reede, juuni 09, 2023

Te ei pea selle muudatuse osas midagi ette võtma.

Kas te kujutate tänapäeval ette, et peate hakkama e-mailide lugemise eest maksma? Täpselt selline asi ootab ees kõiki online.ee keskkonnas postkasti omavaid inimesi, kelle hulka minagi paraku kuulun. Kui sa lähed online. ee lehele, näed ainult mingit ümmargust juttu teenusepakkuja vahetumisest, esmapilgul ei loe kusagil välja mitte midagi mingist hinnast. Ka sealt uue teenusepakkuja lehele suunava lingi all näed ainult möla. Ullike võib seal lausa rahuneda lause peale "Online.ee keskkonna kasutamine on tasuta." Millele järgneb küll " Tasuliste Sisuteenuste eest on Kasutaja kohustatud tasuma vastavalt konkreetse teenuse osutaja poolt kehtestatud tingimustele ja Hinnakirjale." Sisuteenused on "Sisuteenused — Online.ee keskkonnaga liitunud Internetikeskkondades Teenusepakkuja või kolmanda(te) isiku(te) poolt osutatavad teenused; Sisuteenuste kasutamisel võivad lisaks käesolevatele Kasutustingimustele rakenduda ka vastava teenuse osutaja poolt konkreetse Sisuteenuse suhtes kehtestatud tingimused, kui teenuse osutaja on vastaval veebilehel neile tingimustele viidanud;" Kuidas üks inimloom ilma suitsiidi sooritamata suudab endast sellist teksti väljutada, ette ma ei kujuta. 

Tegelik info on siin. Sellele ei suuna praeguses keskkonnas mitte ükski link. Mu meelest on see üsna kuritahtlik, aga mina mina ka tean. 

Ma vihkan muutusi. Kirglikult. On mingi napakas vanasõna või ütlus, et elus saab kindel olla ainult muutustele. No ma ei tea, minu elus pole 41 aasta jooksul eriti midagi olulist muutunud. E-posti aadress on mul alati olnud üks ja sama, alates ajast, mil e-posti aadress üldse tekkis. Enne seda oli see mu isa oma. Lexa. Lex nagu seadus ladina keeles ja A kui isa nime esitäht, eks. Vahepeal oli küll periood, kui mulle saabus mitmeid venekeelseid kirju, mitte spämmi siis, päriskirju. Keegi targem avastas, et loogiline ju, lexa on venelaste jaoks ljooha ju. Nüüd nad võtavad mu ljooha ära! Ok, ei võta, aga maksta kuradima viiekas kuus oma e-posti lugemise eest maailmas, kus mitte üks rahvusvaheliselt levinud e-postihaldur seda ei küsi, on liiga naeruväärne, et seda mängu kaasa mängida. 

Mitte, et mul gmaili aadressi ei oleks. On. Kohe mitu. Ma ei mäleta nende paroole. Kõik olulised asjad on seotud mu "ljooha"-kontoga. Kaasaarvatud blogi näiteks. Kusjuures mu esimene reaktsioon oli, et ma ei kasutagi enam mingit e-posti. Parem ongi kui ei ole. A tegelt vist ilma ikka kuidagi ei saa. Selline kammaijaa tuleb nüüd läbi teha, et hoia ja keela. Kõigepealt sain (vist) läbi ilge ussim***i ära kustutada oma ühe FB konto, mis on mul seotud selle gmailiga, mille ma nüüd peamiseks kavatsen teha, et sellega siduda minu päris FB konto. Ma ei tea, äkki õnnestub. Microsofti kontosid on mul ka mitu. Üks, mida ma päriselt kasutan ja mis on seotud ljoohaga ja see teine, mis on seotud gmailiga ja kus midagi ei ole. Kuidas ma nüüd saan esimese teiseks? 

Ma vihkan maailma ja kõik on nõme.

3 kommentaari:

  1. Peaasi, et topeltautentimise peale paned :) (lisan õli tulle).

    VastaKustuta
  2. Hee, vahepeal see aasta läks Skype kole paranoiliseks ja tahtis ikka mitmekordset kinnitust, et mina olen mina (ma polnud teist ka jupp aega kasutanud). Kogu selle jampsi käigus avastasin, et seotud emaili haldurit enam ei eksisteeri. Paras jama, et ilma selleta uuesti Skype sisse logida. Õnneks sain ühe vana läpakaga, millel nii windows kui skype uuendamata, no ja siis muutsin nii kontaktandmed kui parooli.

    Aga jah, ma vihkan arvutiprogrammide uuendusi mis muudavad Garphic User Interface nii, et pead pool päeva kulutama leidmaks kus kõik vajalikud asjad keegi tarkpea paigutanud on. Muidugi ei anta võimalust, et ei taha update käigus GUI uuendust.

    VastaKustuta
  3. Õu hõuli... vaat SELLIST alatust ma sideettevõttelt kyll ei osanud oodata. Mul on selle hot.ee aadressiga mitu kontot seotud.

    VastaKustuta