teisipäev, detsember 22, 2020

Aasta 2020 parimad albumid, vol 2

 Esimene osa tabelist asub siin. Siinses osas on kohanumbrid üsna suvalised, põhimõtteliselt tegemist enam-vähem võrdselt heade albumitega.

11. In This Moment - Mother

Minu jaoks on see In This Momenti siiani parim plaat, varasematel on olnud üksikuid häid lugusid, aga siin...on rohkem. "We Will Rock You" coverlugu mulle aga näiteks üldse ei meeldi.

 
12.  Ängie & Harrison First - Not Pushing Daisies
Ängie ma avastasin ka alles eelmisel aastal. Sellel plaadil ei ole nii kõva lugu nagu "Kiss Me in Slow Motion", aga on siiski väga palju häid. Selline mõnus tiksumine, aga mitte liftimuusika, vaid selline, mis ennast kuulama sunnib.

 
13. Powerman 5000 - The Noble Rot
Rob Zombie väikevenna bändil on varem mõned üksikud huvitavad lood olnud, aga see plaat on kohe täitsa tore. Veidi rohkem gooti vaibi, kui muidu, mu meelest. Esimene singel "Black Lipstick" tõi meelde suisa Type-O-Negative'i ja sellepärast jäin kuulama. Jälle need 80ndad, eks.

 
14. The Smashing Pumpkins - CYR
 Üks mu ammuseid lemmikuid. Jah, ega sealt enam selliseid absoluutseid pärle ei tule nagu kunagi  - "Bullet with Butterfly Wings" on üks mu kõige lemmikumaid lugusid maailmas üldse, aga hoos on nad endiselt. 20 looga plaat tundub isegi kuidagi liiga palju, et kõike hoomata. Aga vähemalt pooled lood on väga head.

 
15.  Body Count  - Carnivore
Kellele ei oleks kunagi muljet avaldanud Body Counti esimene plaat? Aasta oli siis 1992. Body Count leiutas metal-räpi. No ja see kord, kui nad Motörheadiga koos loo tegid, "Born To Raise Hell" meeldib isegi mu lapsele. Sellised tüübid, keda sa ilmaski tunda ei tahaks, aga kes sulle sellest hoolimata meeldivad. Viimasel plaadil kaverdab Ice T supergrupp Lemmy auks "Ace of Spades'i" ja see tõi sõna otseses mõttes pisara silma. Võrreldes vahepealse ajaga on Body Counti viimased plaadid täitsa head olnud. 

 
16. Sõpruse Puiestee - Klaveritoas 
Oli veidi nõrgem plaat, kui eelmine "Selle suve nägu", aga ka siin oli päris mitu head lugu. Üllataval kombel meeldis see Kino kaver, muidu mulle nende kaverid üldse meeldinud ei ole. 
 

 
17. Charli XCX - how i'm feeling now
See on Charli koroona-plaat, mille ta üksi kodus kokku pani ja lasi fännidel sealjuures endale nõu anda. Uskumatu, aga töötab paremini kui ükski tema varasem plaat, mu meelest. Kuidagi mõistlikum ja meloodilisem, kannatab kuulata. 

 
18. The Elysiums - Sick Again (Live At Broken Goblet)
Neid lugusid mujal pole, kui sellel live-plaadil. Tavaliselt ma live plaatide mõttest väga aru ei saa, ei liha ega kala, aga kui muud võtta pole siis...Lihtsalt nende saund meeldib mulle nii väga, et kõik uus, mis neilt tuleb, sobib. Kurb, et nad kunagi kuulsaks ei saa, sest grunget ei kuula ju enam keegi.

 

19. Dead Furies - Midnight Ramble

See on kõige uuem plaat tabelis, ilmus alles 18. detsember, seetõttu korralikult süvenemata. Esmakuulamisel tundub siiski, et Dead Furies oma tuntud headuses. Uskumatult viljakas bänd, igal aastal korralik album välja anda ja nii juba neljas aasta järjest!

 

20. Ghostemane  - ANTI-ICON

Milleks meile enam Marilyn Manson, kui meil on Ghostemane? Esimene andis tänavu välja vanainimeste kantri-plaadi (ok, mõni kuulatav lugu sellel oli..), teine muundus kehvast mõminaräpparist...monstrumiks. Lahedaks monstrumiks.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne12:39 PM

    https://www.youtube.com/watch?v=CmIkrSgguUY

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ossa, kuidas see mul üldse kahe silma vahele jäi? Väga äge ja aitäh jagamast!

      Kustuta