neljapäev, oktoober 25, 2018

Ei saanud jälle hakkama

Mina olengi see naiivitar, kes internetist ostes paljaks varastatakse, jah.

Ma olen praegu nii hämmingus.

Niisiis, saabumas on taas see õudne päev, millele järgneb veel palju õudseid päevi, mil inimestele kingitusi teha tuleb. Ärge saage valesti aru, mulle täiesti meeldiks neid teha, aga probleem on siis, kui inimes(t)ele lihtsalt ei sobi need kingid, mida mina neile talle kingin. Ok, me räägime siin ühest konkreetsest isendist eelkõige. (Olles jäiselt aus, siis vice versa ka - kas ma ikka seda Hitleri-raamatut mainisin? Et noh, ootad kulda, karda ja ambroosiat, midagi õrna ja naiselikku ning saad raamatu Hitlerist :))

Igatahes, olles mitu õhtut tujutult madratsil vähernud, lõi mulle järsku pähe üks blogipostitus Ebapärlikarbilt ning mu suu venis naerule. Ei-ei, mitte see hotelliosa ja enda hertsoginnana tundmine, vaid ikka see vabisevate põskedega koerake. Sinna ma ta saadangi! Uurisin igaks juhuks, ega neil vanuse ülempiiri ei ole ka enne muidugi...

Tore koduleht, inglise keeles ka ja puha, online-broneerimine ja kinkekaardid. Väga hea! Valin siis kinkekaardi ära, suundun maksma, endal id-kaart kohusetundlikult lugejas ja puha. Ning siis mingi kahtlane blankett, et sisesta aga oma krediitkaardi andmed. Lasteaias vist juba seletatakse, et see on väga rumal tegu. Aga mis sa hädaga teed, kingitust on ju vaja, noh umbes sama loogika, mille põhjal mõni härrasmees kuskil parklas sulidele lahkelt 3000 ära maksis ja pärast kodus mõtles, et vist polnud päris aus vahetus...No ma vaatasin ka, et tabaluku märk justkui oli ja noh, mingi secure paymendi sõna vist ka. Arvuti veel ausalt hoiatas, et pole turvaline, kolmandad osapooled võivad kiigata. A mul suva, vast nad ei vaata, pöidlad pihku ja enter. Muidugi tuli välja, et nad mu makset üldse ei aktsepteerigi, ilmselt seetõttu, et mul on moodne krediitkaardi võimalusega tavakaart. Ma küsin kus on Paypal, kus on pangalingid? Kas Lätis selliseid asju ei eksisteeri?

Mis ma nüüd teen siis? Ikka vana hea "trussikud ja šampoon" läheb käiku? Joonistan ise selle tuuletunneli kaardi peale, maalin hinna juurde ja luban, et ausõna maksan ise kinni? Millal mu pangakonto nüüd tühjaks tehakse?

Tundus nii lihtne lahendus olevat ja nüüd nõndapalju vastamata küsimusi...Muidugi, hea naine alustaks kingituse oma kätega valmistamist juba aasta ette, mitte ei üritaks loetud päevad enne sünnipäeva mingi kinkekaardiga oma südametunnistust vaigistada. Häbi peaks olema.

7 kommentaari:

  1. Tahtsin lihtsalt ohata, et abstraktsetel teemadel on kaasarääkijaid küll, aga konkreetsete probleemide puhul on kõik kadunud nagu tina tuhka! Julgen pangakontole vaadata üldse? Peaks kohe kaardi kinni panna laskma?
    Ja see väljend ei ole tegelikult "trussikud ja šampoon" vaid "sokid ja šampoon". Jääb siis see, jah?

    VastaKustuta
  2. Ei mingit šampooni. Trussikud ja sokid.
    Vaata oma kaarti ruttu. Ja kui midagi kahtlast tundub, siis võta pangaga ühendust.
    See on õudne, kuidas teinekord aju blokeerub sellistes olukordades. Mul õnnestus pea 200€ ükskord ära maksta olematule firmale. Tõdemus jõudis minuni selgelt alles siis, kui kinnitusmeili ei tulnud. Enne ma kergelt kahtlustasin, aga no laps niiväga tahtis seda jopet... Päris kallid vitsad olid need omad vitsad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hetkel miskit maha ei olnud läinud, loodetavasti ei hoia nad seda pärastiseks kui ma valvsuse kaotanud olen. Aga aju blokeerub jah, sest mõtled, "minuga seda juhtuda ei saa".

      Kustuta
    2. Joonista kaart ja liimi sajaeurone külge?

      Kustuta
    3. See oleks päris huvitav, sest kaardiinimesena pole mina näiteks 50 eurosest suuremat kupüüri käes hoidnudki.

      Kustuta
  3. Mul ka makse ei töötanud. Kirjutasin neile, nad vastasid, et vist mingi error jah, aga broneerisid meile aja ja saime kohapeal maksta :)

    VastaKustuta