teisipäev, märts 22, 2016

Jälle need blogiauhinnad

Avastasin tänu Madlikesele, et Blogiauhinnad 2016 on käima lükatud. Seekord on kategooriaid rohkem kui eelmisel aastal ning tegijad usuvad, et blogija suudab end ise nende hulka ära sobitada. Oleks see vaid nii kerge! Enda blogirullist tuvastasin vaid paar üksikut "puhast tüüpi" blogi, ülejäänud on segatüübid elu-, spordi-, raamatu-, kultuuri- ja arvamusblogidest.
************************************************************************
Selle eelneva lõigu kirjutasin ma siia juba eelmisel nädalal ning sellest ajast peale pole ma rohkem mitte ühtki reklaami sellele üritusele näinud. Natuke uurisin ja tuleb välja, et korraldajad on vist sel aastal samad, kes eelmisel, ehk siis Marimelli blogist võib ürituse kohta lugeda küll (ja ilmselt Malluka blogist siis ka). Kui aga nende blogide järjepidev lugeja ei ole, siis ilma otsimata infot kätte ei tule. Paljud blogijad jälgivad FB-s Eesti Blogiauhindade lehte? 1020 inimest tänase hommikuse seisuga :) Ürituse lehele on hiljuti ilmunud ka selline alaleht, kus üritatakse Eesti blogijaid tutvustada ja kuhu tuleb samuti ise ennast üles anda. Hetkel olukord eriti roosiline pole, sest selle eelmise nädala tähelepaneku põhjal otsustasin, et enamik minu jälgitavaid blogisid on vist arvamusblogid - seal lehel pole aga mitte ühtegi arvamusblogi olemas. Oh, mis, olgem ausad, seal pole minu blogirullist mitte ühtki blogi (hetkel). Siiani jääb taas mulje, et tegemist on ühe kindla seltskonna, ehk siis Teen Choice Awardsiga, sest info levib just neid kanaleid pidi, mida loevad selle seltskonna esindajad. Mida siis teha? No ma natuke üritan teha siin praegu ehk siis reklaamin oma blogis. Ma hästi ei kujuta ette, kui paljud tehnika- ja poliitblogid end üles annavad. Mitte, et minu blogi sellele kaasa aitaks, aga võib-olla ma siin alahindan oma lugejaid. Teine asi on see, kui paljud mitte- Teen Choice Award blogid soovivad ennast selle üritusega üldse siduda. Kas Lotman annaks oma blogist seal teada? No mis me üldse Lotmanist räägime kui eelmisel aastal boikoteerisid mingid enda arvates "eliitblogid" (millest ma selle skandaaliga seoses esimest korda kuulsin) üritust, sest leidsid, et nemad on kõvasti kuulsamad ja tähtsamad "pööbliga" kõrvuti kandideerimaks...Ehk siis, nii nagu Eestile kombeks, on meil ikka vaja riigi peale mitut üritust, no nagu Eesti Miss ja Miss Estonia, sest igaüks leiab, et neil on vaja asja oma tingimustel ning mingisugune kompromiss ei tule kõne allagi. Igatahes on naljakas pärast mossitada kui seekord on igaühel võimalus ennast ise üles anda, nii et kui ei taha Teen Awardsi, tuleb ka teistel (kaalusin siia igasuguseid erinevaid omadussõnu aga ükski polnud piisavalt kõikehõlmav ja kedagi mittesolvav) tegijatel uhkus alla suruda ja endast teada anda. Kelle poolt ma siis muidu hääletama pean?

11 kommentaari:

  1. A miks sa üldse teismeliste üritustel käima ja hääletama pead? Tissimissi võistlustel sa ju ei käi, miks siis sellel peaks?

    VastaKustuta
  2. (A kui siiski käid, siis palun muidugi vabandust, ja pilte.)

    VastaKustuta
  3. Sa ennast panid kirja?
    Huvitav, et siis isegi ühtegi ajalehte pole see info jõudnud. Leheuudise tekitamine pole ju raske.

    VastaKustuta
  4. Ma tahaks ka oma lemmikute poolt hääletada, aga tundub, et neil sama jama, mis mul endal - kuidagi võõrastav on ennast kirja panna.

    VastaKustuta
  5. Ehk. Minu arust üleskutse "pange end kirja ja siis saab parema ürituse" ei tööta. Ma ei lähe oma 46 aasta ja õllekõhuga missivõistlust torpedeerima arvamuses, et siis saab parem võistlus. Teen awards on teen awards, üksikud mitte-teismelised sellel taidlemas ei muuda asja kuigivõrd.

    Eliisabet etc, kas te suudate põhjendada, MIKS te tahate hääletada?
    Ma päris tõsiselt küsin.

    VastaKustuta
  6. Ei jõua kogu aeg ka ainult blogiauhindadega tegeleda. See, kas blogijad annavad end üles bestblog.ee lehe jaoks või ei, on nende vaba valik. Mida rohkem blogijaid sellest kirjutab, seda suurema tõenäosusega see ka teisteni jõuab. Ei oleks ka esimesel aastal tahtnud, et see ainult nö minu ja Malluka lugejate otsustada oleks, kellest saab võitja. Ja kui osad boikoteerivad ja on üleolevad, siis ei saagi ju loota mingit objektiivset tulemust? Selle asemel, et siin kirjutada, et minu blogirollist pole kedagi seal, levita infot ja pane ka ennast üles :) Nii lihtne see ongi :)

    VastaKustuta
  7. Ma arvan, et mida enam see info blogiauhindade jagamisest levib, seda mitmekülgsem see üritus tuleb. Sellepärast ma sellest ruttu kirjutasin, et äkki üleskutset satub lugema keegi, kes mujalt seda infot ei saa ja äkki teab ta mõnesid ägedaid blogisid, mis ennast eriti ei reklaami. Ma kardan ka, et Lotman ennast üles ei anna (ja kui annaks, siis poleks teistel lootustki), aga teised arvamusblogid ju võiks. Ma tahan ka hääletada :)

    VastaKustuta
  8. Kaur: Mu meelest on jälle jama see, et blogindus tundub olevat kaaperdatud ilublogide jms poolt, kuigi tegelikult on ju ka palju muid blogisid, kuid need ei paista nii silma. Miks mitte püüda neid rohkem nähtavaks teha? (see on siis see MIKS hääletada tahta). Võimalus on ju antud. Tissimissi võistlusele õnnestus ükskord sattuda küll, pealtvaatajana siis, pilte ei teinud, aga see on juba üks teine lugu :)
    ritsik: ei ole veel pannud, aga panen ikka.
    Eliisabet: mida rohkem erinevaid inimesi on, seda lihtsam on ehk sellest võõristusest üle saada. Manjana käis ju eelmisel aastal kohalgi. Ära ei söönud teda keegi :)
    Mari-Leen: levitasingi infot, mu meelest olete tublid, et sellega tegelete.
    Madlike: mäletan, et kunagi ammu kui blog.tr meeskond veel üritust vedas, siis oligi nii, et ikka väga erinevad blogid olid nomineeritud. Minu vana blogi kõrval oli näiteks Kivisildniku blogi kirjanduse kategoorias (ta muidugi võitis ka) ja täitsa uhke tunne oli :). Tollal said küll nomineerida lugejad ja kuna blogijad olid vist ühtsem seltskond (ja neid oli ilmselt kokkuvõttes vähem ka), siis keegi ei imestanud selle üle. Ma muidugi ei tea, kas nö suured staarid oma auhindadele ka järele tulid, aga mingit boikoteerimist küll polnud.
    Ma natuke igatsen seda vana aega tagasi ja seepärast olekski tore kui erinevad inimesed rohkem asjast osa võtaks.

    VastaKustuta
  9. Marca, mina ka igatsen, aga minu igatsemine ei aita. See üritus ka ei aita. Blogimaailm ongi muutunud ja seda protsessi tagasi pöörata ei saa. Elublogide kategooria nõuab kirjutamist "mehest ja sõbrannadest", mitte "naisest ja sõpradest", see annab suuna kätte ja ma ei näe miskit seda muutmast.

    Ega ma võistlust maha ei tee. Uue lugemisvara jagamine on alati hea. Ka siis, kui suurem osa kirjanduse laiast spektrist kajastamata jääb. Ja lisaks on väga nunnu, kui keegi arvab, et suudab oma isikliku häälekesega maailma (tagasi) paremaks muuta :)

    VastaKustuta
  10. Ma arvan, et alati on midagi puudu ja saaks teha teisiti. Aga enamus Eesti inimesi on ikkagi vist pessimistid ja mõtlevad juba ette ära, et ah ma ei hakka, nii kui nii seda ja teist blabla :D

    Ma ei ütleks, et seal blogivõistluses ainult teismelised on, eks suur hunnik noori on jah selle blogimaailma hiljuti avastanud, aga las siis on. Näevad ka nemad, et noorte tegemisi tunnustatakse, mitte ainult neid, keda juba niigi teatakse...

    VastaKustuta
  11. Kaur on Miss Pessi Mism

    Usu mind, kui sa elublogide kategooriasse oma blogiga ainukese meessoost isikuna poosetama lähed, siis saad printsessikrooni juba pelgalt selle eest :P
    Ja üldse, ära ole šovinist - tehniliselt pole ju vahet, kas sa kirjutad naises-lapsest-sõpradest või vastupidi.

    VastaKustuta