esmaspäev, detsember 12, 2011

Lollidelt tulebki raha ära võtta

Seekord olen lolli rollis mina. Hiljemalt homme pean ma kogu oma elu jooksul kokkukraabitud papi ära andma, saamata päris hästi aru, kellele ja kuhu ma selle kannan ning kas see on esimene sissemaks või mis asi ja palju ma veel maksma pean. Nii see kinnisvara soetamine käib. Vahetame ühe 25-aastaseks kahanenud laenu uue ja suurema vastu. Mõelda vaid, alles aastake tagasi kaalusin üsna tõsiselt selle raha paigutamist Jaapani-reisi ja võttes veel arvesse seda kui kiivalt ma oma rahakest valvan, võib seda auga üheks elu kõige pungimaks teoks pidada.
Eelnevalt saadeti mulle mingi kümneleheline leping ka, mida ma läbi ei lugenud ning mille kohta L. väitis, et tema ei saa sealt midagi aru, vahepeal minu käest pikkade ja koledate sõnade tähendust küsides ja pahandades, et mida ma seal koolis käin kui miskit ei tea. Ma oleksin vist tõesti pidanud kaaluma professorikarjääri, sest päriselu puudutavates asjades olen ma ikka uskumatult juhm, samal ajal kui akadeemilises vallas seljatan üha uusi verstaposte.
Eluruumi on muidugi vähe, see vähe on üsna räsitud (peamiselt minu poolt ja nii kardan ma sama stsenaariumi kordumist uues ja ilusas kohas) ning äkki tõesti tekitab see eluruum minus ka allergiat (peaks hoopis põhumaja kaaluma?). Ninast ma enam üldse ei räägi, temaga olen kõik oma suhted lõpetanud. Või kaaluks veel kättemaksuks ta lillaks joomist?

Igatahes, ees on ootamas nälg ja võlg ning mõtlemisele keskendudes ei tundugi see enam nii naljakas. Parem siis mitte mõelda ja tegutseda. Maailmalõppu kuulutatakse ka viimasel ajal nii aktiivselt, et ei teagi, kuidas suhtuda. Hirmus on see elu.
Ja 3 nädalat aasta lõpuni? Ma olin kogu aeg arvestanud, et see on alles kunagi kauges tulevikus. Nii see 4 nädalat kodus mõjub. A mis mul jõuludest ja uuest aastast ongi, need ju peamiselt söömispühad, millest mul enam võimalik naudingut saada ei ole. Kingimure kadus ka ära, sain just teada, et Onu Bellal tuli kuldplaadi kogumik välja.

4 kommentaari:

  1. Leping tasub alati läbi lugeda, minu vanemad näiteks avastasid, et kirja pandud protsendinumbrid ja veel mõned asjad erinesid sellest, mis varem suuliselt kokku olid lepitud - panga kasuks muidugi. Mu raamatupidajast emps tegi veidi lärmi ja prinditi uus, algsele kokkuleppele vastav leping välja. Ise ma vist küll ilma temata ei julge ühel päeval laenuasju ajama minna.

    VastaKustuta
  2. Mul tegelikult ongi konks selles, et leping oli koostatud mu oma isa poolt, muidu kindlasti niimoodi asju ajada ei julgeks.

    VastaKustuta
  3. Mis Sa muretsed! Võlad pärandatakse ju lastele :)

    VastaKustuta
  4. Teisest teemast, aga ära lapsele neid tšunde küll lase kõrva panna. Siis pole ju elu ilma kõrvatroppideta enam. Minul aitas lapsena nõelravi selles olukorras. Kõrvad said terveks ja siiamaani on terved.

    VastaKustuta