neljapäev, märts 21, 2019

#kõigieesti

Tahtsin lihtsalt kirjutada, miks mul seda valget südant ei ole.
Miks pean mina tõestama, et ei ole kaamel? Mu meelest on võrdsus ja sallivus elementaarsed väärtused, äkki peaks hoopis need, kelle jaoks pole, end mingisuguse märgiga varustama? Ma ei ütle, et haakristiga, see on kuidagi nii äraleierdatud teema, vabalt võib ka midagi muud valida.



3 kommentaari:

  1. See loosung "Kõigi Eesti" on täiesti ebaõnnestunud, sest selles on palju rohkem potentsiaalset tähendust kui võrdõiguslikkus. Aga käibesse läheb metamüügilausega, et "Kui oled tore, nagu meie, siis sul on see märk". Kes ei tahaks tore olla ja teistega mängida?
    Toredate totalitarism on ohtlik, väga kergesti tuleb toredasse pähe mõte, et oletatav vastaspool peaks ennast mingi märgiga tähistama. Sorry, ma tean, tundub justkui ei midagi erilist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see tähistamine on ammu moes ju. Lisaks südamele ka igasugu muud märgid käibel, ma olen ka "jälestan liberaalset demokraatiat" näinud, ei usu, et see vastutahtmist omale võetud oli.

      Kustuta
  2. Anonüümne6:52 PM

    Tavaline stigmatiseerimine, sama mõttega on rahva riided. Haakristil on tänapäeval solvamise julgeolekuriski tähendus ja surnud inimese Adolf-i mainimine on peaaegu kuritegu. Sõnaga "nats" märgistatult eeldatakse natsi kuritegusi ja võib kohe ühiskonna ohtlikuks kuulutada.

    VastaKustuta