teisipäev, aprill 26, 2016

Riiaga või Riiata?

Tere! Seekord lihtsalt üks kiire küsimus lugejaile. Niisiis, meil vaja saada kaks autotäit rahvast reedel hiljemalt kella 13-ks Riia lennujaama. Autodega läheme sellepärast, et olukord ongi nii nutune nagu siit blogist lugeda saab. Starti plaanime Tartust max 8.30. Palju varem ei saa, sest peame arvestama lasteaedade avamisega. Plaan oleks minna läbi Riia, mitte kasutades lennujaama ringi, mis on vist ca 60 km pikk ja võtab lisatunni. Linnaliiklusega on meil siiani (3 korda) normaalsed kogemused olnud, pole kusagil ummikusse jäänud ja isegi veidi ekseldes on see tee olnud (tundunud?) lühem kui lennujaama ring. Reede lõuna ei tohiks ju veel tipptund olla? Google väidab, et Tartust Riia lennuväljale sõit võtab aega 3 tundi 26 minutit, kuid ViaMichelin lajatab ca 5 tundi?!
Taaskord saab kiruda rootslasi, kelle meelest on Tartu ilmselt enam-vähem Riia eeslinn ning Riia lennujaam meist sama kaugel kui Tallinn (seda viimast väidavad vist ka Riia lennujaama reklaamid). No ei ole ju.
Ma ei jää mitte kunagi kuhugi hiljaks. Ma olen alati esimene, kes juba ammu nurga taga aega parajaks teeb. Hilinemise võimaluski tekitab mulle külma higi otsaette. Kuuekesi lennukist maha jääda on muidugi iseasi. Kogu see võõras raha, mis tuulde lendab....Istud kuskil ummikus, kell tiksub, midagi teha ei saa. Peale üksteise peale karjumise muidugi...Ma arvan, et olen ainuke, kes sellele niimoodi vaatab. Alati eelda halvimat.

7 kommentaari:

  1. Kas siin on kusagil küsimus peidus?

    Ma pole aastaid Riias käinud. Aga kui käisin, olid ummikud totaalsed. Ma läheks ringi ümber linna. Ka ringiga ütleb Google "alla 4 tunni". 8+ minema, 12+ seal. Variant on leida mõni lätlane ja küsida, kas keskpäeval üle jõe ja lennujaama on ummik v ei.

    VastaKustuta
  2. No küsimus ongi see, et kas Riiaga või Riiata ehk kas siis läbi või mitte. Oleks vaja tõesti leida keegi, kes hiljuti sama marsruuti läbinud. Meie käisime viimati üle-eelmisel suvel ja ei olnud linnas erilist ummikut.

    VastaKustuta
  3. https://www.waze.com/et/livemap
    Siit näed ka reaalset liiklust Riias, Waze soovitab Riia kesklinnast ringiga mööda sõita, 3h 17 min. Tartus RIX lennujaama.

    VastaKustuta
  4. Waze soovitab siiski palju väiksemat ümbersõitu kui see suur lennujaama ring.

    VastaKustuta
  5. Nu just, ma ju ütlesingi, et kesklinnast mööda aga samas ei soovitanud ringteed. Käin iga kuu korra Riias ja see on täitsa OK tee mida Waze pakub. Kohati on seal ringristmikel väiksed järjekorrad aga ei midagi hullu.

    VastaKustuta
  6. OK! Suur tänu info eest!

    VastaKustuta
  7. On ummik. Käin iga paari kuu tagant ja vahet pole, mis kellast, kesklinnas on alati ummik - arvestan Pärnust minekuks alati 3,5 tundi ja enamasti ei jõua liiga vara kohale.

    VastaKustuta