kolmapäev, juuni 14, 2017

Tootepostitus

Ostsin siin paar kuud tagasi endale suveks uue käekoti, sest Hong Kongist tellitud Guessi koopia nägi pärast pikaaegset kandmist juba väga räbaldunud välja. Uskuge mind, mul oli äge Guessi kott, mitte selline, nagu meil poodides müüakse, mul oli nimelt säärane, millist Guess ise iialgi tootnud pole.

Igatahes laikisin uue koti müüjafirmat ka ning eile jagas see ettevõte mulle linki ühe kohaliku populaarseima blogija Palja Porgandi postitusele, kus ta neid kotte reklaamib. No ja Saagim käis ka nende kotiga ringi ju. Ehk siis tuleb välja, et ma olen kogemata trendika eseme otsa komistanud! Siin minu arusaam tootefotost (pildil on muuseas ka sisustusfopaaks tunnistatud kass kott-tool, aga katsuge see kuidagi ära kannatada, mulle ta meeldib):
Ega ma kotti mandist tühjaks ei viitsinud teha pildistamise ajaks või kuidagi sättida, et ta kahtlaselt lopergune ei tunduks, seega panen ikka korraliku foto ka, et mõni ei mõtleks, et mu kott ongi selline põrsas:
Muidu tore kott, kerge ja pestav, aga tal on üks suur viga ka, nimelt puuduvad tal sisetaskud, seega kui ma varem lihtsalt ei leidnud oma kotist telefoni üles, siis nüüd ma enam isegi ei ürita seda leida.

Ehk siis ma ise oma kondiste kätega teenitud raha eest ostsin selle koti, täishinnaga ja puha, ei reklaami siin midagi, ei maini ühtki nime ega aadressi, kes soovib, see proovib, lihtsalt eputan. Absoluutselt ebaprofessionaalne! Mind hakkas kohe täitsa huvitama, kuidas teeks üks õige blogija (meile kõigile on ju selgeks tehtud, et õige blogija on ainult see, kes saab möla eest manti ega pea tööl käima või vähemalt püüdleb selle seisu poole). No võtame või selle postituse alguses mainitud staarblogija - tema väidetavalt nägi seda kotti kuskil salongis + Anu käevangus ning hüppas sinna poodi sisse ning voila! ongi professionaalsete fotodega sisuturundus olemas. Ta otsesõnu koti omandamist ei maini, aga jääks justkui mulje, et ühe koti sai ta endalegi, kas ostis või mitte, see jääb saladuseks. Aga mis jääb selle poodi sisse astumise ja blogipostituse vahele, seda me ju ei näe. Ilmselt see ongi see blogijate raske töö, millest räägitakse. Kas tõesti pead minema kuhugi poodi, väitma, et oled ilmatukuulus blogija see-ja-see, kaenla all kaustad blogistatistikaga (ok-ok, tänapäeval näitad nutikast ette) ning tehingut pakkuma? Väiksemad blogijad tavaliselt mainivad, et see firma saatis mulle paki, proovin nüüd siin ära jne, aga see pole kellegi stiilne sisuturundus ju! Teisalt mulle meeldivad need pakikesteproovijad kuidagi rohkem kui professionaalsed sisuturundajad, kelle puhul on tunne, et oled ostnud järjekordse naisteajakirja, milles on 75% reklaami ja sirvid seda.

Mis ma selle postitusega öelda tahtsin? Ah, ostke asju, asjad teevad õnnelikuks!

40 kommentaari:

  1. Täiega šeff kott on.

    VastaKustuta
  2. Ma tahaks ka!! Tootepostitust teha ma mõtlen. Millal ma viimati endale midagi ostsin? Teksad? Aga neist ma vist kirjutasin - läksin poodi, vana räbaldund paar kaasas, ja palusin kaks uut samasugust ja sama numbrit?


    Raske on see meeste elu. Midagi ei osta, millestki ei kirjuta. Võrdõigusvolinik, appi!! Või ei, tema on ju ka naine ja ei saa meie soo hädadest ilmselt aru ja peab neid naljaks. :(

    VastaKustuta
  3. hmm. tootepostitus: ma ostsin endale täna kolm uut maikat, sest vanad on väikseks jäänud või räbalaks kulunud, kohe kukuvad koost lahti.

    Kaur, kas sa endale siis pesu ja sokke ei osta või ostsid viimati nii suure hunniku ette ära, et nüüd jagub aastateks? mul kuluvad mõlemad nad nii suure hooga läbi, et kuigi ma olen suur nõeluja, on ikka vahel päris uusi vaja.

    VastaKustuta
  4. Pigem tõesti aastateks, ja ka nendega on nii, et selveri valikust vasakult esimene sobib. Ma võiks panna 10 aastat järjest sama Suva soki pildi üles, aga keda huvitaks?

    VastaKustuta
  5. Kõige tihemini ostan ja müün ma vist jalgrattaid. Ühe just ostsin, ja kaks tükki on üle / müüa. Oo, siit saab sissekande missuguse! Aitäh!

    VastaKustuta
  6. Suva sokke on maru ilusaid muideks. mu inglasest tantsuõpetaja kadestab, et Eestis saab isegi sorok posledni jalaanumbriga ilusaid sokke osta.

    a see, et sa saad pesu aastateks ette osta, näitab su mõõtude kadestusväärset stabiilsust. ma olen just hädas, et aastatetagune pesu on väikseks jäänud. või jumalukune, teatud mõõdud kõiguvad vahel isegi kuu lõikes ja asümmeetriliselt pealegi.

    võrdõigusvolinikku pole sul muidugi vaja, moepolitseid hoopis, sugu pole mingi takistus. A.-l oli vahepeal selline periood, kus ta hoolega endale ilusaid riideid valis ja just hiljuti mainis ta, kuidas üks meie tuttav kannab nii tema maitse järgi riideid, et tal võtab jalust nõrgaks, kadedusest.

    VastaKustuta
  7. järgmine kord tuled Tartu, lähme kaltsukatuurile, ja katsu sa siis öelda, et sa tahtsid oma kommentaariga kaastunnet, mitte nõuandeid.

    :P

    VastaKustuta
  8. (kaltsukast neid ilmselt ei saa, aga)
    ujumistrikood ei taha või?
    https://kroku.wordpress.com/2017/06/14/suvised-rasked-valikud/

    VastaKustuta
  9. Tuleb välja, et Marca on lihtsalt hilise arenguga. Nagu näha, ta siiski püüdleb korralike blogipostituste poole, mida usinalt harjutades toob talle kindlasti tulevikus 40 000 lugejat.

    VastaKustuta
  10. Kaur: Ma tean, mis su probleem on - sa ostad endale liiga kvaliteetseid asju. Osta oma asjad odavpoodidest ja probleem lahendatud, ikka iga kuu hakkab poodi asja olema.

    VastaKustuta
  11. Ma ostsin endale hiljuti - üleüleeile - uue telefoni, aga telefoni kohta sisuturunduse tegemiseks peaks natuke kauem kasutama seda. Ja siis on esimene vaimustus juba möödas ja enam ei viitsi ja mul on niikuinii nii vähe lugejaid, et niikuinii keegi mulle mitte midagi tasuta ei anna.

    VastaKustuta
  12. See tähendab, et mina tahan küll kaastunnet, sest ma ei saa oma postituste eest manti.

    VastaKustuta
  13. Aga Suva sokke on tõesti ägedaid, ma paar kuud tagasi ostsin, krt, miks ma kohe ei sisuturundanud, nüüd on need juba natuke na ärapestud. Ühü-ühü!

    VastaKustuta
  14. Hah. Delfi täna: http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/juhis-sukkpuksidzunglis-orienteerumiseks-milline-paar-peab-vantsutustele-vastu?id=78550877

    Meeste elu on jätkuvalt kergem. Ma ei usu, et teksade või niidisokkide vastupidavus brände pidi kuigi erinev on.

    Ja mõte, et sokk võib olla "äge", tundub mulle... olemuslikult väär. Asja teeb ägedaks tema funktsioon. Mu auto on äge, kuna sinna mahub korraga palju teisi asju või inimesi sisse. Välimuselt on ta hall mügarik. Mehi, kes seletavad, kuidas auto välimus võib "äge" olla, ma ei mõista. Sama asi sokiga - see käib jala ja jalatsi vahele, see peab olema võimalikult mittemärgatav, kõik. Wdym "äge"?

    VastaKustuta
  15. Meeste elu läheb ka aegamisi raskemaks, välimuse surve tuleb aina enam peale. Nägin just üht viimase habemekarvani viimistletud hipsterit, ilmselt oli 20ndate alguses, vanemad inimesed veel naeravad selliste üle, aga noortele paistab täiesti loomulik olevat oma välimusele niipalju tähelepanu pöörata (olemata gay). Brändisurve meestele on juba üsna samasugune. Välisele keskenduv põlvkond ei saa endale lubada pidevalt samade riietega käimist vms. Kõik peab äge olema, sokist autoni. Loodetavasti on see muidugi vaid mööduv moevool, kuigi turundus teeb kõik, et see püsiks.

    VastaKustuta
  16. Täiega äge kott! Ma olen vist täiega reklaamipostitustest mõjutatav inimene, sest ma tahan nüüd ka sama kotti. Samas ma eeldan, et see on piisavalt kallis, et ma seda siiski ei osta.

    VastaKustuta
  17. Madli: ma ei tea, kas täpselt samasugust enam on, aga neid on päris palju erinevate mustritega ja värvivariantidega. Need suured kotid olid vist kuskil 70 euro kanti.

    VastaKustuta
  18. Mismõttes sokk ei või olla äge?! Ma ainult ägedaid sokke kannangi :D ja millegipärast kaldun arvama, et see oleks ka siis täiesti võimalik, kui ma meesterahvas oleksin.

    VastaKustuta
  19. Miks ta PEAKS olema äge?
    S.t. mis vahe selles on, milline ta on?

    VastaKustuta
  20. Osadele inimestele lihtsalt on visuaalne külg olulisem kui teistele. Tahetakse, et oleks esteetiline ja silmale ilus vaadata. Ka pisiasjad. Mõnikord isegi nii, et olgu või ebamugav, funktsioonitu või kehv käsitseda, aga ilu kaalub selle üles.
    Mingi piirini on visuaalne külg ilmselt kõigile tähtis, aga see piir kõigub ikka väga suurel määral. Mõni ei suuda "koledat sokki" jalgagi panna, mis sest, et on lihtsalt sokk ja katab jalga kenasti.

    VastaKustuta
  21. Krt, ma oleks praegu õnnelik, kui mul lihtsalt mõni sokk kodus olemas oleks – mul on kuri kahtlus, et mu tööajal käivad mul kodus vargad, kes varastavad ainult mu sokke. Mitte ühtegi paari polnud tänase seisuga järel.

    VastaKustuta
  22. Suva sokkide hea külg on see, et isegi kui nad näevad head välja, ei ole selle heaks funktsionaalsust ohverdatud - nad on mugavad ka.

    See, et klassikalise meesterõivastuse juurde kuuluv sokk peab olema võimalikult märkamatu, on muidugi tõsi, aga ma olen kindel, et klassikalise meesterõivastuse eksperdid suudavad lõdva randmega ära tunda ka selle, milline sokk on _eriti_ peenelt märkamatu. Roger Moore olevat "Kelmides ja pühakutes" ise oma kostüüme valinud, sest need, mida talle alguses pakuti, ei kandnud tema arust lordi taset välja.

    See, et meeste riided ei ole tähtsad, on ehk idaploki teema? ma olen kuulnud, et lääne-eurooplastega ametlikku suhtlemist suheldes pidi see lausa probleem olema - nende jaoks annab see alateadlikult signaali, kas partner on tõsiseltvõetav või mitte. umbes sama lugu, nagu naisterahval oleks raske äris head muljet jätta nabani dekoltee ja litrilise roosa pluusiga. ei pruugi olla adekvaatne hinnang, aga selliseid hinnanguid antakse. IT on siin erandlik ala, kus dresskood on normcore, aga kogu äri ei aeta ju IT vallas. Diplomaatiast pole mõtet rääkidagi.


    Ega hästiistuva ülikonnaga meest siin tihti ei näe, ma arvan, et sellest ongi paljudel ettekujutus, et ülikond on mingi nõme asi, mis teeb mehest kuubiku. Ilus, figuuri paremaid külgi rõhutav rätsepaülikond on tegelikult väga seksikas. nt päris paljudel meestel on kena seljajoon, aga seda pole riiete tõttu näha.

    VastaKustuta
  23. aga Iiri tantsu suvekoolis oli ühe tantsustiili õpetaja (mees, väga seksikas mees) selline, kellel oli suur kollektsioon kirjusid sokke. tal oli kunstiinimesena muidugi voli kanda mitteklassikalisi rõivaid.

    VastaKustuta
  24. ja ma tean noort meest, kes vahepeal, kui ta jalavigastuse sai, otsis suure hoolega netist stiilset jalutuskeppi. kuigi sõbrad nokkisid, et "sinust ei saa doktor House'i, kui sul jalutuskepp on".

    VastaKustuta
  25. ja mismõttes teksaste ja niidisokkide vastupidavusel vahet ei ole? kvaliteetsel ja ebakvaliteetsel materjalil on räme vahe; pluss ehituslikud nüansid - halvasti konstrueeritud riideasi läheb katki, sest ta ei liigu kehaga õigesti kaasa ja satub pinge alla (sokikannad on hea näide).

    aluspesul on kah suur vahe, kui mitu pesu ta välja kannatab. alukate pesemissageduse juures tuleb see vahe päris kiiresti välja.

    VastaKustuta
  26. Mu tütar kannab ainult varvassokke, sest muidu hõõruvad varbad üksteist villi. Sokiteema on ikka tuline, sest kodumaalt on häid varvassokke raske leida (või siis on nad üle mõistuse kallid). Näiteks müüakse siin tihti ilma kannata varvassokke! Õudne! Need on ülimalt ebamugavad. Teine oluline asi on materjal - kui see kulub liiga kiiresti, on jama, sest lihtsalt poodi minna ja osta sobivad uued varbakad ei ole võimalik, varbasokid tuleb kas netist tellida või suuremas linnas spetspoodidest otsida (sokisahtel või http://fivefingers.ee/varvassokid/).

    Ma olen lõpuks Hiina toodangu peale üle läinud, sest sokipaari hind on kordi odavam (tellin korraga ikka mitu paari), anatoomiaga on neil ka paremini (ilma kannata sokke pole veel kordagi saadetud) ja vastupidavus on selle hinna kohta väga hea. Lisaks veel see, et värvivalik on ka äge.

    VastaKustuta
  27. notsu: tegelikult ju jätab meilegi see ametlikus suhtluses usaldusväärse mulje, kui teine on välimusele tähelepanu pööranud, pigem olen kohanud Eestis sellist suhtumist, et ma olen nimme rebel ja lähen kohale t-särgis. Mingi alaväärsuskompleksiga võitlemise teema?
    Nägin ka hiljuti üht jalavigastusega noormeest jalutuskepiga, väga äge oli!
    Aluspesu kvaliteedi osas olen väga nõus, odavad materjalid ei kannata mingit kriitikat.
    Lendav: et siis kannaga varvikud on ka olemas? Ma ei teadnudki ja olen alati kannatutega leppinud...

    VastaKustuta
  28. Krt, mul on just jalavigastus, miks ma pole jalutuskepi peale mõelnud!!!! Marca, sa / su blogisaba on ideede kullaauk!!!

    VastaKustuta
  29. Lääne-eurooplastega ametlikult suheldes paneb ka eestlane end korrektselt riidesse. Aga siin pole argument "see on äge", vaid see on lihtsalt sotsiaalne kohustus.

    Ma olen muidugi nõus, et hästi istuv ülikond on ilus / teeb kandja kenamaks. Teiselt poolt sirvin ma blog.tr.ee-s blogiauhindade autfitivaliku paineid ja mõistus jookseb kokku.

    VastaKustuta
  30. Kaur: sotsiaalne kohustus võib tähendada ka seda, et ida-eurooplane paneb selga halvastiistuva koolilõpuülikonna ja toidupoest ostetud triiksärgi, sest tema jaoks vahet pole - kvalifitseerub ju viisaka riietuse alla küll?
    Blogiauhinnad on on avalik üritus, need muretsejad ilmselt teavad, et seal tehtud fotosid hakatakse arvustama, iga volti vaatama jne. Eks see ole mingi vanuserühma teema ka, ma samuti pidasin väga oluliseks seda, mis kleidis ma keskkooli lõpetan, praegu mõtlen, et misasja?!

    VastaKustuta
  31. jah, jah, asi pole selles, et korrektne, vaid ilmselt teeb asjatundja pilk kohe vahet, kas on mõõdu järgi õmmeldud või poest ostetud, ja kas materjal on hea või halb. kingadega samamoodi. ma täpselt ei mäleta, kust, aga ma mäletan just välismaal elavate eestlaste tähelepanekuid, et eestieestlastel on piinlikud kingad.

    ma ei ole nii peene pilguga, ma saan ainult heast istuvusest aru ja see on teoreetiliselt võimalik ka valmisriietega, kui inimese ihu satub sobima konkreetse firma ettekujutusega inimese kehast.

    VastaKustuta
  32. aga see blogiauhindade stiilis riietusehäda - see on ka mingi ringkonna teema. et ongi nagu kombeks riiete kallal norida. ja mitte niiviisi viisakalt ja nimesid nimetamata, nagu see kriitika, mis ma eestlaste riietumise kohta olen ühest või teisest välismaal elava eestlase blogist lugenud, vaid kohe lärtsti nimepidi.

    mõtlesin sellest lääne-eurooplaste ja eestlaste riietumistundlikkuse vahest ja ma arvan, et siin mängib rolli see, et neil on vana klassiühiskond. tähendab, riiete kvaliteet on seisusetunnus (kusjuures see tähendab enam-vähem vastandit kõhu peal laiutavate logode blingile). meie riigikeses, kus me pea kõik põlvneme talupojaseisusest, ei ole seda tunnetust ja pilku tekkinud. aga on juba tekkinud või tekkimas jõukam ja rohkema võimuga kiht - kes siis arvab, et võib suhelda lääne kõrgklassiga nagu võrdne võrdsega. ja rahaliselt võib-olla ongi võrdne, aga seisusetunnuseid ei oma ja siis tekivad piinlikud olukorrad. sest see ei ole ka meelega epateerimine, eks ole, et "ma trotsin teie seisuslikke norme ja käin riides nagu tööline" või "mind normid ei huvita". ega seegi, et _päriselt_ ei huvita, kuidas välja näha - vaid et omast arust ollakse peenelt riides küll.

    VastaKustuta
  33. Vana värviteleri värvitabeliga Suva sokk on ikka äge asi küll, ärge nüüd sokkige.

    VastaKustuta
  34. oh, kõlab nagu midagi, mida Sheldon Cooper kannaks.

    VastaKustuta
  35. Mul on lehmalaigulised varvassokid, varbad on roosad nagu lehmanisad, laps ammu ihub hammast nende peale :)

    VastaKustuta
  36. Jah notsu kommidele. Klassiühiskond avaldub ka mujal - käitumises, keeles jne. Ja suhtumises sugudesse. EU koridorides olevat naisel vanade valgete meeste seas raske. Vaadatakse üle.

    Samas ei ole ma ise iial tundunud, et meisse (eestlastesse) läänes tööalaselt eba-adekvaatselt suhtutaks. Ei riietuse, ei muu pärast.

    VastaKustuta
  37. vaatasin just noore Morse'i sarja esimest osa üle ja nautisin neid detaile, kuidas näitlejad klassitunnused osatäitmisse paigutavad.

    VastaKustuta
  38. Morse sari vist elabki klasside kontrastide peal?

    VastaKustuta
  39. Midsomeris on neid kontraste ka olnud. aga näited, mis mul sealt meenuvad, on eksplitsiitsemad, kus vaataja ei pea klassikuuluvuse tuvastamisega ise vaeva nägema. nt kui aadlik laiab töölisklassist pärit politseinikuga ja ütleb talle midagi stiilis "mats".

    VastaKustuta