reede, veebruar 17, 2017

Lammas konsumeeris meie apellatsiooni*

L. tegi hommikul kodus tööd. Järsku kostis arvutitoast räme serbo-horvaadikeelne sõim (tõele au andes, L. ei ropenda kunagi, kuigi ma olen talle püüdnud selgeks teha, et peaks, kuna teadlased on täheldanud, et see olla intelligendi tunnus). Ütleme siis, et kostis üks levinud vandesõna ja karjatus.

Kass oli klaviatuurile hüpanud täpselt sel hetkel kui L. oli alustanud andmete saatmist kliendile (nelja inimese poole päeva töö tulemus) ning skripti sulgenud. Nüüd on see kallis fail kusagil serveriavarustes ja vales formaadis. Läheb veel aega, kui ülemerekolleeg tööle tuleb ning välja selgitab, kas sellest saab enam asja või hakkame kilplasteks ja teeme eilse töö uuesti.

Loomad on ikka elu õied.

*Ma olin täiesti nõus vaidlema, kui viimases Kuldvillakus küsiti, et kes konsümeeris ja õigeks loeti lammas. Ma olin peaaegu absoluutselt kindel, et see oli kits. Miks? Tavaliselt söövad filmides-raamatutes söödamatuid asju ikka kitsed. Aga ju siis seekord oli sedapidi, Internet kinnitab ka, et oli ikka lammas. Kitsed pole meil nii levinud majapidamisloomad vist.

7 kommentaari:

  1. Ikka lammas. Seal filmis lippasid karjamaal kadakate vahel lambad, kitsi ei mäleta.

    VastaKustuta
  2. https://www.youtube.com/watch?v=-ok5ZyDrTQk

    Lamba koht on 3.minutil 14.sekundil.

    VastaKustuta
  3. Seal oli assonants ka:

    "Andestust, aga lammas konsumeeris meie apellatsiooni."

    VastaKustuta
  4. Lendav, Youtube linkidele saab aja juurde panna.
    Lisad:
    &t=190
    ja satud 3:10 peale (190 sekundit = 3 min 10 s).
    https://www.youtube.com/watch?v=-ok5ZyDrTQk&t=190

    VastaKustuta
  5. Seda ma ei teadnud :)
    Aga kuidas siin bloggeri keskkonnas linki päris lingiks saab, seda ma ka ei tea. Wordpress paneb ise.

    VastaKustuta
  6. Muide, saab panna ka minutite ja sekundite kaupa (selle asemel, et arvutada, mitu sekundit nii-ja-nii mitme minuti peale tuleb), kui lisada lingi lõppu ?t=3m10s

    näiteks
    https://www.youtube.com/watch?v=-ok5ZyDrTQk&t=3m10s

    Teine variant: vajutad juutuubivideot mängides õigel hetkel pausi peale, võtad "jaga" (Share) ja teed linnukese kasti nimega "alguskoht" või "Start at". Siis paneb ta need minutid ja sekundid õigel kujul kohe ise sinna jagamiskasti.

    Ja siin on veel võimalusi:
    http://www.wikihow.com/Link-to-a-Certain-Time-in-a-YouTube-Video

    Seda, kuidas bloggeris lihtsalt kleebitud veebiaadressi lingiks saab, ma ei tea, aga kui sa tahad hotlinki teha (st mingi sõna või lause on ise link, mis viib vajalikku kohta), siis see peaks bloggeris ja wordpressis ühtmoodi käima.

    Võrdluseks sama link lihtsalt kleebituna:
    http://sandradodd.com/hotlink

    Veebiaadress, mille juurde sa linkida tahad, käib sinna jutumärkide vahele.

    VastaKustuta
  7. sama mudeli järgi saab muidugi ka kleebitud veebiaadressist lingi teha - ta tuleb lihtsalt topelt kleepida, kõigepealt jutumärkide vahele lingiks (ehk ühenduse selleks otsaks, kuhu sa inimesi läkitada tahad) ja siis nende linnukeste vahele selleks sõnaks, mida sa tekstis sellise vajutatava kohana näha tahad.

    VastaKustuta