esmaspäev, september 21, 2020

Homedrinking is killing nightlife!

 Netis jagati parimaid koroonameeme, ma leidsin selle ja heldisin:

Kaspar ja tema redised - nii mina ju! Ikka ei ole miski reaalne ja tahaks rediseid istutada lihtsalt. 

Reedel käisin, "rediseid istutamas". Paistab, et väljas käimine ongi endisel kujul lõppenud. Lähed ühte või teise baari ja inimesi lihtsalt ei ole. Mõned baarid, kus varem kedagi ei käinud, on üle võtnud mingi ülimalt kahtlane seltskond - dress+toss+umbjoove. Pool seltskonda joob hõlma alt oma jooke ukse taga. Normaalseid inimesi mitte kuskil! Ok, äkki Genis oli, aga sinna me ei läinud, oli miski tudengiüritus. Läksime Salongi, kus post-punk pidu. Ärge laske end eksitada sõnal "punk", post-punk on täiesti ilus intelligentsete inimeste musa. Baaris mõni inimene oli, saalis peale meie veel diskorid ja nende kaks sõbrannat. Ja muusika oli nii hea! Mitte keegi ei tantsinud. Natuke rahustas südant see, kui olime leti ääres ja sinna tormas üks umbes 18-aastane poiss ja hõikas vaimustunult, et juba on Bauhausilt kaks lugu tulnud! Et on veel inimesi, kes hoolivad. 

Kodubaaris juhtus ka intsident, tavaliselt seal hea muusika, aga siis kappas sisse taas mingi osside punt ja nõudis soovilugu. No seal alati mängitakse, ise ka tellinud. Need tellisid eesti süldi popurrii. See on see asi, mis mul üle viskab. Mäletan, et ainus kord, kui ma keska ajal oma sõbrannades sügavalt pettunud olin, oli see, kui nad bussiekskursioonil mingeid sarnaseid imalaid eestikeelseid lorilaule kõik kooris jorutama kukkusid. Ahastuses küsisin, et kus kohast te ometi selliseid jõledusi teate?! Vastati, et aga külasimmanitel ju mängitakse. Vot, külasimman on asi, kuhu ma iial sattunud ei ole ja kui me nüüd reedel sõbrannaga baaris istusime, tuli sama asi jutuks. Tema ka maalt pärit ja väitis, et sellised popurriid olid kohustuslik element igal maapeol. Mingi kultuuriline fenomen ilmselt, millest ma totaalselt ilma olen jäänud (ja ei kahetse). Muuhulgas sain teada, et fraas "jeberijee, ilmajaam", mida L. vahetevahel korrutab, ei pärinegi mõnest mulle tundmatust filmist, vaid on mingi õudse laulu refrään. "Sa ei ole seda kunagi kuulnud?" imestas sõbranna. Ausõna, ei ole.

Miks peab baaris käima, miks kodus juua ei või? Mulle meenus see erisus esimeses baaris, kuhu me läksime ja kus serveeriti Gordon'si džinni ilma jääta ja juurde kallati pooleteiseliitrisest Schweppesi pudelist odavat toonikut - seda ma võin jah ise ka teha. Kodubaaris mingeid Gordon'seid isegi ei müüda. Ja jää ning tsitruseta kokteil on selline fopaa, mida mu endisest baarimehest sõber isegi kodustes tingimustes taluda ei suuda. Ma tahan erinevaid maitseid, mis on kallites pudelites, mida ma endale koju soetada ei raatsi ja ma tahan purustatud jääd! Ok, ükskord sõbrad Mojito jaoks tõesti purustasid mul köögilaua taga ka seda jääd, aga see lärm oli kõrvulukustav ja vaev rõõmuvõttev. Ma tahan ilusaid pokaale, põnevaid snäkke ja 0 nõudepesu. Huvitavaid interjööre ning melu. Võimalust kohtuda inspireerivate inimestega. Muuseas, lugesin sealt Eia Uusi raamatust, kuidas kodust pidu korraldati - no ikka nii, et päev ette hakkad valmistuma ja küünlad, salvrätid, ilusad nõud jne ning pärast pidu koristad kõik ära ka ning mõtlesin - minu jaoks oleks see pidu ettevalmistuste ja koristamiskohustusega rikutud. Ma ei saaks niimoodi nautida. Ma tahan minna ja lasta enda eest hoolt kanda, ma ei taha korraldada ega vastutada. Ma tahan oma rediseid tagasi! 

P.S. Tööandja pani kevadise reisi kuupäevad paika. Ma ei suuda nüüd otsustada, on see reaalne või mitte, aga vähemalt on millegi nimel elada.


17 kommentaari:

  1. Ma saan sinust täiesti aru :) Ma ise hakkasin kevadel eriolukorra ajal isegi inimkontakti igatsema. Mina! Inimkontakti! Seda pole iiali varem juhtunud.

    Vastik on lugeda netikommentaare, mis ainult igisevad, et ainult mingid lollakad tahavad käia väljas, kontserditel ja teatris ja restoranis söömas, normaalne inimene teeb endale ise kodus süüa ja loeb raamatut. Mingu sinnasamusessegi! Keegi ei keela neil kodus endale süüa teha ja raamatut lugeda, aga vat kui keegi teine midagi muud tahab, siis sellest on kohe ilge häda.

    Külasimmanid ja eesti sült on kõige jõledamad asjad, mida ma tean. Ma olen õnneks enamvähem suutnud vältida selliseid olukordi, kus ma võiks nende nähtustega kokku puutuda, aga vahel väga harva tuleb ette. Oh, mul tuli nüüd meelde, kuidas ma ükskord keeldusin minemast kollektiivi jõulupeole, sest üles pidi astuma Patune Pool, ja kui imelike nägudega mu kolleegid mind selle peale vaatasid, et mismõttes ma ei tule, nii lahe ju... öäk!

    VastaKustuta
  2. Anonüümne3:54 PM

    Käisin eile õhtul Tartus söömas, kesklinna kõrtsides tundus küll rahvast olema. Ja hinnad samad mis pealinnas - kui mitte kallimad.

    Muusika on elustiili "pikendus". Nii et suhtumisega muusikasse me väljendame suhtumist mingit sorti elu suhtes.

    Muide, kui oleks kodune pidu muusikaga, mille jaoks pere laps õpiks ära näiteks klaveripala, ütleme kuu aega tööd. Kas see oleks okei?

    Kaur

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kodune pidu muusikaga ei lähe mitte, sest korteris pole kena lärmata. Endal kurvad kogemused ja seetõttu ei soovi ka teistele.

      Kustuta
  3. Anonüümne3:56 PM

    Ja "mongolitest" on see:
    Tatarlaste kõrb, Dino Buzzati

    Kaur

    VastaKustuta
  4. Seda sa oskad!
    Rediseid istutada :)))
    Gordon's unusta kohe ära.

    New Kid in Town!
    Johan Freitag Gin
    Ale Coq toob ja turustab

    https://www.youtube.com/watch?v=82l2L_v4wAU

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Freitag on ikka üsna maitsetu kodujook. Head on kodumaistest näiteks Tohi ja Junimperiumi omad.

      Kustuta
  5. Käisime reedel pärast trenni ep-ga Pirogovis söömas (vahemärkus - mulle väga meeldib Piro söögimajandus, nad pakuvad üliväikest valikut, st 1-2 suppi ja 1 kook, vahel veel midagi, reedel oli nt baklažaanimääre röstsaial, aga need paar asja on maitsvad) ja siis ikka oli rahvast. Mitte tunglemist, aga inimesi oli pea igas lauas. Osa istus ka õuelaudades.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pirogoviga tunduski mulle, et kui see varem oli selline ok koht, kus muu hulgas normaalselt süüa, siis nüüd oli see öötundidel ikka päris urkastunud. Kolleeg, kes seal vastas Armastuses töötas, väitis ka, et see piirkond nüüd uus kuum koht, kus pidevalt turvameest vaja.

      Kustuta
    2. vaat kui huvitav, äkki peaks hilisemal tunnil uurima minema. Meie käisime seal nii õhtul üheksa-kümne vahel, siis oli kõik viisakas, kenad noored inimesed, kõrvallauas räägiti analüütilisest filosoofiast ja loogikast.

      Kustuta
  6. ja Salongis (või vanasti Arhiivis) pole mina veel kunagi rahvamasse näinud, aga vbla olen käinud valel ajal.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. (st enne viirust ka. Huvitavat muusikavalikut mängiv DJ pluss kaks-kolm inimest oli täitsa sage vaatepilt.)

      Kustuta
    2. Ma ise pole seal käinud, aga sõbranna küll muretses, et varem Arhiivi ajal olla kõvasti rahvast olnud ja seinad higist tilkunud. Ju siis tõesti erinevate ürituste teema.

      Kustuta
  7. Ahh, kui mul poleks hetkel muid
    müütemurdvaid tööasju käsil, siis
    see giniteema oleks number üks.

    Isegi tuntud inimesed koeraga on
    kuiva gini otsa juba koperdanud, enne
    kui aru saanud uuest Lahhentage lainest:

    https://lood.delfi.ee/omamaitse/toidutrendid/kuiv-vagabund-lahhentagge-suutu-dzinn-loob-maailmas-laineid?id=90721869
    Flaneur

    Flaneur on toote nimi, prantsusepärane.
    Ma, nagu asjaarmastaja igasugu keeleasjades,
    tahaks hirmsasti teada, kuidas nimetavad venelased
    alkoholivabat vodkat? Jah, niisugune asi on ka olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sattusin ka täna seda alkovaba gini juttu kuulama ja no minu küüniline seletus sellele oleks ilmselt mingi narkoteema. Kui tarbid aineid, aga tahaks peale vee midagi peenemat juua. Ainult rasedatel ja endistel alkohoolikutel see äri püsti ei püsiks :)

      Kustuta
    2. Ok, aga
      uus kodumaine sari Rain.
      Have You Ever Seen The Rain
      https://www.youtube.com/watch?v=u1V8YRJnr4Q

      Kustuta
    3. Kas Rain pole mitte film ja Reetur sari? Ega ma näinud pole kumbagi muidugi, aga laul on küll hea.

      Kustuta
  8. Anonüümne1:12 AM

    Ööelu tavaliselt algab homedrinkingust, sest siis tulevad ainult head mõtted. Sport on ka ilma dopinguta ainult muna-kartul-pekk. Pidutseda ilma süüdimatuks tegevate aineteta ainult muna-kartul-pekki peal on tervisesport.
    Varsti keelatakse esteetilisest pudelist joomine ära etiketile tohib ainult trükkida nime ja vajaliku info tavalises arvutikirjas.:)

    VastaKustuta