teisipäev, veebruar 28, 2017

Loodusseaduste vastu ei saa

Lugesin siin Daki viimast blogipostitust ja tõmbusin kadedusest kringliks. No te vaadake neid kasse! Millised imearmsad, truud ja lahked olevused - võta kätte ja ainult paita! Jah, selline peab üks õige kass olema!

Vaatame siis aga siia:
Üks trendikas maniakaal-depressiivik, kes on isegi oma kraapimisposti ribadeks tõmmanud ning keeldub täitmast loodusest talle peale pandud rolli. Kassi roll on olla inimesele toeks, ronida inimese peal, kõhule magama jääda, kaissu pugeda, olla armas ja sügatav. Miks muidu loodus kassi sellisena loonud on?! Vahest kahman kassi tollele vastu tahtmist kaissu ja kallistan nii, et ragiseb (no kujundlikult siiski), eks ta kannatab ära, hambad sisse ei löö, on ikkagi teadlik oma kohast hierarhias ning esimese lõdvema haarde juures põgeneb. Siis ma õigustan ennast - no miks sa siis näed selline nunnu ja pehmeke välja, sa ju provotseerid, sunnid ennast natuke pigistama! Olgem ausad, sulle ju endale ka natuke meeldib see inimarmastuse ülim akt!

Ükskord ärkasin öösel selle peale, et miskit pehmet ja karvast jäi käe alla. Ei noh, viisakuse piirides ikkagi. Kass oli, oli teine salamisi külje alla nihkunud. Pani kohe plehku, kui avastasin. Ega looduse vastu ei saa, ma ei tea, mida ta võitleb. Ma tean, salamisi tahavad nad kõik ainult kaisus olla. Täida oma looduselt saadud funktsiooni ja kõik on õnnelikud!

********************************************************************************

Olgem ausad, see paroodia on tegelikult õõvastav. Analoogia inimmaailma hierarhiatunnetusega on rabav. Mõtte sain siit.

10 kommentaari:

  1. jaa!

    Muidu mul - nüüd mu tütrel, nad elavad must eraldi - on ka täiesti ebakassilik kass. Ei mängi - kõik need vehkivad ja vilkuvad asjad ei ärata tas mingit huvi enda järgi kahmata. Ei tule sülle, paidega lepib rahulikult, aga ega ta neid nuru küll. Üldse ei täida endale looduse poolt panud rolli - aga ilus ja karvane on küll, sellest on näha, et loodus ikka on talle selle rolli pannud!

    VastaKustuta
  2. Meie elukal on sama kratsimis-post!!! Ja näeb retsitud samasugune välja ka!

    Mina arvan ka, et kassid on ise süüdi, et nad nii nunnud välja näevad ja süllevõetavad-paitatavad-muljutavad on. Kui nad ei taha muljumist, siis oleks nad tehtud suuremaks ja karedamaks eksju!

    VastaKustuta
  3. Jah, Sul on õigus. Ja ma saan aru, et me pole selle mõttega üksi.

    Minu kullake ka sülle tulla ei taha, kannatab väärikalt, aga esimesel võimalusel laseb jalga ja hakkab end siis demonstratiivselt pesema. Juu... määris mind ära.:)

    Sellest, et nad sülle ei tule, on väga kahju. Aga samas see on üks põhjus, miks mul on kass ja mitte koer.

    Mulel hullult meeldib see, teen mis tahan ja ise valin suhtumine. Kassilt on palju õppida.


    http://yabunai.blogspot.com.ee/2016/04/sa-ei-saa-kunagi.html
    Ma lingin ühele Maarja vanale postitusele, mis mu meelest andis ka väga täpselt selle mõtte edasi :)

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldivad ka kassid. Ma ei saa aru inimestest, kes ütlevad, et neile ei meeldi kassid, kuna need ei kuula sõna. A miks ta peaks? Miks sa tahad, et keegi su sõna kuulaks? Selline soov näitab halvas valguses ütlejat, mitte kassi.
    Vägistaja ja ohver...mhmh, mul ka peseb ennast pärast.

    Täna ärkasin öösel üles, sest tundsin, et keegi jõllitab mind pimedusest. Kass seisis voodi kõrval kahel jala püsti ja vahtis mulle otsa. Hommikul tuli ja hüppas voodisse, nurrus ja lasi ennast pikalt sügada...niikaua kuni lõi järsku hambad kätte. Mitte otseselt ei hammustanud, vaid hoidis hammastega käest kinni ja vahtis samal ajal mulle sügavalt otsa. Käib vist blogi lugemas.

    VastaKustuta
  5. See kraapimispuu ärakraabitud nöör ajab ebameeldivaid ebemeid. Me ostsime ehituspoest nööri ja vahetasime välja. Kassid kasutavad edukalt, aga nööri materjal on nüüd selline mõnus, et "heinad ei lenda". Kassid on jumalikud ja soojad ja armsad, eriti kui nad külje alla ja peale ronivad.

    VastaKustuta
  6. Põmst on võimalus, et kui üks kass ei ole sülekass siis järgmine on. Tuleb lihtsalt rohkem kasse võtta. Parem on võtta varjupaigast juba tiba suurem, siis iseloom rohkem välja kujunenud.
    Meie teine kass on puhas nunnutamiskass. Esimene näiteks ei ole

    VastaKustuta
  7. Mmmm..rohkem kasse...kõlab imeliselt, aga ei või ju teada, kas olemasolev isend uut kaaslast nii positiivselt võtab. Kui ta selline pirtsakas on, äkki ei kõlba? Lisaks kaks kassi tähendab 2 X ekskremente ja okset ka...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks nad ükskord ikka lepi. Eriti kui muud võimalust ei pakuta.
      Oksendamise vastu aitab kvaliteetne toit. Ikka päris kvaliteetne, mitte Hills või Royal Canini. Orenje näiteks. Hakkasid seda saama ja ei mingit oksendamist.

      Kustuta
  8. Mul tegelikult oksendab kass oma pikakarvalisuse juures ikka üsna vähe, keskmiselt korra kuus tuleb ette ja siis ka ainult karvatordi, mitte toitu. Kui me ära läheme, siis paneme talle aga suurema koguse toitu ette ja ta ilmselt ei oska seda ette näha ja mugib lihtsalt kõik korraga sisse, ma arvan, ta seekord sellepärast, me polnud ammu kahte ööd järjest ära olnud.

    VastaKustuta
  9. Protesti märgiks

    VastaKustuta