neljapäev, oktoober 06, 2011

Naised kooli, mehed tööle

Eilset teemat edasi nämmutades - sain siis lõpuks ülikoolist algava õppesessiooni kohta infokirja, see oli siis kõigile mu kursusekaaslastele saadetud ja üllatus-üllatus - meiliaadresside järgi selgus, et kõik 14 kaastudengit on otse loomulikult naised. Tegelikult oli minu meiliaadress ainus, millest sugu välja lugeda ei saanud ja ma mõtlen nüüd, et huvitav kas teised hellitavad nüüd mõtet kursuse ainsast mehest? No ilmselt teised selliste analüüsidega ei tegele. Ma saan aru, et peaksin kah kasutama viisakat eesnimi.perekonnanimi meiliaadressi, ma isegi tegin ühe seesuguse aga ma unustan pidevalt ära, et mul see on, sest kasutan ikkagi oma vana sisseharjunut. Õnneks ei ole see crazybabe69 vms. Ahjaa, oma reklaamiagentuurile kaotatud sõbrannaga arutasime kunagi sobivate meiliaadresside üle, sest tema kui tollal töötu loovinimene pidi endale tööpakkumiste jaoks uue meilikonto tegema. Ma täpselt ei mäleta, mis nimed tal loosis olid aga a la "vaba hing" ja "isemõtleja", mille peale talle siis viisakatest ringkondadest öeldi, et hull oled peast või - sellist ei võta keegi tööle! Tema omakorda vastas, et tema ei tahaks tööle niivõrd igavat inimest, kes muud ei oska meiliaadressiks võtta kui oma nime. Ma ei tea, kuidas asi lahenes, sest nüüdseks on inimene 24/7 töösse sukeldunud.
Aga ma ei tahtnud ju üldse sellest rääkida vaid ikka sellest, et 15 naist ja mitte ühtegi meest. L kommenteeris loomulikult seepeale, et mehed ei käi koolis, sest keegi peab ju raha ka teenima. No vaadates statistilist olukorda siis nii ongi - kõrgelt haritud naised harivad end muudkui edasi ja harimata mehed teenivad kõrgeid palku. Mehed on juba loomuldasa nii targad, et ei vaja mingit formaalset haridust? Ok, erialati on ilmselt olukord erinev. Minu eriala on siis ilmselt naistele jõukohasem. Võtke seda lauset siis, mispidi tahate.

10 kommentaari:

  1. Ma arvasin, et sa käid kaugõppes, kus käiakse nagunii töö kõrvalt.

    VastaKustuta
  2. Naiste töö pole ilmselgelt mingi töö ju. Selle kõrvalt jõuab nii koolis käia kui lapsi kasvatada.

    VastaKustuta
  3. Eestis tuleb iga 100 kõrghariduse omandanud mehe kohta 250 naist, kes on sama saavutanud.

    VastaKustuta
  4. Nali naljaks, aga kippubki nii olema, et naised jõuavad kooli kõrvalt rohkem tööl käia (ja töö kõrvalt koolis), kui mehed. Vähemalt minu tutvusringkonnas.

    VastaKustuta
  5. Nii ta on. Mulle tundub, et enamik mehi oleks nõus õppima kui see neile mingit käegakatsutavat tulu tooks, aga selles ju enamasti kindel olla ei saa.

    VastaKustuta
  6. Oeh, "kippubki", endal ka häbi. Nojah, ega hariduse kohta ei tea, kas ja kuidas seda rakendada. Kui juba oma firma on ja siis raamatupidamist õppima lähed, on ehk rohkem motti.

    VastaKustuta
  7. Pisut ehk selgitab asjade seisu tähelepanek, mida kinnitab ka siit-sealt populaarteaduslikest artiklitest loetu:

    erinevalt naistest on meestel raske keskenduda üheaegselt mitmele tegevusele.

    Selline siis aju puudujääk meil, meestel.

    VastaKustuta
  8. Ma just hiljuti kirjutasin ise ka sellest multitasking'u teemast. Mu arust see päris nii ikka ei ole, et mehed nüüd ei suuda ja naised suudavad, oleneb, mida täpselt mitmele asjale keskendumise all mõeldakse ka. Mu isa näiteks loeb lehte, vaatab telekat ja kuulab naise juttu (iseasi kui palju tal selle tulemusena ühest või teisest meelde jääb), mina parem ei üritagi niimoodi millelegi "keskenduda".

    VastaKustuta
  9. Minu isa kaa! Seepärast kahtlustan alati, et olen selle pärinud temalt, mitte kahe x-kromosoomiga saanud.

    VastaKustuta
  10. Minu mees suudab samal ajal õppida, muusikat kuulata ja vahepeal ka arvutimängu mängida. Ta isegi vajab seda, et õppimisest juhe päris kokku ei läheks. Kui mina mõtlen, et teeks ühe malemängu, siis ma jäängi seda mängima ja konspekti enam järgmised 15 minutit ei vaata ja enamasti ühe mänguga ei piirdu.

    VastaKustuta