laupäev, detsember 09, 2017

Minu enim kuulatud lood Spotifyst aastal 2017, vol 2

Niisiis, jätkame tabeliga, mida sai alustatud siin.

11. In This Moment - Roots
Bändist kirjutasin veidi siin, sel aastal ilmus neil uus plaat "Ritual", mis sisaldab paari väga head lugu, kuid üldiselt mulle väga ei meeldi. "Roots" on üks neist headest lugudest ja "Half God Half Devil" teine.

12. Rihanna  - Same Ol' Mistakes
No see on see minu suvel kaubanduskeskuses jalutamise lugu, juba mitu aastat kuulan.

13. Stone Sour  - Taipei Person/Allah Tea
Stone Sour-i uue plaadi Hydrograd hääletas Loudwire portaal (raskemale muusikale pühendunud uudisesait) selle aasta parimaks metalplaadiks.  Minu arust on väga head sealt ainult see lugu ja Fabuless, ülejäänud on üsna keskpärane kraam. Aasta plaat, kindlasti mitte.

14. Hands Off Gretel - Queen Universe
Nende viimase albumi avalugu, meeldiva sõnumiga pealegi ;) Nad pidavat juba ka uut materjali lindistama, loodetavasti on see sama hea, kui debüüt. Minu suuuuur lemmik!

15. Valentiine  - Love Like
Austraalia bänd, mille ma avastasin tänu sellele toredale ja hea muusikamaitsega neiule, kes uuendab kohusetundlikult oma playlisti "Female fronted rock and metal!" Spotifys. Paistab, et peale debüütalbumi neilt muud ilmunud pole (FB lehel teatavad, et on määramatuks ajaks pausile läinud), aga võrdluseks on toodud kõiki parimaid grungebände (Hole, Japanese Voyeurs). Plaat kokkuvõttes on nii ja naa, aga see lugu on täiesti geniaalne!

16. Hole - Be A Man
Siin tabelis pole paljusid mu lemmikbände, sest a)neil pole hiljuti midagi uut välja tulnud b)ma ei kuula neilt ühtki lugu teistest kõvasti rohkem, vaid kuulan terveid albumeid. Hole vähemalt on. Seda lugu neil ühelgi plaadil pole, pärineb ta filmi Any Given Sunday soundtrackilt (pole näinud). Selles loos on kõik hea - energia, sound, sõnad, isegi video. Tahaks tanksaapaga vastu midagi lüüa ja röökida! (My definition of fun)...

17. Dark Carnival - Heaven Can Wait

Nii, olemegi nii kaugel, et seda lugu Youtubes pole. Õigemini, "video on riigis blokeeritud", ütleb Youtube kõigi selle plaadi, The Last Great Ride, lugude kohta. Ega peale ühe plaadi muud polegi, laulab Niagara Detroit, varasemalt tuntud bändist Destroy All Monsters, koos temaga kultusbändide Stooges ja MC5 mehed. Plaat pärit aastat 1997, avastasin taas tänu eelmainit neiule. Niagaral on ülivinge hääl, natuke saab aimu siit:


 18. Liam Gallagher - Wall of Glass
See aasta oli erakordne ka selle tõttu, et mõlemal Oasise vennal ilmus plaat. Liamil vist umbes kuu varem kui Noelil. Kui mulle Noeli viimane plaat väga meeldis ja Liami Beady Eyega salvestatu mitte nii väga, siis nüüd on vastupidi. Liami plaat on isegi etem kui Noeli kõrgeltlendavate lindude oma, mida raadios lakkamatult mängitakse. Ok, Noel on innovatiivsem, üllatuslikum, aga Liam müristab teada tuntud Oasise stiilis ja no nostalgia maksab. Albumi avalugu Wall of Glass on vägagi kaasakiskuv ju.

19. Shampoo  - Girl Power

Ühest vanemast postitusest kopeerin: Mu tollane lemmikbänd oli Shampoo ja hümniks nende lugu "Girl Power":



Inisejad Spice Girlsist kaaperdasid hiljem selle sõnumi, kuid ei kandnud seda erinevalt Shampoost kuidagi välja. Shampool oli veel paar minu jaoks märgilise tähendusega lugu, näiteks "War Paint" (meigist siis),"We Play Dumb" ja ka "Viva La Megababes". Bänd ise erilist edu ei saavutanud, sest neid ei suudetud lahterdada - oli see nüüd popmuusika või pesueht punk? 


Nii ja viimasele kohale panen ma kirja paar kolm neli fenomenaalset asja, mida ma lihtsalt pean jagama:
1. London Cowboys  - Dance Crazy
Bänd 70ndatest, mida mitte keegi ei tea, aga mis on nii hea, et ma ei saa aru, kuidas see võimalik on. Avastasin nad tänu Punkpolitseile (RIP) ja isegi sealsetest megamelomaanidest saatejuhtidest üks ei olnud neid kuulnud. Spotifys on nad olemas mingitel kogumikel, Youtubes on ka lugusid, aga kuidas see võimalik on, et niivõrd äge ja ajast ees asi on täiesti ära unustatud??

2. Inger Lorre - She's Not Your Friend
Ehk kuidas millestki negatiivsest võib sündida midagi positiivset. Kogu ülejäänud Inger Lorre muusika on minu jaoks kuulamatu, aga see lugu, mille ta kirjutas Courtney Love'st (hoiatab vaest Kurti hirmsa mõrra eest), on võrratu! Viha teeb võimsaid asju.

3. Slutever - 1994
"Dressed in black like Courtney Love in 1994"
"Listening to Nevermind in 1994"
Eepiline 1994, elav ajalugu ja megahea lugu, kuulata hääästi kõvasti. Muidu ka üsna hea bänd, aga see lugu on üle prahi (kui muu pole praht, siis see vist ei päde hästi?)

4. Chuck Ragan - Good Enough For Rock and Roll

Lisaks neile 72-le muusikastiilile, mida ma kuulan, on ka mõned, mida hea meelega väldin. Kantri näiteks. Siiski on üks lugu, mida ma võin mõõdutundetult kedrata, aga ikka siiber ei saa. See on see lugu. Üritasin ülejäänud plaati ka kuulata, aga ei suutnud. Ma ei tea, mis see on. Hakkab lihtsalt jalg tatsuma. Ju siis on hea lugu saanud.

No ja siin võiks tegelikult lõpmatult jätkata - oo, ja siis tegelt on see lugu ju ka veel! Ja see! No ja seda te lihtsalt peate kuulma! jne jne. Seega, aeg lõpetada. Aga aasta parimad plaadid veel tulevad ja eks ma suudan sealgi mõõdutundetult vahutada.









 

1 kommentaar:

  1. See on tänuväärt omaalgatus,
    nagu vabatahtlik riigi- ja rannakaitse,
    ehk tavaliste inimeste igapäevase turvatunde
    kindlustamine, võttes ja maandates meie hirme.

    Ma ei räägi siin ainult Spotify listidest.
    Meil on olemas vabatahlikud, kes loevad kõik raamatud
    meie eest läbi, oma vaimsest tervist ja nägemist ohverdades,
    ja räägivad sellest meile, enne kui jõuame ennast sitaga määrida.

    Kultuur on... nagu iga kaup kaupluses... enamuses on mõttetu rämps.

    Sellepärast on prügikollid ehk kultuurikriitikud, meile olulised.
    Mõtle vaid, mis sita sees nad päevast päeva tuhnivad, et meid säästa.

    Ma pean tunnistama, et ma ei ole kunagi (vabatahtlikult) teatris käinud.
    Ehkki tollane Gf, kes küll nüüd professor on, vedas mind Linnateatrisse
    kultuurse kasvatamise eesmärgil, aga minu sisemine mina ütles EI sellele.
    Ma olin lihtsalt selleks ajaks läbi lugenud kõik noore Mihkel Muti teatrilood.

    Ma loen isuga siiani kõiki arvutusi, edetabeleid ja kabeleid hea meelega :D

    VastaKustuta