kolmapäev, jaanuar 23, 2008

Rikastelt võtame, vaestele anname

Ma ei saa millegipärast Ramloffi sissekannet kommenteerida, sellepärast lisan selle siia:
Tulin täna ühele esmapilgul üsna egoistlikule järeldusele selle kohta, miks ma kunagi kellegi suhtes erilist kadedust tundnud ei ole. Olen kuulnud päris paljusid inimesi väitmas, et mitte-kade ei ole võimalik olla. On küll, kui sul on kõik olemas - siis ei ole ju lihtsalt millegi peale kade olla. Selle "kõik olemas" all ei mõtle ma eralennukit ja kottide viisi kulda, kuid mõistlike vajaduste/ootuste puhul peaks see teooria küll töötama.
Seostub see ju sellegagi, et vaesed on üldiselt need kõige kurjemad ja kättemaksuhimulisemad. Tuletage revolutsioone meelde näiteks. Miks lähevad neile peale hüüdlaused a la "rikastelt võtame, vaestele anname (kuni vaesed on pururikkad)*"?
P.S. See on kindlasti ainult üks tahk ja kindlasti ei ole mitte-vaesed (nimelt kirjutan nii) alati toredad ja tolerantsed. On inimesi, kes on vaesed ega soovigi materiaalseid rikkusi, neid see samuti ei puuduta.
P.P.S. Peol käisin, vaadake videot. Tore oli :) Keegi hea inimene võiks mulle õpetada, kuidas videot otse siia blogisse lisada, ma oskan kahjuks ainult lingina.

* Kurjam - Keskerakonna uus hümn

2 kommentaari:

  1. Tahtsin just kommida, et pane juutjuubi kahh ülesse, aga siis nägin, et sina vist oledki see Valge Daam... =)

    Igati vinks-vonks lugu, täpselt europopi kuldreeglite järgi kirjutatud ;)
    Kaasahaarav refrään ning nii kergesti meeldejäävad sõnad, et ka purjus kuulajad oskavad kaasa laulda.

    VastaKustuta
  2. Ei, mina see Valge Daam ei ole siiski..ma peaks kuskil esireas olema, aga õnneks ei ole peale jäänud :P Muidu jah, Kurjam sõnade poolest üks eesti vahvamaid bände :)

    VastaKustuta