esmaspäev, jaanuar 08, 2007

Õudsalt tahaks viina juua!

Poes, kus ma lõuna ajal käin, ei kohta tavaliselt ühtegi inimest peale minu, kellel toidukorvis alkoholi ei leidu. Nii igal kolmandal on pohmakalehk juures ja nii iga kuues on ennast täis lasknud. Laias laastus. Tuleks toonitada, et ma käin poes keskpäeval. Täna käisin 9.30 ja minu ees osteti Lauaviina. Esmaspäevahommikuti on tavaline ka see, et enne poe avamist jõlgub teatud seltskond selle ümber – isa, kes hoiab ema püsti, väike kasimata põngerjas kõrval. Sageli kohtan ka ühte vene naist, kes poe ees kerjab.
Annan au selle poe müüjatele, kes sellise seltskonnaga iga päev kokku peab puutuma.
Tegelikult puutun ma selle kohaga kokku täiesti juhuslikult ning kui seda kogemust ei oleks, siis suudaks tõesti ehk vaid imestada – kes siis end tänapäeval veel surnuks joob, meil ju niivõrd kultuurne ja majanduslikult edukas riik?
Iga mitmes reklaam tv-s on alkoholi päralt? Kas sinu hing ei kisendagi selle uue viina järele? Kes siis viina täis joomise eesmärgil joob, ikka maitse pärast, eks? Mmm, ja vahel näitab seda imekaunist viinamaad, kus neiud lõkke ääres pitse tühjendavad – mitu pudelit ma ära jooma pean, et sinna jõuda? Kahjuks ei ole ma ka veel sellisesse seltskonda sattunud, kus lõkke ümber viina juuakse. Vanasti joodi grillimise kõrvale ikka lahjemaid jooke, aga eks kombed muutu.

2 kommentaari:

  1. kinnitan seda, et kombed on muutunud, meil juuakse tihti lõkke ääres viina. lisaks veel seda, et minu sõbrad ei tegele õnneks alkoholimürgitusse suremisega, aga mul on vahel kahtlus, et nad on venelased. kokkusaamistel juuakse viina. minu jaoks kurb, aga neil on arvatavalsti alkoholsete vedelike manustamisele teine vaade, muidu nad ju ei tegeleks sellega. ja no viinast isegi tihedamini on õlu. isegi, kui oleme joonasega kahekesi. no varem ma jah, tegin pattu ja võtsin endale ka õlut. aga kui sain aru, et ma ju eriti ei joo seda, olen võtnud oma vett. aga tema ikka joob ja sõltuvalt joogi mõjust sageneb ka mulle pakkumine, sest kui sinu ellu ei kuulu alkohol, pole sa normaalne. ma ei julgeks arvatavasti oma blogisse sellist teksti kirjutada, sest kui joonas seda loeks, tabaks teda samasugune šokk, nagu meid kõiki, kui me peame miskit loomulikuks, ja siis tuleb välja, et keegi arvab sellest teistmoodi. tra teil on vaja seda alkoholi juua? kui muidu on igav, siis olete järelikult igavad inimesed. ja kui elu sakib, võib ju ka lihtsalt nutta

    kusjuures pean joonast oma parimaks sõbraks, kuid nii valus, kui mul seda ka tunnistada poleks, on mul ikka väike kahtlus, et kui ta seda ja sellelaadseid tekste minult loeks, siis, selleasemel, et aktsepteerida mu seisukohti, võib ta hakata minuga vähem suhtlema. noh, ma ajan ju tüütut juttu, ma vingun nagu naine

    VastaKustuta
  2. Minul ei ole tegelikult nö maitsega alkoholi mõistlikus koguses joomise vastu midagi. Alkoholi, nagu näiteks õlut või veini võib täiesti edukalt juua ka maitse pärast, mitte seetõttu, et oleks igav või elutüdimus. Samas, mis maitse on viinal? Viina juuakse sellepärast, et täis jääda. Nojah, nüüd on ju olemas igasugu arbuusi ja pirniviinad, kuid eks need maitsed ole tehtud ikka selleks, et libedamalt alla läheks. Mis on lahedat täisjäämises? Ma ei tea, kuskil 16-17 aastaselt tundus see mulle lahe ja siis ma jõin ka viina, sest sellest jäi kõige kergemini täis. A mis siis kokkuvõttes lahe oli? Ei tea, ei oskagi öelda. Pigem oli mõte selles, et "fakk, ma olen selline outlaw, et panen pohhilt viina ja üldse ei koti".

    VastaKustuta