reede, detsember 04, 2020

Ma võidan niikuinii!

 Mida, Spotify? Aastakokkuvõtted on kättesaadavad ainult läbi äpi, mingit arvutisõbralikku versiooni sel aastal ei ole ega tule. Noh, seal kommentaarides on näha, mida inimesed sellest arvavad. Sama asi näiteks ka FB uue kujundusega, mis pidavat telefonis ok olema, aga arvutis mitte. Ma ise isiklikult ei oska seda kommenteerida, mul kas ei ole seda uut versiooni või siis olen juba ära harjunud. Instagrami kasutamise lõpetasin ma ka ära peale seda, kui seal põhiaur "storydele" läks. Keda need huvitavad? Ma ei seedi igasugu videosid, kui mind huvitab, ma loen ise, ma ei viitsi oodata, kuni keegi mulle midagi ette loeb. Miks ma peaks vaatama kellegi pilte, kui need on risustatud mingite südamete, swipe uppide ja trellidega? Seesamune Blogger on ju ka "telefonisõbralikuks" tehtud. Oi, ma tänan!

Ja laske mind maha, kui ma endale iial nutitelefoni ostan. Kui kingitakse, viskan puruks. Olen radikaalne konservatiiv, noh. Päriselt on mul kummaline vaadata, kuidas inimesed võtavad täiesti loomulikult seda pidevalt nina telefonis istumist. Ülikõva on näha eriti seda, kuidas arvutiekraani taga istudes skrollitakse ikka näpuga telefonis. ??? Et mis see wifi siin on, ma tahaks ikka aiaaugust piiluda, mitte suurelt ekraanilt lugeda. Huvitav, kas neil on jälitamishirm? "Ma ei julge tööarvutist miskit vaadata, äkki keegi saab teada!"

Viimasel ajal on selline tunne kogu aeg:

See on üks kõige ilusamaid, kananahka ihule toovaid romantilisi lugusid üldse! Mitte, et mul mentidega mingeid erilisi negatiivseid suhteid oleks või ma neid tulistada tahaks, lihtsalt see "last man standing" idee. Viimati, kui veel baaris sai käidud,( ja see oli ka kaunikesti romantiline, keeluaeg ju, peale keskööd tõmmati akendele katted ette ja jooki sai sularaha eest  - oo, kaunid ajad, need on nüüd möödas! ), sai arutletud selle üle, kuidas kõige suurem rõõm on ikka õiglase kättemaksu rõõm ja kuidas kõik need lapsepõlve üksikud sangarid meid mõjutasid ja kuidas mehed üldse ei ole mõelnudki selle peale, et tüdrukud pidid enamasti ju nende samade Rambode ja ninjadega samastuma, sest ühtegi naisiidolit praktiliselt ei olnud. Xena, kes oli ikka veidi naljakas ja pärast Buffy. Poisid neid tõsiselt ei võtnud enamasti. Meie A-rühma ja McGyverit küll. Et ainuke, kes seda märkas, oli Tarantino - "Kill Bill" ja "Surmakindel". Mitte kunagi ei tahtnud ma olla Bonditüdruk, ma tahtsin ikka Bond olla. Kuidas see nii imelik sai tunduda? I have so much anger in me, I love it.

Siis ma lugesin veel erinevusfeminismist ja ehmatasin ära, sest "minu meelest küll nii ei ole". Mis naise "eriline loomus"? Mul ei ole, kust ma võtan selle? Miks nad ütlevad, et mul peaks olema? See on ju sama hirmus asi, nagu šovinism, mis leiab, et ma olen loomult teistsugune. Ma möönan, et selles on mingeid mõtteid  - nt see "Näiteks kas keegi, kelle viljakas iga on pikk ja kelle keha ei võimalda rasestuda, tajub aja kulgu, vananemist ja turvatunnet sarnaselt kellegagi, kes peab langetama reproduktiivsed otsused kiiresti ja kelle keha teeb elukaare jooksul läbi märkimisväärseid muutusi? Kas me saame naiste puhul rääkida maskuliinsest autonoomsest püsivast minast või ehk peaksime rääkima mina muutlikkusest ja tsüklilisusest?" Ma ehk pakuks, et muutlik mina on kõigil, aga ma pole ju mees olnud, tegelikult ma ei tea. A kas mingi mõttetu keha ikka mõjutab nii palju?
 

32 kommentaari:

  1. Ahh.. facebook. Ma kasutan Old Layouti, aga see vahel streigib., Ja ma lihtsalt ei SUUDA seda uut arvutis kasutada, see on nii ebaloomulik, kole ja laialivlalguv. Telefonis on ok. Ja siis ma lohutan ennast, et poel ju vajagi. Olgem tänulikud, et meie nutisõltuvust vähendatakse ...)
    Eile mässasin pool päeva, kuidas saada Local Files spotify listi. Lõpuks sain ka, aga no.. miks see nii keeruline peab olema?! See oleks ju ka Spotifyle abiks, kui näevad, et mingeid faile laetakse alla, saata artistile info-hei, äkki tahad selle legaalselt läbi meie panna ja raha teenida...?

    ehk siis vana jutt. Ma ootan endiselt naisteajakirja, mis räägiks tehnikast, rahast ja muust olulisest :)

    VastaKustuta
  2. Instat ei hakka ju keegi arvutis kasutama :D See ongi telo äpp.

    See muutlikkus, no ma ei tea, ma olen väga emotsionaalseid mehi eluteel kohanud, tujud ja möllud. Vaatad ja imestad. Ikka inimeses kinni, ma pakuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kasutan.
      Muutlikkuse all mõeldi seal pigem püsivat minapilti, mitte emotsionaalsust.

      Kustuta
  3. “Ja laske mind maha, kui ma endale iial nutitelefoni ostan. Kui kingitakse, viskan puruks. Olen radikaalne konservatiiv, noh. Päriselt on mul kummaline vaadata, kuidas inimesed võtavad täiesti loomulikult seda pidevalt nina telefonis istumist.” Armas aeg. Ma ei uskunud, et peale minu leidub veel kedagi, kel nutitelefoni pole.

    Ainult et… mulle kingiti nutitelefon. Aastake tagasi. Siiani seisab pakendis, riiulinurgal, pole puruks visanud. Ja lisaks sellele olen sunnitud selle enne aasta lõppu ka käima lööma, sest mu vana telefon lõpetab töötamise, st. teenupepakkuja lõpetab teenuse pakkumise säärastele kiviaegsetele mudelitele nagu minu oma.

    Ja mis puudutab pidevat nina telefonis istumist – olen seda ennegi siin-seal maininud, tahtmata primaate solvata - inimkond hakkab minu silmis üha enam primaate meenutama. Vaatad nutiseadmeid töllötavat inimhulka näit. lennujaamas, välja näeb nagu ahvikari, jumala eest, kookus oma vidinate kohal, pilk klaasistunud, ümbrusest ei aimugi. Õudne, ilma naljata. (Töllotama on vaba laen soome keelest, juhuks kui selgitust tarvis. Soomlased nimetavad telekat “töllötin”.)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav, et päris paljudel vanainimestel on ju veel nuppudega telefonid, nad ei suuda enam ümber õppida, kuidas teenusepakkuja saab neilt niimoodi vaiba alt tõmmata?
      Mul endal on üks sõber veel, kes siiani nuputelefoni peal.

      Kustuta
    2. Novot tõmbab jah vaiba alt ära vanainimestel =) Teenusepakkuja kaitseks peab siiski ütlema, et nad hakkasid juba mingi aasta tagasi ette hoiatama. Ja noh, ma pole täpsemalt uurinud, vbl mingid nuputelefoni mudelid jäävad töösse edasi, minu oma on... las ma mõtlen... 10 aastat vana.

      Kustuta
    3. mina olen ka nuputelefoni peal ja teenusepakkuja ei ähvarda midagi.

      Kui A. oma vanast nutifonist ära tüdineb ja uue soetab (rääkides sinna juurde midagi kahtlast moraalsest vananemisest), siis vbla võtan tema vana endale netipulgaks - sellisteks puhkudeks, kui lähen vanadele sugulastele külla ja tahan neile läpakast pilte näidata. No ja fotoaparaadi ja diktofonina saab kah kasutada. Otstarbeid tal kahtlemata on, aga kasvõi netis passida on küll suurel ekraanil märksa mõnusam.

      (ma tahaks teada, kas need inimesed, kes telefonist teksti loevad, loevad ridahaaval või? sinna tillukesse aknasse mahub ju mingi üks lõik ainult korraga. Ma tahan lugedes silmadega ikka mitut lõiku haarata, muidu ei saa tekstist korralikult aru.)

      Kustuta
    4. Mobiilsideteenuse pakkuja ei saa lõpetada nuputelefonidele teeuse pakkumist, ta võib lõpetada mingite võrgusüsteemide toetamise, nt ei toeta enam 2G-d või isegi 3G-d ja vanal telefonil ei ole 4G-d ega 5G-d aga sellise nuputelefoni, millel need geed kõik olemas on, saab raudselt osta.

      Kustuta
  4. Mina olen jällegi sihuke tüüp, kes alati põnevusega uut tehnoloogiat katsetab. See muidugi ei tähenda, et alati kasutusele võtaks. Näiteks mängukonsoole pole kunagi ostnud, olen PC mängur nagu lapsedki. VR süsteemi oleme paar aastat kaalunud aga kvaliteet ja mugavus pole veel see, mis rahuldaks.

    Ma ausalt öeldes ei kujutanud ettegi, et mingeid muid kui nutikaid enam müüakse. Samas mõistan, et vanematel inimestel võib olla nuppudele pihta saamine lihtsam kui nutika ekraanil menüüdes sobramine. Igaks juhuks mainin, et pidasin silmas oma vanemaid, mitte eelnevaid kommentaatoreid😉

    Ise valin nutika eelkõige foto ja videokvaliteedi põhjal. A millega te nutikata kodanikud siis pilti teete, ega ometi vea suurt fotokat pidevalt kaasas? Ma usun, et mitmetuhande eurose ja mitmekilose fotokaga saab paremaid pilte, aga selleks peab juba poolproff olema, et asjast kasu oleks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on sul hea küsimus :) Mees teeb oma telefoniga pilti. Üksi reisile minnes tekkis mul tõesti see mõte, et nüüd vot oleks vaja, samas selgus ka seal, et reisikaaslastel ju kõigil olid pildistavad telefonid ja nemad niikuinii jagasid oma pilte hiljem.
      Paar asja on veel head, mida ma nutikas kasutaks - navi ja muusikamängija.
      Uue tehnika vastu ei ole mul tegelt midagi, mulle lihtsalt need uued telefonid ei meeldi. Kõigepealt see, et nad on suured, libedad ja õrnad, mul kukub telefon üsna tihti maha ja teiseks ma ei taha seda pidevalt vajadust kõigega kursis olla, mis ilmselt paratamult tekib kui enamikku inimesi vaadata.

      Kustuta
    2. Tomile: ma ei tee pilte.
      Minu element on sõna. Kui rahaks pilti (nt korra kahe kuu jooksul), palun poega või K-d.

      Mul lihtsalt ei ole VAJA telefonist midagi, mida nuputelefon ei anna. Hakata õppima seadet, mis ei sisalda midagi mulle vajalikku on asjatu endapiinamine ju.
      Ma valin oma lahinguid ses mõttes väga hoolega, et võit peab ikka midagi väärt ka olema =)

      Kustuta
    3. Millega pilti teen? Fotoaparaadiga, otse loomulikult. Jaa, sihukesed pisikesed point-and-shoot aparaadid on jätkuvalt täitsa olemas, paju mugavamad kaasas kanda ja käes hoida kui libe ja lahmakas telefon.

      Ja muus osas mul, nagu VVNilgi, pole vaja midagi, mida nuputelefon ei anna. Minagi valin oma võitlused uue tehnoloogiaga hoolega, kulutan aega mujale, mitte mulle ebavajaliku õppimisele. Ja must ei saa ilmselt iial inimest, kes kogu aeg ja kõigega peab kursis olema, vahetpidamata nutti näppides =)

      Kustuta
    4. ma kah ei teegi pilte. Ma näen nutifoni pildistamisfunktsioonil teatavat väärtust pigem käepärase skännerina (olen A. eriti vana nutifoniga - sellisega, mida enam netis ei saa kasutada, sest igasuguste äppide uuemad versioonid ajavad ta kohe umbe - noote pildistanud), aga seda ei lähe kogu aeg vaja. Sama lugu diktofonifunktsiooniga - ja ka selleks kärab vana nutiront, mis netis ei käi. Salvestan ära, tõmban läbi juhtme arvutisse ja siis on mõnus suure ekraani abil faile töödelda (ma tahaks näha, kuidas keegi helifaili läbi selle lukuaugu töötleb).

      Helistamiseks on nuputelefon igas mõttes parem - esiteks on tema peamine funktsioon helistamine, tähendab, selle kasutamiseks ei ole vaja nii palju siblida. Teiseks on helikvaliteet parem - mul on muist tuttavaid nupu-, muist nutifoni peal ja nende nutifonide omanike jutt ei kosta sama hästi.

      Kustuta
    5. Nutifonide ajastu lakkamatu pilditegemisega on mul veel see (vinguva vanainimese noorus-on-hukas) tunne, et osa inimesi enam ise ei vaatagi midagi, ainult teevad pilti.

      Kustuta
    6. Mhmh, ma olen ka see, kes mingi aja tagant sorteerib kõik kodus leiduvates aparaatides olevad pildid ära ja laseb need paberile trükkida ning siis inimesed imestavad, kuidas peaks ka ikka nii tegema ja hoopis parem vaadata. Ma kahtlustan ka, et muul juhul mitte keegi neid lademetes klõpsutatud pilte ei vaata.

      Kustuta
    7. Mina lappan sageli oma nutitelefoni pilte, nii mõnus on meenutada hetki ja meeleolusid. Valikuliselt lasen välja trükkida ka, fotodeks. Kaamera on, aga olenemata püüdlustest ei ole ma suutnud selle kasutamist ära õppida. Nutika kaamera on keskmisele tarbijale lihtsam ja kiirem, kergem.

      Ma juurdlesin tükk aega, kust see nuputelefoni eelistus tuleb ja siis siin üks mainis “sõna”. See avas silmad :) Ma ei salli helistamist, ikka satud ajal, mil ehk teisele ei sobi nt. Ja siis vabanda ja kõigil on ebameeldiv. Eriti jube kui ma pean suhtlema mingi teenuse või kauba tellimise eesmärgil. Sorri, miks te ei või hindu ja kogu vajalikku infot netis hoida või vähemalt jätta e-kirja aadress?
      Kõne võtmine on vahel nii raske. Kui ma pean nt naabrit paluma, et ta tuleks ja aitaks, ma praen vahel mitu päeva. Ukse taha minemine ei tuleks kõne allagi :)
      Minusugusele on nutitelefon õnnistuseks.

      Millega ma aga kunagi ei harjunud, on tahvel. Ebamugav ja kogu aeg vajas mingeid uuendusi, valisin vale mudeli. Kuna olen telos ühe opsysiga harjunud, siis tahvli oma oli kasutajavaenulik. Aga kingiti ja nüüd vedeleb riiulis.

      Mina olen ka see, kes enamuse asju telos teeb. Maksud, tuludeklar, valimine, arved, meilid, lühiartiklid, meedia. Lihtsalt kordades kiirem kui arvutis, mis pole isikik, vajab vpni, kohustuslikke uuendusi, sisselogimisi jne.

      Veel üks seik. Maal kui vanurid oma latramisega hulluks ajavad, on introverdil hea varjuda telosse. Nad arvavad siis, et mul on “tähtis tööasi” :D ja ei lammata mind jutuga. Sama võõras kohas aega surnuks lüües, hea võimalus eraldumiseks. Kuulad klappidest mussi või jutustad sõpradega. Ja muidugi tööalaselt meil ongi sisekultuur selline, mis eeldab asjadel silma peal hoidmist. Igal ajal. Tean, et tyytu, aga samas paindlik ja mulle sobib veel.

      Kustuta
    8. Teie agarast vastamisest on selge, et nutika omamine või mitteomamine on teema.

      Pildistamise koha pealt teeb nutikas kindlalt paremaid pilte kui keskpärane fotokas (ja seda iga ludri käes, kes oskab objektiivi enam-vähem õiges suunas pöörata) aga muidugi ei saa profi omale ligi.

      Tänapäeva nutikas on oma jõudluselt samal tasemel kus paari aasta eest oli läpakas, lihtsalt väiksem ekraan ja klaviatuur puudub (soovi korral saad mõlemad taha ühendada). Sisuliselt tegu pisikese tabletiga, millel lisaks mitu vajalikku funktsiooni.

      Mina olen juba ammu oma vanad paberkandjal pildid skänninud digitaalseks. Fotod vedelesid albumites ja kastides, kust neid keegi ei viitsinud vaadata. Nüüd on suur enamus digivormis, soovi korral väga mugav leida ja vaadata just selles suuruses ja kvaliteedis mis meeldib (moblast, läpakast, telekast). Näiteks vanematele näitasin reisipilte telekaekraanilt - väga mugav edasi-tagasi sirvida, põnevaid kohti zoomida, teema järgi üles tõmmata, ... jne ...
      Mis puutub heli kvaliteeti, siis seda on mul väga raske uskuda et nutikal viletsam oleks. Kuulmisega võib probleeme olla kui valepidi käes hoida ;) Libeduse (ja katkimineku) vastu aitab suvaline kate või kaaned.

      GPS funktsioon koos Google või mõne teise kaardirakendusega on äärmiselt mugav nii reisides kui matkates ehkki matkates põhimõtteliselt olen kaardi ja kompassi kasutamise lastele selgeks õpetanud. Võõras riigis võõras linnas sõites säästab hullult aega ja närve.

      Nutika kasutamise õppimise koha pealt ei arva, et see oleks keerulisem kui läpaka kasutamise õppimine. Kui esialgsest kohmakusest üle saada sujub juba väga kergelt. Ei salga, et äppide pidev uuendamine ja GUI muutmine suht tüütu. Kodaniku vanus ei tohiks enne segama hakata kui silmad enam ei näe ja kõrvad ei kuule.

      Kokkuvõttes oleks mobla mahaunustamine kuhugi minnes paras katastroof. Reisil olles lihtsalt ostaks uue kui ära varastatakse või kaob, andmete kadumamineku pärast pole põhjust muretseda, need istuvad pilves, automaatselt laadivad alla kui oma kontoga sisse lähed.

      Ei, ma ei tööta moblafirmale ega saa neilt reklaami eest tasu ;)

      Jah, mina elasin ka ilma nutimoblata kunagi 90'tel ja ei tundnud puudust, sest ei teadnud millest olin ilma jäänud. Sama võib ju öelda iga tehnoloogiavidina nagu auto, teleka, raamatu või isegi oma elamise kohta, aga kõik need teevad elu mugavamaks (vähemalt enamusele meist), muud midagi ;) Nii nagu ei pea tingimata elama köetud korteris ei pea ka omama nutikat, aga kuradi mugav on küll ;)

      Kustuta
    9. "Mis puutub heli kvaliteeti, siis seda on mul väga raske uskuda et nutikal viletsam oleks." - nutitelefoni otsas olija enda jaoks võib täiesti OK kvaliteet olla. Lihtsalt kui ta oma telefoni räägib, siis teises otsas olija jaoks kostab halvemini kui nuputelefoni kasutaja jutt. Ma ei saa pead anda, et kõigil nutika kasutajatel nii on, võib-olla ainult osal. Võimalik, et põhjus selles, et suur telefon, kõik ei oska selle peal oma kõnevoogu mikrofoni suunata.

      Nutitelefonil kui arvutil võib oma point olla, kui saab normaalse klaveri ja ekraani sappa panna. Aga siis sellel suurel ekraanil tahakski vastavat layouti ka. Et ei oleks nn kasutamata veebikinnisvara ekraani vasakul ja paremal serval.

      KK, ma eelistan samuti kirjutatud sõnaga suhelda, aga siis tahan ma juba korralikku klaviatuuri, millel saab kümnesõrmesüsteemiga paristada nagu kuulipilduja. Kahe pöidlaga ei ole puhtfüsioloogiliselt võimalik sama tempot saavutada, mis kõigi kümne sõrmega.

      Kustuta
    10. KK: kusjuures ma ei salli samamoodi helistamist. Ma laadin oma Simpelile korra poolaastas viis eurot peale ja saan sellega kenasti hakkama, telefonipaketi müüjad lõpetavad selle vastuse peale kohe vestluse ära :) Helistavadki mulle peamiselt ainult igasugu jama müüjad või mu ema. Lapsed saadavad sõnumi. Ülejäänud inimestega suhtlen netis, sest ma istun suure osa oma päevast niikuinii arvuti taga.
      TT: mul on just see teema, et kuna ma olen enamasti arvuti lähedal, siis ma ei näe mingit erilist mugavuse suurenemist ühest lisavidinast.

      Kustuta
    11. a mind häirib ühe asjana see pidev moraalne vananemine. A. vana nutitelefoni ei ole võimalik enam nutitelefonina kasutada, uuem tarkvara jooksutab ta umbe, pmst sobibki ta nüüd ainult offline-diktofoniks ja -kaameraks. Ja kuna ei ole ette näha, et see vananemine aeglustuks, tähendaks see, et niipea, kui telefon on kinni makstud, on ta juba vananenud ja tuleks romulasse saata.

      Arvutitel tundub see protsess kuidagi aeglasem olevat.

      Kustuta
    12. Marca ütles "mul on just see teema, et kuna ma olen enamasti arvuti lähedal, siis ma ei näe mingit erilist mugavuse suurenemist ühest lisavidinast." - mul on täpselt sama. Kodukontor, arvutikuvar suur ja lai nagu televiisor, korralik klaviatuur. Sellele lisaks kohvitassi taga tšillimise läpakas, kui ma tahan miskipärast köögis internetti läbi lugeda (peamine point, et ühes arvutis on töömeeleolu, teises logelemismeeleolu). Just nimelt, et nutitelefon ei annaks elukvaliteedis eriti juurde, hoopis inimestel tekiks mingid põhjendamatud eeldused, et nad peavad minuga kogu aeg suhelda saama. Nuputelefonil on mul hääl suurem osa ajast maas, suurem osa tuttavaid teab, et kes tahab minuga suhelda, see saadab meili; teised lepivad sellega, et ma helistan neile tagasi, kui pool päeva hiljem vastamata kõnet näen.

      Kustuta
    13. Notsu, moraalse vananemise kohta nägin just FB's hea ja tõese postituse :D https://www.facebook.com/photo?fbid=3515637258522125&set=gm.3516063515115267

      Kustuta
  5. Anonüümne9:43 AM

    Elu läheb edasi alati on neid kes kaasa ei lähe see on nagu mood. Kivi ajast pole inimene arenenud, vaid inimene ongi selline, et sobitub keskkonda. Kui kasvatada kiviaja inimese laps üles praeguses keskkonnas ei erineks ta mitte kuidagi teistest. Internet ongi üks suurtelefonivõrk. Kui inimene vanaks jääb, jääb elama ta enda vanadesse emotsioonidesse ja aega. Ńutitelefon on arvuti mõeldud emotsionaalseks suhtluseks.:)

    VastaKustuta
  6. Jah,
    ega mulgi muud üle jää,
    kui kõik on juba seda teinud,
    tuleb püksid alla tõmmata ehk
    full disclosure teha.

    Nokia on see, mis sealt paistab :))
    Ma oma esimest nokia näppist ei mäleta.
    Hetkel Nokia Classic (aka Skipper) hoiab
    sidet riigiga, politsei, maksuameti jms.
    Ehk Nupukas selle parimas tähenduses.

    Mul on ka nutivärk :) Arvake misseeon?
    See on muidugi NOKIA 7.2 Android One.
    BackOffice, nii öelda, pank jms.

    Ma ka märkan neid küürakaid midagi peos,
    ja see on nii arusaamatu minu jaoks, et
    tahaks ligi minna ja küsida, mida sa vaatad?

    Tahtsin algselt hoopis kuidas telefoni äppi
    oma desktopis vaadata ja juhtida. vbl hiljem...

    VastaKustuta
  7. Mhn,
    unustasin oma Gucci koti blogisse...

    Jah, ma kõigepealt panen, ja siis loen,
    ja siis vbl vaatan, kui kananaha isu tekkib.

    90ndad kananahka ei tekita, sest seda tekitas
    mulle Soome rokk ja tekitab seda siiani.

    Küll aga, nagu Taavi Libe seda teeb, meeldib mulle,
    ja see tunne on tõesti hea, kuulda 30 aastat hiljem.
    Aga tunnistage, 90ndatel oli meil tõeliselt jube muusika.

    Nii, nüüd on veel rohkem vihavaenlasi
    nagu sellest korontšikust veel väke oleks :)
    Õnneks on Spotify end koomale tõmmanud,
    saame kohalikku tümpsu hinnata :)

    VastaKustuta
  8. Päris huvitava telefonikasutuse statistika saaks siinsete kommentaatorite (ja autori) käest, keegi ei usuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ahh,
      ma teeks või annaks midaiiganes
      selle "telefoni" nimekirja nägemiseks.
      Mitte, et ma tüüpe ei teaks, lihtsalt
      kontrollimaks, et poisid ikka tööl olid.

      Kustuta
  9. Eks,
    see mõte oligi Tammsaare teosed läbi käia.
    Me oleme alles 3. teose vastuolude juures.

    VastaKustuta
  10. See,
    ei ole psychoterror
    ega ka viimane lahing,
    see on totaalne suutmatus
    suud avada ja rääkida asjadest,
    nii nagu nad tegelikult on, ilustamata.

    Siin blogis on ka palju ägedaid naisi,
    aga nad on poliitkorrektselt kohitud,
    lihtsalt kahju on indist ja paljudest.

    VastaKustuta
  11. Ma võidan niikuinii!
    Miks sa kahtled?
    Volikogus olla.
    Linnapea olla.
    Mõtle.
    Me teeme selle ära.
    Järgmistel volikogu valimistel.

    VastaKustuta