esmaspäev, detsember 04, 2023

Veritaserumit* oleks vaja

Jõudsin rumalast peast juba ohata, et pea tühi ja silmad väsinud, hakka veel õhtul blogima ka, päeval jälle aega ei olnud. Loomulikult universum saatis (ei, ei, ma ei usu seda värki, see on ikka Murphy pigem) kohe teema, millega tegeleda. Mikro klassijuhataja kirja näol. See ei tõota viimasel ajal midagi head, sest "olin juba lasteaias rebel!" nagu laulab Winny Puhh, mis kehtib ka mu noorema võsukese kohta. 

Lasteaia kohta vahemärkusena nii palju, et sealt sain ma viimasel päeval kaasa tunnistuse, kus kehalise kasvatuse koha peal oli lause: "Keeldus viimasel poolaastal osa võtmast". Ma siis imestasin, et miks ma sellest miskit ei tea ja tuli välja, et Mikro oli (tegelikult üsna mõistlikult ju) teatanud, et kuna kehaline on peale söömist, sest tema küll ei kavatse täis kõhuga kargama hakata ja ju siis nii jäi. Toona ei pidanud õpetajad minu sellest informeerimist ilmselt oluliseks. 

Klassijuhataja seevastu asja niisama ei jäta. Alles oli häda, et Mikro pidavat tundides ebakohaselt häälitsema. Ohkavat teatraalselt, kui miskit ei meeldi. Muusikatunnis olevat lollitatud, mille tulemusena Mikro koos kahe teise neiuga sotsiaalpedagoogi või psühholoogi juurde saadeti (ausalt, ei mäleta kumma, minu ajal ei oldud neist kuuldudki). Klassijuhataja mainis veel, et Mikro käitunud seal eriti üleolevalt. Kodus Mikro väidab, et tema ei teinud mitte midagi, ta lihtsalt oli valel ajal vales kohas valede inimeste vahel, kes siis tundi segasid ja tema saadeti koos nendega. Ma ei tea. Klassijuhataja alandas preili käitumishinnet, aga see sama muusikaõpetaja, kes olevat neiude käitumise pärast endast väljas, hindas Mikro käitumist tema tunnis eeskujulikuga. Imelik kuidagi.

Täna siis oli asi selles, et Mikro olevat päris rõvedalt väljendanud ennast. No ikka nii, et ma imestasin, et õpetaja need sõnad üldse välja oli kirjutanud. Õpetaja ise ei olnud kuulnud, aga räägiti. Kõnekas oli see, et kui varasemate rikkumiste puhul on ainult minu poole pöördutud, siis nüüd saadeti kirja koopia ka L.-le. Ilmselgelt on siin vaja mehe kätt, paistab, et ema enam toime ei tule...

Ma räägin Mikroga rahulikult, et palun, räägi mulle ausalt ära,  mis toimub, ainult nii saan mina sind kaitsta ja et see on ikka väga inetu süüdistus juba. Ta ütleb, et ei tea midagi, pole öelnud ja miks või kes niimoodi tema kohta valetab, ta ka ei tea. Ma ei saa ju automaatselt eeldada, et minu laps valetab. Äkki keegi valetab tema kohta - neil preilidel seal klassis draamasid jätkub. Kahtlane on see, et Mikro ei oska öelda, kes niimoodi teha oleks võinud. Kahtlane ses mõttes, et kui keegi ikka sellist jama ajab su kohta, siis ilmselgelt ta vihkab sind üsna avalikult. Mikro ei tea, et keegi seda teeks. Aga ise ka ei öelnud neid sõnu, mitu korda kinnitab.

Pärast küsin salaja Minilt, et mis sa arvad, kas su õde on selleks võimeline? "Muidugi - minuga räägib pidevalt nii!" 

Karma selle eest, et mina olin omal ajal see tuima näoga valetaja? Saatsin õpetajale vastuse, et sõna on sõna vastu - mina tõesti ei tea. 

*Loen parasjagu Harry Potterit, kes ei tea, siis see on tõerääkimisseerum seal.

1 kommentaar:

  1. Vaata Avalik protsess. Kindlasti ei ole see tüdruk nagu sinu laps. Lihtsalt tuli meelde

    VastaKustuta