskan verd. Rõve. Ei ole üldse inspireeriv olukord, millest blogida.

Kirjutan siis blogimisest. Kas teil on ka viimasel ajal (no nii poolaastal või isegi kauem ehk) probleeme kommenteerimisega? Mina näiteks saan bloggeri blogides sisselogituna kommida ainult läbi Chrome'i. Samuti ka enda blogis, kuigi seda ma kirjutan Firefoxis ja sisselogituna, aga vot kui kommenteerima lähen, kasvõi enda blogi, siis väidab, et ei saa Google'iga sisse logida. No aga mu ju olen juba sees? Ei tea. Wordpressi blogidega on häda just Chrome'is - nendes kommentaariumides, kus peab ootama blogija modereerimist, ei näita mulle üldse, kas kommentaar läks kohale või mitte. Peaks ju ütlema, et "aitäh, teie kommentaar on salvestatud ja ootab modereerimist" vms. aga ei. See värk jälle töötab Firefoxiga. Sibli siis kahe brauseri vahel nagu kana takus. 

Nüüd võiks ju küsida, et kas teie ka ei saa mu blogis kommenteerida? Kommentaare ootan just neilt, kes ei saa, eks. 

Mõtlesin, et võiks ju proovida oma blogi ka kuidagi mõistlikult ära kasutada nagu normaalsed inimesed teevad. Kas keegi oskab klaverit mängida ja tunneb noote? Mulle täitsa võõras territoorium, aga Mini kuulas siin ühte klaveriklimberdust ja kirjutas üles noodid: d¹, g¹, a, a, g, f¹, g, g², a, e¹, c¹, b, d¹, f¹, e¹, f.

Kas kellelgi on aimu, kuidas neist nootidest numbrid välja võluda? Algus peaks ilmselt olema 5 8 2 2, aga mis edasi ja mis süsteemiga, seda ma ei tea? Mini on kaks aastat muusikakoolis kitarri õppinud ja temast pole ka kasu. AI ka ei tea või vähemalt ei paku loogilisi vasteid. 


15 kommentaari:

  1. Ma sain just hiljaaegu jälle kommenteerimisega mäele bloggeris (nagu juuresolevast näha, eks). Enne ka blokkis miskipärast, äkki ka umbes aasta. Ja ükspäev vaatasin brauseri seaded üle - oligi superturvaline, kommenteerimiseks vajalikud küpsised olid ka keelatud. Ma saan aru küll, et vahel on vaja meid meie endi eest kaitsta, aga mulle meeldib see siiski rohkem, et ma saan ise otsustada, kas astun ämbrisse või ei (ja vastutada ka muidugi). Sõnaga, küpsised. 🍪🍪🍪

    VastaKustuta
  2. mis värk nende numbritega on, et võluma peab, kas koolis kästakse?

    Mina hetkel siin saan - lauaarvutist ja firefoxiga. Aga läpakast samamoodi firefoxiga neis bloggeri omades, kus sisse peab logima, ei saa. Ja neis, kus ei pea logima, ei tunne ta mind selle arvutiga ära või siis tunneb alles teise kommentaariga (see viimane on eriti arusaamatu variant).

    Teisest läpakast saan ka Chrome'iga.

    Lauaarvuti ja kommenteerimistülinaga läpakas on mõlemad Linuxiga, see, millest saab, on Windowsiga. Ei tea, miks üks Linux parem on kui teine (eriti arvestades, et see lauaarvuti, kust paremini töötab, on üks ürgvana ront, peaaegu museaal juba), ma olen dumbuser ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Numbrid on geopeituse jaoks :)

      Kustuta
  3. Ma väga hea meelega oleksin oma Firefoxi brauseris kirjutanud, et juba mitu kuud ei saa teatud blogisid kommentaarida Google kontoga. Lihtsat ei lase, muudkui ütleb, et logi sisse ja sisse logimise järel tuleb seesama aken, et muudkui logi sisse... Ja siia selle kommentaari jätmiseks logisin sisse teises brauseris. Ikaldus noh.

    VastaKustuta
  4. Teine nali on sealjuures laikidega. Ma oma aruga mõtleks, et laikimisvõimalus lihtsalt ongi ainult väga vähestes blogides, aga siis tuleb näiteks Sitsidsatsidpatsid ja laigib minu kommentaari kellegi sellise blogis, kus ma ise laikimisnuppugi ei näe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas laikimisnupp pole mitte ainult Wordpressis ja seal ka ainult teistele Wordpressi kontoga inimestele? Ma olen ka tahtnud vahest laikida, aga ei saa.

      Kustuta
    2. Minu meelest ka jah. Bloggeris sai kunagi lisavidina panna, aga hiljem see kadus ära peale miskist muutust. Ja see lisavidin ei töötanud kõikide põhjadega, ainult teatud tüüpi.

      Mul on kommenteerimisega teema WP blogides, enam bloggeriga ei saa.

      Mu blogi koerapilt koos lingiga KK blogisse tuleb vaid telefonis nüüd kui blosgpot.com lehtedel kommenteerin. Arvutis ei saa muuda, laseb ainult google kontot valida, aga mitte konkreetset blogi (mul on erinevaid vanast ajast mingite käsitöökoostöö teemade jaoks). Olen proovinud google´ist välja logida ja ainult bloggerisse sisse, aga ikka ei tööta see nii nagu vanasti oli. Kasutan vaid Chromi.

      Kustuta
    3. on jah wordpressis ja ma ise olengi wordpressi blogi ja kontoga, aga igal pool nuppu ikkagi ei näe.

      Kustuta
  5. Mis loogika järgi need numbrid tekkima peavad? Kui puhtalt oktaavi järjestuse järgi võtta, siis c(do)=1, d (re)=2, e(mi)=3, f(fa)=4, g(sol)=5, a(la)=6, h(si)=7 (ja hakkame jälle otsast peale, eksole). Aga ma pole kunagi kuskil nootide nummerdamist kohanud (9 aastat muusikaklassi ja 7+ aastat muusikakooli :P), nii et ma pole päris kindel, kas mu pakutud loogika õige on...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda loogikat ma ei hammustagi läbi, sest mingit vihjet siinpole. Lihtsalt link muusikale. Kuna Tartu koordinaadi algus on N58.22, siis see oktaavi järjestus nagu ei sobi, see oli meil ka esimene, mis pähe lõi.

      Kustuta
    2. oktaavi järjestus sobib, kui alustada helirida g-st. g=1, a=2, h=3, c=4 ja nii edasi. Tartu koordinaadi algus annab võtme kätte: 58.22, edasi on numbrid 17 jne.

      Kustuta
    3. Aitäh! Ongi nii! Ise ei osanud niimoodi kastist välja mõelda üldse, et see järjestus ise määrata, mõtlesin, et peavad mingid konkreetsed "õiged numbrid" olema nende nootidega seotud.

      Kustuta
  6. Minul on kommenteerimisega jama ainult telefonis, kus ta samamoodi nõuab Googlesse sisselogimist, kuigi ma seal ju juba olen ja sellest aknast ma kaugemale ei saa. Praegu tulin spetsiaalselt arvutisse ja kommin Chrome kaudu, aga enamasti loen blogisid telefonist ja nii ma vaikivaks lugejaks olengi muutnud.

    VastaKustuta
  7. Mul Windowsi arvutis sama teema, et ainult chrome laseb kommenteerida, firefox mitte. Macil jällegi saan kommenteerida ainult Firefoxiga, Safari ei lase ei sisse logida ega kommenteerida.

    VastaKustuta