neljapäev, juuni 15, 2017

Blogiloos!

Hundi ulg kommenteeris eile tabavalt, et ma olen küll hilise arenguga, aga üldiselt ikka õigel rajal ning see pani mul peas pirni põlema - miks mitte? Aga tõepoolest, miks mitte? Ehk siis - on aeg üheks tõeliselt ahvatlevaks blogiloosiks!

Ei loosi välja üldse mingit oma vana manti, vaid absoluutselt uut kraami, sildidki täitsa küljes. Mulle toodi täna nimelt pakk! Headele blogijatele ju ikka tuuakse, mis seal imestada?! Noh, mulle tõi paki küll mu ema, aga ikkagi...

Mu vanemate maja on nimelt ammendamatu varasalv igasugu nõuka-ajal kokkukraabitud ning ära unustatud varanduse suhtes. Seekord oli ema samuti kilekotitäie moekaid hilpe kokku pannud, et ma lastega ikka trendikas olla võiksin, enamus oli selline meh-väärtusega kraam, aga koti põhjast tuli välja kolm paari tutikaid pantaloonesid:

Need kollased on eriti moodsad ja kõrge värvliga, sellisest mõnusast sügelemaajavast kunstmaterjalist. Teised kaks on aus Marati toodang, sildid puha küljes:


Ühe peal paistab küll pettus olevat, nimelt paberist silt väidab 100% puuvilla, pükste küljes olev aga hindab materjali sünteetikaks. Mu meelest on märkimisväärne see, et sildil on kiri "püksikud" - sõna, mille mu ema väitis jäleda uudissõna olevat. Jäle on see sõna küll, aga ju siis mitte nii uudne:
Mul on millegipärast tunne, et ma väga ei julge neid oma eelteismelisele jalga anda (mulle on need väikesed, mingi laste number, ilmselt ootasid mind, aga jäid hiljaks)...ERM neid vist kah ei soovi.

Huvitav, et ma olen alles viimastel aastatel aru saanud, et teistel inimestel ei vedelegi säärast kraami lademetes kodus kapis. Retrosipukaid ja jakikesi ma isegi kasutasin, kuid nende materjal oli enamasti siiski talumatu ja kinnised (trukkide asemel igasugu nöörid - praegu ju keelatud, huvitav palju lapsi tegelikult nende nahka läks?) tänapäevase mugavusega harjunule tüütud.

Teisest ooperist - ema andis mulle oma keskkoolilõpetamise kleidi - imeline siidi moodi materjal (äkki oligi siid, ma tõesti ei oska vahet teha), kohutavalt vaevaline nikerdustega õmblustöö (miljon nööbikest ja aasa). Praegusel ajal maksaks see kleit ilmselt sadu eurosid. Ehk siis - tehti palju halba, aga tehti ka väga palju head.


7 kommentaari:

  1. Sa lähed kohe pikkade sammudega õigel rajal 😃!

    VastaKustuta
  2. see, mis on sinu ema arust uudissõna ja mis sinu arust, on arvatavasti kaks ise asja. et ka nt 1970-80. aastate sõna võib uudissõnaks kvalifitseeruda.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne12:33 AM

    Su vanemad on hästi varustanud ennast, et tulevikus midagi muretsema ei peaks Minul ka on mingid ägedad alukad mingist ajast kui kummi veelei tuntud, ühe küljepeal on 3 nööpi huvitav mis nimmi võis nendel olla. :)

    VastaKustuta
  4. Marati trussad! Appii, need istusid pidevalt kannivahel kinni või jätsid rõvedad randid läbi pükste ja ma ei imesta, miks enamik naisi hakkasid stringe kandma. :D

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. Ära loosi! Eesti Tervishoiu Muuseum tahab neid! koos siltidega!

    VastaKustuta
  7. Oi kui armas, et püksikud leidsid sihtgrupi! See pesuosakond on Tervishoiu Muuseumi üks armsamaid :) , kõik need sukahoidjad ja tripid ja...

    VastaKustuta