kolmapäev, august 25, 2021

Kohustuslik alastipilt juubeli puhul

Käsi südamel vannun, et ma absoluutselt ei mõtle kuidagi negatiivselt neist blogijaist, kes endast paljastavaid pilte postitanud on! Pealkirja idee tuli hoopis nii, et vaatasin endast tehtud pilte ja ainuke, kus ma enam-vähem enda moodi välja näen, oli see:

Nagu te näete, paljastub siin seegi, et ma olen tegelikult sootu :) Sporti on kõvasti tehtud, jah, tänan küsimast. 

Ma ei tea, kas kõigil teistel käib mingi profifotograaf järel või, aga mu puhkusepildid on enamasti kas sellised, kus ma selja tagant, kuskil kaadri servas, liikumise pealt või siis vastu tahtmist perepildi huvides oma kõige suvalisemates kaltsudes, pea kammimata ja molu paistes nagu see:

Või siis tehtud L-i telefoni selfikaameraga, mis muudab su mingiks trolliks hiiglasliku lauba ja punnis silmadega, aga vähemalt siidsileda nahaga nagu see:

Aga juubel, jaa! Saingi 40! Viirelaidu ei saanud, jumal tänatud, ma kujutasin ju seda valgete linadega, kristallpokaalidega, mahedas õhtupäikeses otse rannas, reaalsus oleks ilmselt olnud, kui selle tormiga saarele üldse lastud oleks, vihmakuubedes kusagil lõdisemine ja lendavate laudlinade tagaajamine. Peab vist leppima, et iial ei tea, kas mu sünnipäev on sügisel või suvel. Mõni inimene isegi tuli. Mõni inimene ütles, et "ega me ei pea su sünnipäeva ju suurelt tähistama", mille peale ma jälle sõnatuks vihastasin, sest äkki ma tahaks ikka ise otsustada, kuidas mu sünnipäeva tähistatakse?! 

Juuksurisse otsustasin minna üle, ma ei tea, viie aasta kindlasti. Tegelt vist käisin viimati 2014, kui lõpetamiseks soeng tehti...Ütlesin juba juuksurile, et pangu ta lokirullid ja vesinik valmis, vaja eakohastuda. Häda on siiski selles, et see juustepikkus, mis keskmiselt pildilt paistab, ongi päris, mitte tuule teema, vasak pool on oma 10 cm pikem kui parem, sest...no ma krutin neid parempoolseid. Ja ega sellest blondeeritud osast kamm ka enam läbi ei käi, olgem ausad. Lühikesed juuksed mulle jälle absoluutselt ei sobi, sest ma olen ju kantlõug-hiidpea, mulle sobiks habe vist, aga ei kasva teine kuidagi. 

Endaga rahul olemisest. Ema oli suvilasse naisteajakirju vedanud. Vihastasin. Ühes Solmani-mutt ja Helme-proua targutasid pereväärtustest ja moraalsest hügieenist, teistes uhati ühelt poolt dieedi- ja meiginippe, teiselt poolt kehutati endaga rahul olema. Mõtlesin, et kui midagi endale lubada, siis vist seda, et eluilmas ei vaata, mida suhu pistan, trenni ei lähe ning näkku süstima ei hakka. Oeh, see viimane, ma saan aru, et mõõdukalt saab ka seda teha, aga sel suvel nägin suisa kahte inimest, kes peale mõõdukat algust ikka täiega ära pöörasid, kuid ise sellest enam aru ei saa. Põsed punnis ja läikivad nagu ladvaõunad, ninad kasvavad huultega kokku, silmad pingutusest kissis nagu oleks juuksed liiga kõvasti patsis. Ja ilusad inimesed olid mõlemad varem, kohe väga ilusad, aga nüüd on mingid monstrumid.

Kerglastel teemadel jätkates, nimetage jalanõusid, mis näevad ägedad välja, on mugavad ja kannatavad vett ka? Kummikud mul on, need pole väga mugavad. Talvesaabas ja plätu on ka, häda on just selle praeguse vahepealse ilmaga. Vaatasin eile linnas inimesi, olenemata soost või vanusest kannab 90% neist tosse. Vanasti olid tossud spordijalanõud, mul on tõrge neid tavalise riidega jalga panna.


14 kommentaari:

  1. Tere kolmapäeva, õues täna 13 kraadi ja vihma otse tuiskab taevast. Mõtlen siin, et äkki oleks hea mõte osta need crockside ja kummikute hübriidid: hästi kerged ja neid on igast vahvates värvides ka.
    Alternatiive mina ei tea, sest ükski päris- ega kunstnahast saabas ikka tõsist vihmasadu ei kannata, kui tegu pole just matkasaabastega. Aga need kipuvad pigem üsna rohmakad ja mitteägedad olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ausalt öeldes ma olen ka nende Crocside poole õhanud...aga no sealt samm edasi on juba botikud ju :) Meil hakkas alles praegu sadama, ma olen oma nahkkingakestega...Esmaspäeval tulin kummikutega, ei tulnud tilkagi vihma. Tüüpiline.

      Kustuta
  2. Mina kannan tosse, tenniseid ja saapaid. Homme on üks pidulikum üritus. 7 korda mõõtsin ja kaalusin, ja võtsin kingad ikkagi kaasa, eks näis, kas jalga ka viitsin panna. (ilmselt mitte, sest pika seelikuga sobivad tossud paremini)
    Tossud on ka ju erinevad. Mul viskab FBs ( st hinda ma ei tea) ette selliste firmade reklaame nagu Rens ja Divers (?? oli vist, sellised värvilisi asju pakub ja saab ise disainida)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh soovituste eest, ma jalanõude osas olen veidi skeptiline netist tellimise osas, neil soovitatutel algasid hinnad 100st eurost ka, aga eks ma pean oma harjumusi muutma, kui muudmoodi ei saa.

      Kustuta
  3. Palju õnne!
    Ma ei tea, minult oleks selle postitusega nüüd nagu midagi ära võetud...Sa olid nii eatu ja näotu (tähenduses ilma näota, igaks juhuks mainin, pärast muidu kohtukeiss või miskit...) mu jaoks siiani, nüüd pean oma kõvakettal veidi faile korrastama :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Aga see on kuidagi huvitav, et mul on üsna mitu korda siin endast pilte olnud ja sa pole mitte esimene, kes väidab neid mitte näinud olevat. Päriselus on ka niimoodi olnud, et inimene, kellega ma olen rääkinud, väidab teine kord kohtudes, et tema mind küll kunagi varem kohanud ei ole. Ma olen kameeleoniverd vist :)
      Kohtukeiss tuleb mul nende ühe pildi taustal olevate võõraste meeste pärast äkki hoopis. Ma neil päid ka maha ei julgenud lõigata, sest üks teine kord oli kellelgi just siis probleem "miks mina pildile ei kõlvanud?!"

      Kustuta
  4. Eri kummikute šnitt ja mugavusaste on väga erinev, äkki leiad mõnes poes teist marki ja tüüpi kui sul endal.


    Neid on kitsama ja laiema liistuga, kontsata, madalama ja kõrgema kontsaga, kitsama ja laiema säärega, sooja voodriga ja ilma voodrita...

    VastaKustuta
  5. Doc Martens. Alati. Iga ilmaga

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No mul on Samelinid, väidetavalt tootsid nad kunagi Martensile. Kahed Samelinid kandsin auga ribadeks, ikka aastaid läks selleks. Nüüd viimastel hakkas peale paari kuud nahk mõranema, klienditeenindus oli tasemel, öeldi, et nad pole sellist asja enne näinud, vahetasid ilma tšekita ümber, aga minu numbrit halli ei olnud, võtsin valged. Ma ei osta enam kunagi valgeid saapaid...Ja musti ma ka ei taha. Ma väga ei suuda aastaringselt samade jalanõudega käia, saabastega käin enamasti talvel.

      Kustuta
    2. Praegu ongi umbes sama ilm, mis jõulu paiku oli (ilmateenistuse andmetel isegi natuke külmem - praegu näitavad nende andmed Tõraveres +11 ja sajab, jõululaupäeval oli 11,8 ja ilma sajuta).

      Kustuta
    3. Jah, ma kangekaelselt eiran seda fakti 😊 Mul on tõesti see kole komme käia riides kalendri, mitte tegelike olude järgi.

      Kustuta
    4. Äh, valesti vaatasin, ma ei teagi, kust see 11,8 tuli, aga mingil jõuluajal oli küll umbes sama ilm.

      Kustuta
  6. Tõmbasin paar kuud tagasi sellised sandaalid(?) ligi(sinised):
    https://matkasport.ee/sandaalid/13038-43343-uneek-meestele.html#/28-varv-pruun/80-varv_filtreerimiseks-pruun/1199-suurus-42/4381-tootja_varv-cahtay_spice_safari
    Ei tea kaua vastu peavad,firma korralik, aga ma selline lohakas käija, aga meeldivad. Täpselt selline kompromiss erinevateks puhkuteks - rannas, vihmaga, linna peal suvel

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mhmh, need on suve omad, praegu hakkab juba varvastel külm. Ma tahaks just praeguseks ei liha-ei kala ajaks.

      Kustuta