reede, juuli 27, 2007

"Pai politseionu, kuhu sa mu kuldikese viid?"*; "Paks lehm!"

Tegelikult oli mul öösel koju jõudes isu hoopis millestki muust kirjutada, kuid ülemisel korrusel oli armastus pauguga laiali lennanud ja nii sai pool ööd teiste musta pesu pesemist pealt kuulata. Tegelikult tundusid need ülevalt kostvad hääled küll pigem loomadele kui inimestele kuuluvat. Nii põnev oli kuulata! Nagu Fred Jüssi loodushääli lindistamas.
Hommikul aga olevat noorpaari taas käsikäes jalutamas nähtud...Armastuse teed on käänulised.

See miski muu millest ma kirjutada tahtsin oli see, et mu lemmikajakirja soovitatud blogide listis leidus üks "värske ja väärt kirjandusblogi", kust lugesin, et blog.tr.ee poolt korraldatud Ajaveeb 2007 kirjanduse kategooria pani suuremas osas pead vangutama. Juhuse tahtel juhtusin ma ka seal kategoorias olema. Nüüd ma tunnen ennast pahasti. Loen hetkel l2bimustadeprillide't läbi ja see tundub mulle üha hullem. Olen jah kriitikat mitte kannatav (isegi kui see otseselt mulle ei osuta) kergesti mõjutatav napakas. Nii ei saa ikka ühiskonnas elada. Ma siiamaani juurdlen, kas need pubekad, kes bussis mu selja taga "Paks lehm!" ütlesid, mõtlesid mind või kedagi teist. Ausõna, ma oleks vist küsinud ka, kui just minu peatus poleks olnud. Vastusest lähtuvalt oleks dieediplaane pidanud...:P (igaks juhuks panen selle lõppu, et mõnel väga hale ei hakkaks)

* Politseiseriaalist "Ohtlik lend"

4 kommentaari:

  1. Ahh, l6peta ära. See, et sa juhtusid koos saja muu matsiga ühes kategoorias olema ja enamik neist kriitikute arvates kuhugi ei kõlvanud, ei tähenda veel kaugeltki seda, et SINA end seepärast kehvasti peaksid tundma.

    Kõigepealt tasuks selgust saada selles, millistest isikutest koosnes too auväärt žürii, kes tollele kategooriale taolise hävitava hinnangu andis ning alles seejärel teha mingeid esialgseid järeldusi. Mingi suvalise babuulja kommentaarist ei tasu heituda. Samas, kui näiteks Paul-Eerik Rummo tuleks ja ütleks, et "tead, tüdruk, nii ikka hästi ei kõlba", siis oleks häbi küll, eksole.

    Samuti tasub meeles pidada seda, et rohkem kui neid, kellele meeldivad näiteks Balzaci teosed, leidub tänapäeval neid, kellele need ei meeldi. Igasuguste pleisteissjonite ja muu analoogse tavaari arenguga paralleelselt jääb vähemaks neid, kes viitsiksid üldse mingisuguste raamatutega jännata, olgu need siis paberkandjal või netiversioonina. Eestis õnneks tundub hetkel trend küll vastupidine olevat, aga see võibki olla kõigest trend.
    (Ma ei väida siinkohal sugugi, et arvutimängud halvad oleksid, ka neil on omad eelised. Minagi mängin iga päev Nintendoga, aga samal ajal loen ma ka iga päev läbi vähemalt ühe ajalehe ning kui süvenemiseks aega rohkem kui tund, siis ka raamatut. Nii et kõik on kenasti tasakaalus.)

    Kolmandaks. Sedand et. Kui sinul on vaja kirjutada, siis sina kirjuta. Läheb see sulle tihti korda, mida teised mõtlevad näiteks sinu riietumisstiilist? Sina muudkui kribi. Ma päris selle teooria pooldaja ei ole, et senikaua, kuni on vähemalt üks lugeja, on kõik ok, aga nohh, well, senikaua, kuni on vähemalt kolm lugejat, on kõik normis. Ja need kolm ustavat fänni on mustadel prillidel ju olemas =)

    VastaKustuta
  2. Mis kategooria see siis oli ja kust seda uurida saab?

    Muide, ma ükskord igavusest otsisin google'ist enda blogi nime ja seoses sellega leidsin üles ühe Postimehe väikese artikli. Seal räägiti blog.tr.ee-st ja sellest, millised blogid peale poliitiliste veel väga popid on. Ja seal oli ära märgitud sinu mustad prillid ja minu blogi. Ju sul ikka lugejaid jagub :)

    VastaKustuta
  3. Carry: suur tänu sulle viimase peal kihutuskõne eest :P Tegelikult saan ma ise ka sellest suurepäraselt aru, ainult et mul on lihtsalt loll komme reageerida kui keegi ütleb näiteks, et "suurem osa naisi on
    lollid".
    Punapea: uurida saab siit http://2007.ajaveeb.ee/?event=Show_default&page_id=19

    Tegelikult on seal kategoorias päris kõvad nimed minusuguse suvalise kõrval - Kivisildnik, NAK, Aapo Ilves ja mina ei julgeks küll öelda, et nemad kuhugi ei kõlba. Isegi Paul-Eerik Rummo suust ei usuks seda :)

    VastaKustuta
  4. Seal lingi lõpus peaks olema page_id=19

    (roosa tausta peal on see olemas, Bloggeri omaga ei näita, vähemalt minu arvutis)

    VastaKustuta