neljapäev, juuli 24, 2014

Puhkusele

Poolteist päeva veel vastu pidada, siis algab puhkus. Praegu on muidugi eriti hea aeg puhkust oodata, kogu aeg vaatad ilmateadet ja kardad, et kohe saavad ilusad ilmad läbi. Juba teatati, et selle nädala lõppedes on suvega selleks korraks ühel pool kah. Ma ei kujuta ette, kui saaks suvel vaid kaks nädalat puhkust nagu suur osa inimesi, kes siis pöialt peavad hoidma, et just need kaks nädalat ei oleks suve ainsad koledad päevad. Igatahes on kogu aeg teema, et kas sel aastal veab puhkusega või mitte. Muidugi võib ju osta piletid Türki, aga siis selgub raudselt, et just sel ajal olid Eestis ilusamad ilmad kui Türgis.
Tegime lastele ID-kaardid kah, aga tuli välja, et kui ühel tuvastati kodakondsus kohe sünnil, siis teisel seda ei tehtud ja seetõttu läheb tema omaga kuskil 20 päeva. No mis mõttes? Kui nad on ühtede ja samade vanemate lapsed, kas siis ei ole kuidagi loogiline, et nad mõlemad on kodakondsuselt eestlased, ilma et seda kuskilt andmebaasist järele vaatama peaks (ja järele vaatamiseks kulub 20 päeva?). Ehk siis ilmselt saame need kaardid kätte selleks ajaks kui puhkus enam-vähem läbi. Oma lollus, mõtlesime, et saab nädalaga nagu täiskasvanutel.
Suurel osal inimestest pole isegi mitte seda lõbu, et perekond saaks koos puhata. Kohutav! Ma ükskord puhkasin üksi. Olin Tähtsas Ministeeriumis uus töötaja ja sain ainult 2 nädalat puhata ning veetsin selle +30 kraadises pealinnas Stroomi rannas pooleldi riides mööda veepiiri jalutades, sest isiklikke asju ei saanud ju valveta jätta, et ujuma minna. Kõige mõttetum puhkus üldse.
Ma ei päevitu ja mu ühel käel oli mõni aasta tagasi 56 ja teisel 58 sünnimärki, ehk ma ilmselt ei tohikski seda teha, aga pole mingit puhkust ilma rannas lamamata. Mere ääres, eelistatult. Puhkuse ajal ei tohi olla linnas. Puhkuse ajal tunnen ma kogu aeg kuklas, et puhkust ei tohi raisata. Teatud tööalastel põhjustel on meil puhkus alati augustis ja siis ma lähen alati marru kui algavad koolimüügid jms, mis üritavad mulle meelde tuletada, et suvi on läbi. EI OLE! Suvi saab läbi septembris, mitte juuli lõpus. Enamik inimesi puhkab vist juunis-juulis, aga siis on teistpidi jube tagasi tööle suunduda kui suur suvi alles kestab. Puhkusega saab ju üks aasta läbi ja algab uus. Mul hakkab uus aasta ikka alati septembris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar