neljapäev, märts 12, 2020

Sõnumeid suletud linnast

Kordame taas, et gripihooajal sigimine on suur viga! Ullalaa-trallallaa, pidasime siin just Mini sünnat rõõmsalt, teised varusid vetsupaberit, meil on vähemalt kooki. Vanaisa saabus just laupäeval Austriast, seal ju koroonat ei olnud, eks?

Külalised läinud, vaatasin, et koolist miski kiri tulnud. No johhaidii - linnavalitsuse otsusega jäägu koju ka kõik need, kelle lähedased viimase 14 päeva jooksul mitte-kriisipiirkondadeks kuulutatud välisriikides käinud! No mina Venemaal ju käisin napp nädalake tagasi. Ja vanaisa nüüd. Pidasin juristiga nõu, olla kriminaalkorras karistatav sääraste nõuete eiramine, aga no ebaloogiline, niikuinii lapsed koolis-lasteaias juba olnud ju peale minu saabumist.

Minutid hiljem uus uudis, kõik kinni, vahet pole. Veel minut, koroona leiti Austriast saabunud tartlasel. Ee..ööö...selle peale vanaisa üsna tõsine, et kas on teada, kust too tuli? Eks siis saad teada, kui sulle helistatakse. Esimene reaktsioon kooli sulgemisele oli tal muide see, et noh, saabki nüüd Rootsi suusatama minna, pole vaja vaheaega oodata...aaa..jah, krt, see koroona ju. Kuutsemägi kah kinni.

Minil sõbrannad pidid laupäeval sünnale tulema. Need 11,5 kelle ta koju kutsus. Jätsime ära, huvitav, kas muidu oleks tuldud ka. Ma oleks ausalt öelnud, et siin toas viibis hiljuti Austriast saabunud inimene.

Jõuluks sai lastele teatripiletid kingitud, järgmiseks neljapäevaks. Teater pandi kinni, lubati ühendust võtta. Kolmapäeval peaks hambaarst olema, ma ei teagi, vähemalt hambad terved, kui muud ei saa?

Raamatukogust raamatuid tuues just eelmisel nädalal mõtlesin, et veidi palju sai vist. Vähemalt niipalju ettenägelikkust! Vetsupaberit on näiteks kaks rulli meil. L. lubas töö juurest varastada, kui poes enam ei ole. "Kalevipoega" oleks vaja. Mikrol oli lasteaias etendus, mis jäi pooleli kõige põnevama koha pealt, sealt, kus Kalevipoeg Lennukiga maailma otsa põrutab ja nüüd on tal vaja teada, mis edasi sai. Vanematekodus on meil see suur mitmesajalehene värssides originaalversioon, ilmselt oleks mingit lastevarianti vaja, eeldan, et säärane leidub, aga no ei saa ligi ju. Raamatukogu kinni.

Põnev on ka see, et me vedasime oma tööotsijasaagat kliendi pärast, kes tegeleb noorte spordimeeskondadega. Ilmselt see tööpõld on lähikuudel üsna ahtake. Mis meeskonnad? Mis spordivõistlused? Huvitavad ajad.

13 kommentaari:

  1. Ma panin just lasteaias kappidesse kutsed lapse sünnipäevale. Praegu mõtlen, et ei tea, mida teha. Ära jätta nagu ei tahaks, aga kas keegi üldse tuleks ... Pikaajalisi plaane on jube keeruline teha.

    VastaKustuta
  2. Raamatukogu on homme veel lahti (Luts vähemalt).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. või ei, pagan, praegu nägin uudist, et homme läheb kinni. võta nüüd kinni.

      Variant: tegelikult läheb kinni laupäevast, aga teada antakse, et reedel, et vältida reedest tunglemist ja nakkuselevitamist ja kohale satuks ainult juhuslikud ullikesed?

      Kustuta
  3. Anonüümne10:26 PM

    Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Noh, ma näen juba netis üleskutseid "staythefuckhome", seega ilmselt ringiliikumisele hästi ei vaadata...Teisalt, koolid on kinni, aga nõutakse, et keegi nüüd õpikutele-vihikutele kooli järele läheks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaata, et sa köhid põhjalikult neid õpikuid vastu võttes.

      Kustuta
  5. Anonüümne10:34 PM

    Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. Kas raamatukogus miskit tellimiskapi varianti ei ole?

    VastaKustuta
  7. Ma jõudsin õnneks õigel ajal ehk täna hommikul Rootsi põgeneda :)

    VastaKustuta
  8. Huvitav, kas sa sealt tagasi saad?

    VastaKustuta
  9. Vastused
    1. ilmselt oleneb, millal sa pidid tagasi tulema, aga praeguse seisuga satud sa vist naastes 14 päevaks karantiini.

      Kustuta
    2. Jah, soeta 14 päeva jagu raamatuid

      Kustuta