neljapäev, mai 05, 2022

Soovituslik kohustuslik kirjandus

Igaks juhuks jagan siia ka linki ühele põnevale artiklile soolisuse ja võrdsuse teemal. Intervjuu primatoloogi Frans de Waaliga, kel uus raamat ilmunud. Loetagu! 

Ma kommentaariks ei oskagi ise muud öelda, kui et nõus. Inimkultuur ei ole imeline asi iseeneses ja loomad pole "loomad".

4 kommentaari:

  1. Alati on tore lugeda (jaa, ma teadsin seda juba amu, muuhulgas ka iseenda- ja üldse inimvaatluste põhjal), kuidas emased ei ole passiivsed "minuga paaritub see, kes kakluse võidab, ma olen auhind", vaid valivad ise =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mõtlesin seda artiklit lugedes kohe selle sinu softporri jutu peale :) ja kuidas seal noormees imestas, et kuidas siis nii, emane ja ilus ja tuleb ja tahab ja ütlebki, et tahab :)

      Kustuta
  2. Mõtlesin artiklit lugedes, kuidas inimestel saab ebatüüpilisi indiviide olla massilisemalt kui inimahvidel, sest meid on nii kohutavalt palju. Mõtlesin just neile, kes binaarsesse soomudelisse ka bioloogiliselt ei mahu (jättes hetkeks kultuurilise soo üldse kõrvale); neid on ütleme 1 protsent (mõne hinnangu järgi rohkem, aga eksin praegu konservatiivuse suunas) - šimpanside ühiskonnad on väikesed, seal tähendab 1-protsendine osakaal, et mõnikord ühiskonnas selliseid isendeid ei olegi. Inimühiskonnad on nii suured, et isegi Eestis, mida me oleme harjunud väikeseks pidama, tähendab 1-protsendine osakaal 13 000 inimest - see on terve väikelinnatäis rahvast ja isegi mitte kõige väiksema väikelinna!

    VastaKustuta
  3. Laadisin alla ja loen järgmisena läbi. Tänan soovitamast!

    VastaKustuta