neljapäev, november 04, 2010

Kuidas leida hea küünetehnik?




Ettevaatust - tibiteema!
Kuna ma ise vaevlesin hea küünetehniku otsingutel päris palju, siis äkki kellelgi on minu tähelepanekutest abi. Kunstküüsi olen kandnud umbes kuus aastat, algul akrüüle, hiljem geelküüsi (vahetasin kuna tehnikul tekkis allergia, ise kandmisel mingit vahet ei tunneta). Eelistan lühikesi ja kandilisi, pikkadega toimetulek jääb mulle mõistatuseks :)
Kuidas siis ära tunda head küünetehnikut? Küünetehnikute oskused ja töömeetodid on minu kogemuste kohaselt seinast seina - on tõelisi professionaale ja on ka sellised mökerdajaid, et ma tõesti ei mõista, kes ometi selliste juures käivad. Ja halb küünetehnik ei tee sulle lihtsalt koledaid küüsi vaid võib need ka täiesti kihva keerata nii et küüned saavad vigastatud või hullemal juhul saad ka seene küüne alla. Olen kohanud ka selliseid "tehnikuid", kes on "professionaaliks" saanud pelgalt enda küünetehnikut hoolikalt jälgides - "mis see siis ära ei ole, ma olen ju näinud küll, kuidas ta seda teeb!". Normaalsed inimesed siiski õpivad enne kui teiste inimeste elutähtsate organite kallale asuvad ja tore oleks kui salongi seina peal ka mõni sellekohane diplom ripuks. Samas ei ole see ka alati mingi näitaja.
Minu tähelepaneku kohaselt kasutab hea küünetehnik elektrilist puuri (või on see viil, sest ta ju ei puuri sellega otseselt, kuigi see agregaat näeb välja nagu puur?) mitte ei usalda vaid enda musklijõudu. Puuriga saab nimelt vana geelikihi palju efektiivsemalt maha kui viiliga ning vana kihi maha võtmine on äärmiselt oluline! Väga halb on kui küünetehnik selle asemel vana ja lahtitulnud geelikihi lihtsalt tagasi liimib - esiteks see ei püsi ja teiseks võib niimoodi niiskus küüne ja geelikihi vahele sattuda. Eranditult kõik halvad küünetehnikud, keda mul on olnud ebaõnn külastada, on niimoodi teinud. Ma ei tea, kas tõesti kusagil õpetatakse sellist tehnikat? Olen kuulnud ka põhjendust, et ma ei julge/saa kogu vana geelikihti maha viilida. Saab. Teine vale, mida mu esimene küünetehnik mulle kinnitas on see, et enda küüs tuleb küüneotsa alles jätta, siis on küüs tugevam. Tõde on hoopis see, et kui küüneotsa alt enda küünt ära ei viili (ja seda saab teha vaid elektrilise puuriga), lööb see varem või hiljem geeli küljest lahti. Üldse ei tasu karta küüne murdumist (ja selle hirmus teha pakse, mutilabidana tuntud küüsi) vaid geelikihi lahti löömist enda küüne küljest. See esimene küünetehnik, kes mul oli, väitis muidugi, et küünte igapäevane murdumine, lahtitulek jne on absoluutselt normaalne asi. Tegelikult ei juhtu korraliku tehniku puhul tavaliselt 4 nädala jooksul mitte midagi sellist.
Tavaliselt on neil küünetehnikuil, kes kodulehte omavad seal üleval ka tehtud tööd - hämmastaval kombel on seal tihti näha täielikud mäkerdised - küüned kõverad, küünelakk üle äärte, vaese kliendi veriseks viilitud küünevallid (nakkusoht!) jne. Selliseid pilte võib näha ka wannabe-tehnikute orkuti ja Facebooki kontodel, all hulkades sõbrantside kommentaare, et jube ilus. Kui käsi ikka väriseb, siis pole see töö ilmselgelt sinu jaoks. Samuti ka siis kui kunstiannet pole grammigi antud - mulle tehti kunagi tähtsaks ürituseks küüned, mille kohta hiljem lausa 3 inimest ütlesid, et justkui laps oleks vesivärvidega mäkerdanud.
Minu jaoks on oluline ka aeg. Kui küünetehnik ikka väidab, et alla 2 tunni on võimatu hakkama saada või sõnab uhkusega hääles, et on ka viis tundi küüntega "vaeva näinud", siis see on pigem ohu märk. Lühikesed küüned ja tund (koos kaunistamisega), pikkadega võib kauem minna (nii pool tundi kauem) - nõnda ütles minu väga hea küünetehnik.
Hinnast ka. Üle 300 krooni ma maksnud ei ole. Aga olen kuulnud ka sellistest tehnikutest, kes küsivad kaunistuste puhul raha iga pandud kivikese pealt - see tuleb enne endale kindlasti selgeks teha (õigemini ma ei soovitaks sellisesse kohta üldse minna), sest muidu võib arve ka tuhandetesse ulatuda. Ja see ei ole normaalne.

3 kommentaari:

  1. Kus sa k2id ise? Ma k2isin vanasti ainult Kapriisis Irina juures, sest ta on t6eline proff, annab ka kursusi ise. Kuid temaga oli see, et ta l6pus l2ks natuke ahneks. Hinnad t6usid liiga tihti ja t66 sai j2rjest kiiremini valmis, mist6ttu selle all kannatas ka kvaliteet. Peale seda hakkasin k2ima oma isa salongis Helenas, kus meil on t2iesti fantastiline kyynetehnik Kristel. Kui sul peaks olema situatsioon, et enda oma juurde ei saa, aga kindlasti vaja kyynetehniku abi, siis mina julgen Kristelit soovitada iga kell! Ilus t66, hea hind ja teeb kiiresti, lisaks on temaga tore r22kida :)

    Muidu on sul igati 6igus k6iges, mis kirja panid. Eks neid m2kerdjate "kartuleid" on n2htud nii- ja naasuguseid. Vahel v6ib probleemiks olla ka keelebarj22r. Kui kyynetehnik ikka s6nagi eesti keelt ei valda, siis v6ib juhtuda nii nagu minuga ykskord: ytlesin, et tahan kaunistusi roosa, punase ja valgega, aga sain neoonkollase, -rohelise, -roosa ja valgega yle kyyne veetud triibud ning sekka ka paar kivikest, mis p2rast kaunistamist geeliga kinni keevitati. Pidin sellep2rast isa omale j2rgi kutsuma, et selliste kyyntega mind inimkonnale n2htamatult koju toimetataks, nii 6udne oli.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Kusjuures just Kristeli juures ma nüüd käingi :) Väike maailm :)
    Varem oli mul hästi pikka aega küünetehnik üks vene tüdruk (oskas ikka eesti keelt), kes tegi kodus ja hiljem Hiinalinnas salongis aga tema jäi lapsega koju ja kuigi ta julgustas, et teeb lapse kõrvalt edasi, siis päris paarikuuse kõrvalt ei tahtnud ma teda tülitada ja pealegi on see Annelinna kant ikka kole kaugel. Nii et mul on väga hea meel, et Kristeli leidsin. Ma olen varem ka Helenas käinud kui enda tehnik puhkusel oli vms ja alati hea kogemus olnud (kunagi oli seal ka mingi teine tehnik, kes samuti korralikult tegi). Enne Kristeli juurde sattumist käisin veel kahes salongis aga mõlemas jättis kvaliteet soovida.

    VastaKustuta