esmaspäev, märts 11, 2024

Jube lugu

Eile vaatasin korra oma loetud raamatuid Goodreadsis ja viskas ette, et viimati olevat ma lugenud kellegi Elina Backmani romaani "Kui jäljed kaovad". No pagan, üldse ei mäleta sellist. Esimene mõte oli ikka see, et "kuidas ma nii loll olen, et ei mäleta?!" Internet ju ei valeta, eks. Võtsin siis selle raamatulogi täpsemalt lahti ja kas sa näed, olen veel sellele raamatule isegi arvustuse kirjutanud...See tundus juba enam kui kahtlane. Arvustuses räägin ma miskipärast Houellebecq'i "Hävingust", mille lugemist ma hoopis paremini mäletan. 

Panen siis Houellebecq'i "Hävingu" otsingusse ja mis ma näen:

Üks raamat on võluväel teiseks muutunud. Soomekeelsed arvustused räägivad kõik raamatust "Kui jäljed kaovad" ja eestikeelsed "Hävingust". Mis jama see selline on? Tehtagu midagi ometi! Enam ei saa isegi Internetti usaldada!


2 kommentaari:

  1. Mul oli sama asi :) Pidin ka juba sots.meedias karjatama, et mis toimub. Kuna ma muidugi selle kontvõõra kohe kustutasin, siis ma ei teadnud esialgu, et see oli Hävinguga kohad vahetanud, siis hakkasin vaatama, et oot-oot, alles lugesin Hävingut ja seda enam polegi nimekirjas. Kui uuesti lisama hakkasin, siis sain aru, et oli seos. Kusjuures "uus" Hävingu kirje on täitsa olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma esimese hooga ei leidnudki, aga eks uurin pärast täpsemalt. Aitäh teavitamast!

      Kustuta