teisipäev, jaanuar 26, 2021

Palju toredaid traditsioone

 HOIATUS! Alaealistele ja nõrganärvilistele mittesoovitav lugemine!

Nüüd aga maiuspala kõigile alternatiivmeditsiinisõpradele! Kui kõik kodumaised praktikad on ennast juba ammendanud, miks mitte püüda jäljendada muumaiseid traditsioone? Hallutsinogeenseid seeni saab posti teel, kes tahab, võib konnamürki süstida - leidsin eile veel mitmeid huvitavaid alternatiivseid mooduseid, kuidas oma elu ja tervist parendada:

"Kõhetumise vastu aitab suguühe kana või pardiga, gonorröa vastu suguühe kanaga, mille käigus kanal kõri läbi lõigatakse; musta maagia meistriks saab lehmaga ühtides, õnneliku elu toob vahekord kanaga; loomade keele omandamiseks tuleb suguühtesse astuda emase maoga (WTF?); pahade vaimude eemal hoidmiseks koduloomadest tuleb ühtida märaga; varastamiseks ilma vahele jäämata tuleb olla vahekorras kassiga (KÄED EEMALE KASSIDEST!); hea õnne tagab majapidamisele aga see, kui ühtida kitsega, sperma kokku koguda ja majauks sellega kokku määrida." (Friedrich S. Krauss ja K. Reiskel, Die Zeugung in Glauben, Sitten und Bräuchen der Völker (Leipzig, Deutsche Verlags-Aktiengesellschaft, 1909), mis on täiendustega tõlge prantsuskeelsest originaalist: J. A. Dulaure, Des divinités génératrices: Ou du culte du phallus chez les anciens et les modernes (Pariis, Dertu, 1805) läbi Arnold van Gennep "Siirderiitused", lk 196) Teaduslikud allikad tuleb korralikult viidata. Jutt käis muide dalmaatsia (ajalooline piirkond Horvaatias) traditsiooniliste kommete kohta. Eurooplased on teadagi tsiviliseeritud rahvas, võrreldes mõnede teistega.

Ibid.: "Samu ideid võib ilmselt täheldada ka Annami praktikates, kus seksuaalvahekord loomadega (kanad, pardid jne) on sedavõrd levinud, et ükski eurooplane ei tohi süüa ainustki kodulindu, kui seda pole tapetud tema juuresolekul." Annam tähistab piirkonda Vietnamis, ehk tasub tänapäeva turistidelgi meeles pidada?

Ühtlasi meenus see kord, kui ma kirjutasin oma "Seksuaaleetika- ja filosoofia" loengutest ja lugejaid šokeerisin. 

Nende eelmainitud toredate traditsioonide kogumise protsessi ma täpselt valgustada ei oska, aga endale lõi pähe mõte ühest kogukonna mustast lambast, kes antropoloogiga kohtudes vatrab kokku loo pikkadest sodoomiatraditsioonidest oma külakeses, pärast aga itsitab pihku ja ongi dalmaatslaste tõug (mitte segi ajada koertega, pun intended) igaveseks määritud. 

Loo moraal - anna inimesele tark raamat kätte, ta leiab sealt ikka oma. Kenasti arvustab raamatut keegi Ellen Goodreadsis: Classic. Very important foundation for anthropological study. Probably dry if you're not passionate about anthropology, but the parts about bestiality would add a splash of interest for anyone - either for humour or an interest in people.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar