teisipäev, oktoober 01, 2024

Pean vajalikuks üldsust hoiatada!

Ongi hoiatuspostitus, sest ma ise ei oleks arvanud, et nii võiks juhtuda, kui ise poleks kogenud. Käisime eile mehega poes, ma poe nime ei maini, sest arvan, et seda võib igas ketis ette tulla. Igatahes oli õhtune tipptund ja kuna tavakassasid meil ju enam eriti pole ning nutikassades on pikad järjekorrad, siis mõtlesime kasutada telefoni ostupuldina, sest selle jaoks on eraldi kassa ning saaks justkui kiiremini. Tavaliselt me telefoni ei kasuta, sest mees arvab, et see on natuke ohtlik, kuna telefoni ja kaubaga mässates võib telo vabalt maha kukkuda ehk siis ebamugav on sellega toimetada. 

Meil palju asju vaja polnud seekord, ostsime täpselt neli erinevat toodet ja skännisime sisse. Kassasse jõudes tuli muidugi ostukontroll - ürita veel kiirelt poes käia, eks. Kassapidaja piiksutas omakorda meie neli asja läbi, aga ütles siis, et viis peab olema, teil näitab viit asja ostukorvis. No aga misasja, me ei ostnud rohkem midagi? Mees siis vaatas, mis tal ostukorvis on ja voilà! - komplekt patju! Patju nagu väga varjata ei saa kui just rasedat ei mängi ja kuna need olid meil justkui kenasti sisseskännitud, siis poleks nagu põhjustki. Samal hetkel meenus mulle, et järjekorras meie ees oli üks naine suure käruga ja selles kärus olid tal tõepoolest padjad. Järelikult samal hetkel, kui me üritasime nutikassalt QR koodi lugeda, oli telefon suutnud kuidagi paari meetri pealt need padjad endale sisse skännida. Niimoodi võid ju ise teadmata telefoniga vehkides endale pool poodi ostukorvi laduda. Ealeski poleks arvanud, et see skänner nii kaugelt võtab. 

Igatahes tänu taevale, et see ostukontroll seekord tuli, muidu olekski ca 19 eurot maksnud patjade eest, mida ise katsudagi ei saanud. Mees pärast ütles, et ta vaatas, et arve on natuke suur küll, aga tänapäeval ongi kõik arved ootamatult suured...


12 kommentaari:

  1. Mul on Coopis samamoodi juhtunud, teistes kettides mitte (näiteks Selveris ma eranditult ainult telefoniga skänningi, muudmoodi pole ammu seal poes käinud). Aga sellegipoolest olen 98% telefoniga skännija poes.

    VastaKustuta
  2. Lugeja Tallinnast imestab hoopis nähtuse "nutikassa saba" üle :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil siin on paljudes poodides tavakassad üldse tühjad ja siis tekib õudne mäsu seal nutikassade osas, sest sinna on suunatud ka need, kes ei oska neid kasutada ja noh, seal esineb niisamagi probleeme. Eile just vaatasin, kuidas sellel vaesel noormehel, kes nutikassade osa haldas, ei olnud mahti isegi korraks maha istuda - kogu aeg peksid kassad punast.

      Kustuta
    2. osas poodides on ka soodustoodetel peal mingi justkui-triipkood, mis näeb välja nagu tavaline, aga päriselt ei suuda skannerid seda lugeda ja siis peab vaene nutikassa-abiline jooksma ja käsitsi mingeid koode sisestama, aega läheb ja kujuneb ummik.

      Kustuta
  3. Ma ei viitsi telefoniga koode lugeda, sest ekraan läheb mõne sekundiga lukku, ja siis järgmise riiuli juures muudkui kaabi ja ava uuesti ja niimoodi iga jumala asja juures. Muud lahendused on kyll head, pult ja automaatkassa, neid kasutan võimalusel alati. Tyytu on, et Maximal mõnikord on saalis ja arvutis erinevad hinnad, mille menetlemine alati aega raiskab, ise sellist asja kustutada ei saa. Ma olen siuke kuri vanamutt ka, kes ei taha 5€ asja eest 8 maksta, näiteks. Sest mul on alati suured ostud ja lõppsumma tuleks masinatele järgi andes ikka oluliselt suurem.

    VastaKustuta
  4. Noh jah, meil siin arhailisel ameerikamaal (või peaks kindluse mõttes ütlema kanaadas) võib ainult unistada äppide või isegi kaasaskantavate skännerite kasutamisest poes. Automaatkassad küll mitmetes poodides juba eksisteerivad aga poodidel suur probleem sest liiga palju kodanikke üritab rohkem kaupa välja viia kui see mille eest makstakse. Äsja paigutati mitmes suuremas poeketis spets turvaväravad. Paraku siinmaal ei tohi füüsiliselt varast kinni hoida, lähed ahistamise eest kohtu alla. Ma parem ei rõhuta millise välimuga poevaraste ja muidu pättide rõhuv enamik. Kokkuvõttes üheks kaubanduse arengut takistavaks teguriks liiga suur kelmide hulk.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil tundub ka see varguste probleem suurenevat, just andis mingi kett, ei mäleta, milline, teada, et hakkavad ka neid turvaväravaid kasutama. Soomes suvel sattusime sellise otsa, hea oli, et tšekki ära ei olnud visanud kohe, sest värav nõudis selle ette näitamist. Samas ei saa ma hästi aru, kuidas see värav vargusi takistaks - asi see siis on osta pakk tikke tšeki saamiseks ja kallim kaup põue panna? Mu meelest varaste vana trikk, et midagi tuleks ikka osta ka, et mitte päris kahtlane näida.

      Kustuta
    2. Vahele jäävad tüübid kes paki kommi või pudeli õlut üritavad virutada. Profid tõstavad kalleid lõhnaõlisid, disainerkäekotte ja muud kallist kraami riiulitäite kaupa kõrvale. Ju siis tekkinud liiga palju tavavargaid, et isegi need hakkavad mõju avaldama.

      Kustuta
    3. tšekk ette näidata? ja siis miks mitte juba tagasi kiviaega. Alles sai siin siiamaale, et tšeki trükkimisest saab loobuda, mõnel automaatkassal on see lausa vaikimisi nii ja pabertšekki tahtes tuleb eraldi vajutada.

      Kustuta
    4. Ma just tahtsin öelda, et kust sa selle tseki võtad? Ükski iseteeninduskassa ei väljasta neid ju enam.

      Kustuta
    5. Jah, lähevadki tagasi sellele, et tšekk tuleb kohustuslikult välja või vähemasti mingi paber, mis kinnitab, et oled miskit ostnud. Siin räägivad

      Kustuta
    6. njah, siis muutub Selveri automaatkassandus VEEL tüütumaks ja mõttetumaks. registreeri sisenedes, et pult saada, registreeri end maksma minnes, registreeri pärast maksmist...

      Kustuta