kolmapäev, september 28, 2016

Kes SEE veel on?! vol 2 ehk presidendivalimiste eri

Oot, mul viskas nüüd lõpuks seoses selle presidendikammaijaaga ka üle! Ma ei tea, ma mäletan lapsepõlvest peale seda, et häbenema peaks seda, mida ei oska ega tea, mitte sellega uhkeldama või suisa etaloniks seadma. Kõik need, "mina seda ei söö, sest tean, et ei maitse, kuigi pole eales maitsnud" või "mina seda raamatut ei loe, niikuinii on jama."-väljaütlemised.

Nüüd ohib mingisugune endine sportlane ja rahvalauliku järeltulija (kes seda nime ikka mäletab?), et olevat jube piinlik ning mida veel. Kes see Kersti Kaljulaid veel on? Mina ei tea, kuigi ma olen raudselt kõige informeeritum inimene kogu planeedil! Keda mina ei tea, seda pole olemaski ning pole isegi mõtet teada selliseid mõttetuid inimesi!
Selle loogika järgi võiks taoliste inimeste president olla näiteks Vändra-Aveli või mõni seebika-kangelane - neid nad ju vähemalt teavad.

Aga noh, ilmselt näeb osa rahvast tulevast presidenti tõesti nii nagu eks-presidendiproua unistab: "Ta on nagu ema, kes meid, Eesti rahvast, sülle võtab, silitab ja hoiab. Ta teab meie kõigi nimesid ning oskab õigel hetkel noomida."  Huuh, minule meenub sellega kohe millegipärast Lenin, kes kõiki sülle võttis ja päid silitas ning ma ei saa üldse aru, miks Evelin Ilves selle naiste-meeste vastandamise niimoodi ette võtab. Mu meelest ei ole sellist müütilist Eesti rahva ema või isa olemas ega saagi olla, sest pole olemas sellist ühtset Eesti rahvast, kes kõik ühel nõul talle sülle ronida tahaks. Jube palju loodetakse sellest presidendist üldse, ime, et leidus keegi, kes oli nõus kandideerima. Nüüd muidugi ongi sellega ka häda, sest nii õudsele kohale ronivat ju vabatahtlikult ainult mingi hirmus külmavereline karjerist!

Samamoodi nagu presidendist, kirjutasin ma kunagi ka blogijatest ning muudest "madalama kategooria staarikestest". Tundub, et ma eksisin ning oma teadmatusega uhkustamise puhul pole vahet, kas jutt on Mallukast või Kaljulaidist - üks õige eestlane ei tea kellestki midagi, elab metsas (kus läbi ime levib siiski Internet) õilsas teadmatuses ja postitab vaid aegajalt Facebooki seenepilte*.


*Loe: pilte seente taha varjuvatest üle piiri karanud pagulastest


4 kommentaari:

  1. Väga õige, just nii ongi. Nett olemas, kuid nn Perekoolipakett. Kui üldse mingi küsimus tekkima peaks, ei hakata seda ometi guugeldama või muul moel infot ammutama, vaid tehakse Perekooli teemapüstitus.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne4:32 PM

    mä mõtlen kui poliitikud valivad midagi omavahel las nad teevad seda, aga igal juhul valivad nad Leenini, vähemalt üritavad nad seda kõigest väest leida. :)

    VastaKustuta
  3. See on ehk rohkem retooriline küsimus, mille taga peitub arvamus, et riigipeaks kandideeriv inimene peaks olema kogenud riigitegelane, kes on olnud pikemat aega avalikes ametites avalikkuse silme all, mis oleks andnud avalikkusele võimaluse hinnata tema isiksust, väärtusi, kogemusi, kriisidega toimetulekut, karismat ja autoriteeti; vastasel korral kipub jääma mulje, et Riigikogu otsib mitte riigile liidrit, vaid endale ametnikku, kes nende seadused välja kuulutaks.

    VastaKustuta
  4. Unknown: see oleks täiesti normaalne seisukoht, aga kahjuks ma kardan, et need netis räuskajad ei suudaks sellisel tasemel mõelda.

    VastaKustuta