esmaspäev, jaanuar 18, 2010

Juua on küll tore, aga...

Ei saa mina aru, miks mõnel inimesel väljendub endal auru välja laskmine kontrollimatus märatsemises. Ilmselt olen materialist, aga mind häirib eraomandi kahjustamine ja/või hävitamine ja ei oska mina ka tagantjärele selles midagi lõbusat näha - a la oli äge pidu, Pets peksis segi peaga akna segi. Kui ma avastaks endal selliseid "vahvaid" omadusi nagu kontrollimatu märatsuskihk, ma jätaks küll joomise maha. Selliseid inimesi on vist päris palju kui arvestada sagedust, millega näiteks bussiootepaviljone lõhutakse. Mul näiteks oli üks selline klassivend, kes kaine peaga täiesti normaalne oli aga kellest purjuspäi Kalevipoeg (see suure jõu ja väikse aruga rahvuskangelane) sai - alati kui mõni pidu ülekäte läks, siis oli teada, et minu koledad teod (ma pigem lõhkusin ennast ja kippusin ära kaduma) jäävad kalli klassivenna omade varju ning vajuvad kiirelt unustushõlma, samas kui tema Tšingis-Khaanlikult soolaga väetatud maapinda ja materiaalseid purustusi jäädakse pikaks ajaks mäletama. Kõrvaltvaatajana tundub selline tegevus ehk lihtsalt nõme aga kui asi puudutab mu enda omandit, võin ma päris kurjaks saada. Ma saan aru kui lapsed kogemata mõne klaasi puruks teevad (mõni ei saa - ühel sünnipäeval tuli lapse lõhutud klaasist selline skandaal, et terve pere lahkus kuigi võõrustaja oli mitu korda toonitanud, et tema seda klaasi taga ei igatse ja lastel ikka juhtub. "Siukestelt tuleks lapsed ära võtta!"- juhtum) aga mis võlu on selles kui täismees klaasitäie kleepuvat likööri vastu seina virutab? "Ta ongi selline" ei ole mingi võluv vabandus ega tekita antud isiku suhtes aukartust.
Ma olen vist üldse viisakas märatseja - alati käin makki vaiksemaks panemas, sest tean, mis tunne on "mingite värdjate" pärast mitte magada saamine. Üldse ei saa ma aru, miks peab muusikat, ka väga head, liiga kõvasti kuulama. Mina teen seda ainult vihasena aga enamasti peavad purjus inimesed kõrvadele valusat volüümi just parajaks tantsualustajaks. Ja miks peab tantsides trampima? Küll need noored on ikka hukas - ainult joovad ja lõugavad, mida peavad selle peale tegema vanainimese närvid?

1 kommentaar:

  1. Haahaa, ma mäletan neid sinu postitusi Tallinna elukohast ;)

    Aga jahh, mina olen ka täiesti seda meelt, et kogemata lõhutud klaasidest on suva - neid saab alati poest juurde - aga see, kui keegi hakkab ennast kuidagi füüsiliselt välja elama nii, et kangutab võõrast aiast teibaid ja materdab nendega siis lähedalasuvaid puid-põõsaid või bussiootepaviljone, on lihtsalt nõme gorillalik käitumine. Tahad laamendada ja ringi lõhkuda? Mine soeta omale paintballingu abonement or sth =)

    VastaKustuta