pühapäev, juuni 12, 2016

EBA2016

Tegelikult tundsin ma juba eile netist Blogiauhindade galat vaadates (mul küll kordagi midagi kokku ei jooksnud nagu mõned väidavad) ja mitut tuttavat nägu nähes, et oleks ikka võinud ka minna. Täna Manjana meelierutavat ülevaadet lugedes seda enam - oleks ju võinud ka esimest rongi oodata, aga näe, ei tulnud selle pealegi! Oleks ja poleks.

Teisalt, seda Perekooli teemat vaadates (nimme ei lingi) tõuseb okse kurku - päriselt on olemas inimesed, kes arvustavad niimoodi teiste välimust? Paraku blogiauhindade puhul on välimusel üsna suur roll ja pead arvestama sellega, et kuhugi pildile või telekaamera ette sa jääd. Õnneks rõvetsetakse vaid poppide blogijate suunal ning seega tekib paradoks - milleks siis ronida üritusele, kus on oht nägupidi tuntuks saada? Ei mina neid tuhandeid lugejaid taha, kes muud kommenteerida ei oska, kui minu lollust või koledust. Mulle tõesti väga meeldib see seltskond, kes mul siin blogis käib ja arvamust avaldab. Mallukas ütles kuskil intervjuus, et tema koledaid kommentaare ei loe - päris jube ju, kui peaks oma blogis niimoodi mööda seinaääri hiilima! Seda enam paneb mind imestama, et leidus suur hulk inimesi (50), kes olid minu blogi parima arvamusblogi tiitli vääriliseks hinnanud. Nagu päriselt - ma arvasin seda blogi kirjutama hakates, et ma olen ainuke omasugune imelik inimene! Ma saan aru, et loetakse, aga suisa parimaks ja seda sellises konkurentsis - tõesti, ma imestan! Ei ole ju ma seda kohta kusagil välja reklaaminud ka ning "ei lind ega loom" üksildase hundina pole mul ka hordi sõpru-tuttavaid, keda hääletama sundida. Ehk siis - ma olen liigutatud ja suur-suur tänu kõigile!

Mida ma aga arvutiekraanilt nägin siis? Korraliku inimesena (jajah) panin kõik oma tähelepanekud kronoloogilises järjekorras märkmikku kirja.
  • Parima poliitblogi auhind firmalt Raseerija. Oot, aga kui Heli Künnapas oleks võitnud? Mitte, et naised ei raseeriks, aga mulle jäi mulje, et see ettevõtte on suht habemekeskne. Mehed ja poliitika käivad aga teadagi käsikäes...
  • Rabarberibulvar sai parimaks raamatublogiks! Jee! Vähemalt üks kategooria, kus minu lemmik võitis! Palju õnne!.
  • Grete Klein tibina oli äge. Ma ei vaata seda seriaali ega ta blogi (ja ma pole ka päris kindel, kas on lahe, et selline blogi tavablogidega koos võistleb), aga tibiroll oli alati minu trumpäss kooliteatris ning on tore näha, kui keegi teine seda rolli oskuslikult esitab.
  • Meeldis see neiu, kes kaalulangetusblogide hulgast võitis. Tema oli see, kes esimesena blogijaist (vist) ka mikrofoni julges haarata ning teatas, et tegelikult pole kaal elus kõige tähtsam asi. Riides oli ta ka lahedalt - nahktagi ja teksased on iga kell parem kui suvaline kleidihõlst.
  • Mallukal oli hea kleit. Mul endal on samasugune punane ja sellisteks üritusteks on see parim valik - juhul kui tahad tähelepanu keskpunkti sattuda.
Ülejäänud kommentaarid tekkisid tagantjärele.
  • Olen koos Hundi uluga hämmingus -  mis mõttes neljas koht? Isegi Perekoolis oli üleskutse oma hääl talle anda, aga ikka nii kesine tulemus. Samas olen ühel meelel, et ükskord me võidame niikuinii!
  • Vaadates kategooria Saurusblogi tulemusi, kus esimene koht Mallukas sai 464 häält ja teine koht Daki 42 häält, siis on selge, et tooni annab uus põlvkond ning nemad on oma liidri nägu nagu ka Manjana juba mainis. 
  • Inimesed ei söönud tasuta jagatud jäätist! Mis mõttes? 
Ahjaa, kui nüüd kellelgi tekkis küsimus, et MIKS ma sinna üritusele oleks minna tahtnud, siis vaadake, ma olen samasugune nagu Courtney Love - ma võin küll olla mässaja, aga mulle meeldib ka glamuur. Selline viisakas, punase vaiba, välkuvate fotoaparaatide ja kingikottide glamuur koos tasuta alkoholiga. Mitte higine ööklubi VIP-ruumi "glamuur". Järgmine kord tuleb välja mõelda, kuidas profimeik ja - soeng ebaglamuurse rongisõidu vastu peaksid. Mulle pole kunagi elus profimeiki tehtud, kuid seekordseid fotosid vaadates on näha, et kaamerate ees on profimeik siiski mõistlik valik, eriti kui sa oled absoluutselt ebafotogeeniline nagu mina.
Otsisin tund aega siia mõnda eriti ebafotogeenilist pilti endast, kuid ei leidnud ühtegi...Paradoks, taaskord.

14 kommentaari:

  1. Auhinnavalik tekistas ka minus küsimusi. Eriti see, et investeerimisblogide kategooria võitja sai auhinnaks üsna tarbetu puidust lipsu, millega tegelikult mitte midagi teha pole, aga parim videoblogi sai 900.- maksva kaamera. Ma küll investeerimisblogisid ei loe, aga ma usun, et need nõuavad oluliselt rohkem ajusid kui video ees sädistamine.

    VastaKustuta
  2. Kahju, et sa ei tulnud, aga kõigi su tähelepanekutega olen nõus. Jäätist, muide, ei saa profimeigiga süüa, mina sain ja sõin 😊!

    VastaKustuta
  3. Madlike: ma kardan, et auhindade osas polnud ehk väga valikut lihtsalt. Ma isegi ei kujuta ette, kuidas sellist hulga firmade ärarääkimine võiks käia, et nad sponsoriteks hakkaksid.
    ritsik: kohe, kui ma selle siia kirja pannud olin, lõi mulle ka pähe, et ilmselt oli asi meigis :)

    VastaKustuta
  4. Jep, mina ei oleks ka seda pinget ilus välja näha üle elanud. Oleks murdunud pooleks nagu hambatikk ja saanud südamerabanduse kogu selle pinge all. Pärast Perekoolis oleks arutatud, et mingi tundmatu koll kukkus kokku. Ei, aitäh, pigem mitte.

    VastaKustuta
  5. Mõelda vaid minu šokki. Ise arvasin, et olin täitsa kobe, aga alles hiljem selgus, et õlad olid liiga lääpas ja naeratus labane ja peas oli mutisoeng :D Ehk oli asi jäätises, mina nimelt sõin ühe. Edaspidi süüdistan seda.

    VastaKustuta
  6. Oot, kui Mallul oli mutisoeng, siis ebapärlikarp sai ju selle eest, et ta piisavalt mutt välja ei näinud oma vanuse kohta. Ilmselt siis kusagilt sealt vahelt läheb see piir, millest alates naiseiga lõpeb ja mutiiga algab...Väga keeruline igatahes. Perekooli eksperdid võiks oma nõustamisnurga avada, saaksid ka teised targemaks, kuidas on õige ja eakohane välja näha.

    VastaKustuta
  7. Miks profimeigiga jäätist ei saa süüa? Noja kui on hästi tehtud meik, siis peab vastu nii rongisõidu kui ka higise VIP-disko.

    VastaKustuta
  8. No näiteks siis, kui sul pole endal sama tooni huulepulka kusagilt võtta. Või kui sa oled tõeline käpard ja suudad lisaks suule ka pool nägu jäätisega kokku mäkerdada (mida ometi kõigil vahel ette tuleb). :)

    VastaKustuta
  9. Asi ei ole välimuses ega fotogeeniluses, ega muus, sa oled ilus,
    asi on odavates fotoaparaatides ja odavates fotograafides.
    kes plõksivad nagu ise tahavad ja avaldavad nagu ise tahavad.
    Naist peaks pildistama ainult litsensse omavad piltnikud
    (kus 1000 pildi kohta ainult 1 avaldatakse)
    ja se ka Kroonikasse ja kohtusse jõuab.

    VastaKustuta
  10. No tegelikult sul on õigus, eriti selle avaldamise koha pealt - vahel on küll tunne, et üles pannakse kõik pildid, hoolimata üldse sellest, et kõigile on selge, et mõned neist on täiesti aiataha läinud ja näitavad pildistatut halvimast küljest.
    Ilmselt see on see digifotonduse pahupool, kellelgi pole viitsimist tuhandeid kaadreid läbi vahtida (vähemalt suvalistel seltskonnafotograafidel), aga inimesed peavad koguaeg valvel olema, et neist mõnd jubedat kaadrit kuhugi ei lekiks.
    Muidu fotogeenilisemad pidid olema tuima näoga inimesed, sest neid ei tabata eriti miimilistelt grimassidelt. Ma ilmselgelt selline pole.

    VastaKustuta
  11. mulle tundub veel, et inimesed, kellel on näopinda näojoonte kohta suhteliselt rohkem, on fotogeenilisemad. mul endal on paraku kõhn nägu, mille peale mu näojooned ei taha peaaaegu ära mahtuda ja haruharva, kui ma pildi peal vähegi normaalne välja näen. isegi juurdevõtmine ei aita, sest ümarus ei jõua kuidagi põskedesse.

    VastaKustuta
  12. Heh, mul on just vastupidi, et ma sageli õudusega vaatan, miks mul ometi selline suur nägu peab olema, miks mul ometi mu ema kolmnurkne pisike näoke ei võiks olla. Ema muidugi huilgab, et tal olevat kitsejälg näo asemel. Võta siis kinni...Ilmselt sama teema sellega, kuidas lokkispead tahavad sirgeks ja sirged lokke.

    VastaKustuta
  13. Õhtust! Jõudsin alles täna siia ja tänan blogi perenaist õnnitluste eest! Pean veel ära mainima, et kui kohal oleksin olnud, siis oleksin kindlasti jäätist mekkinud. Jaksu edaspidiseks. Ööd! Rabarberibulvari perenaine.

    VastaKustuta
  14. Minul jäi jäätis just meigi pärast söömata :) Veel oli vaja pilte teha. Oi, kuidas pärast oleks seda tahtnud.

    VastaKustuta