reede, mai 13, 2016

Kuidas teha ilusaid pilte?

Alguse sai kõik sellest, et tahtsin lihtsalt pildistada üles selle, kuidas mu kass arvab, et arvutihiir kujutab endast kassisügamisabivahendit - ehk siis mina kerin nuppu ja tema naudib massaaži. Mul on tavaline seebikarp-fotokas ning pildi tegemise ajal kuvab see ekraanile igasugu infot kasutatava programmi ja lisavõimaluste kohta. Ehk siis kaadris näed sa selgelt vaid seda, mis jääb pildil keskele. Tegin siis rõõmsalt klõpsu ära ja laadisin arvutisse:
Nojah, eks.  Mõned inimesed ei vaata siis ka oma pilte eriti tähelepanelikult ning nii sünnivadki need "if you see this, you´ll ....." meemid. Eesti müügiportaalideski on pilte, kus keegi on korterimüügi kuulutuse jaoks vannitoast pilte teinud ning peeglist on kenasti näha see, et pildistaja pole pidanud vajalikuks pükse jalga panna. Ma õnneks oma kassi müüki ei plaani panna, seega pesunäitus jõuab vaid siia.

Vanu pilte sorteerides avastasin aga muidki pärleid. Ritsiku juures arutati hiljuti just blogis enda piltide avaldamise üle. Teate mis, selfid tulevad enamasti koledad välja, eriti kui teete nagu mina, ehk siis pildistate ennast suunaga alt üles ja surute lõua hästi kaela vastu, kõverdate suu ning pööritate sealjuures ka silmi. Selliselt käitudes olen mina suutnud saavutada näiteks äärmise sarnasuse Jabba The Huttiga Star Warsist. Kahjuks šokeeris too foto isegi L.-i ning ta kustutas selle Dropboxist ära ning kuidagi kummaline oleks küsida, et kuule, saada see foto mulle uuesti, tahaks selle enda blogisse panna. Võimalik, et sellise avalduse peale tuleks ta isegi vaatama, mis õudustega ma siin blogis ometi tegelen. 
Õnneks on ebafotogeeniliste inimeste jaoks olemas igasugu toredad programmid, millega end üldsusele vastuvõetavamaks tuunida. Ma tean, et ma lähen nendega alati üle piiride, aga nii lõbus on ju! Siin näiteks minu metamorfoos white-trash-mom´iks:

 
Ja palun, ärge tulge mulle ütlema, et ma näen niimoodi palju ilusam välja, see oleks alatu :)

5 kommentaari:

  1. Vaata Alice küsimust Ritsiku blogis :)

    VastaKustuta
  2. Mõtlesin just paar päeva tagasi enne uinumist,
    et kessee teine A tüüp seal ABBA-s oligi?
    Minu lemmik, aga ei suutnud meenutada, uinusin...

    Täna näen selle tüübi pilti - Anni-Frid - muidugi!
    Ajavahe on tõesti üle 40 aasta, aga pilt on autentne!
    Täpselt niipalju aastaid kulub meil Põhjalasse jõudmiseks...

    Anni-Frid oli omal ajal nii seksikas, et Rootsi ägab siiani.
    Marca oleks võinud oma kuu pimedama poole pildi ka avaldada :P

    VastaKustuta
  3. Ma pole kunagi selle Anni-Fridi fenomenist aru saanud, mu meelest oli ta pidevalt sellise hädise õnnetukese näoga. Ahjaa, meestele ju meeldib hädalisi aidata :) Kui nii vaadata, siis samasugune murest murtud ilme on sel minu pildil tõesti ka.
    Pimedama poole pilti ei andnud selle programmiga valida, oli selline keskmise maitse järgi tehtud üllitis. Kunagi tegin küll ühe must-valge pildi võlts-neetidega näos, aga see hinnati keskmise maitse poolt kohe koledaks.

    VastaKustuta
  4. Väga lahe! Anni- Frid tõesti ja natuke Eve Kivi kah 😊

    VastaKustuta
  5. Sul, Marca, on sellest Anni-Frid'i fenomenist raske aru saada sellepärast,
    sest tänapäeval eksponeerivad kõik naised oma puusi ja tagumikku.
    Aga aastal 1972 ja puritaania kuningriigis, oli see Waterloo
    vanale Euroopale täielik šokk, pehmelt öeldes.
    Põhja-Euroopa, Scandinavia, oli sündinud.
    Me tahaks sama teha, nii on ka meie mäeleppes kirjas - saada Põhjamaaks.
    Sokid Taavil juba on ja Luisa puusad on valmis, aga kas sellest fenomeniks piisab?

    VastaKustuta