esmaspäev, detsember 03, 2018

Eesti Laul 2019, I poolfinaal

Niisiis, enesepiinamine alaku taas :) Tegelikult ma olen lihtsalt optimist, loodan, et ikka midagi head on ka avastada. Infoks, et videosid ma ei vaadanud, esitajate kohta ka eelnevalt midagi ei uurinud.


1. POOLFINAAL

1. "High Heels In The Neighbourhood", esitaja The Swingers, Tanja & Birgit;
Selline tubli estraad. Laulda mõistab, rütm on ka, mis sa veel tahad, eks? No ma kahjuks ei kuula sellist muusikat, sellega seostuvad mulle igasugu popid telesaated, kus jalga keerutatakse ja võltsglamuurselt naeratatakse. Tšaka-tšaka. Pole minu lugu lihtsalt, muidu ilmselt professionaalne sooritus.


2. "Supernova", esitaja Ranele;
 "Mind aitab ülivõimas droon!"??? "Energiast pulbitsen ja ülbe näin!"??? "Õige gruuviga uude maailma!"??? Labased lõbusad 00ndad on tagasi? Selline "Helista mulle mobiilile"-stiilis lugu. Koolidisko, kus 13-aastased üritavad 16 välja paista. Milleks?


3. "Deep Water", esitaja SOFIA RUBINA (ft. JANIKA TENN);

Täitsa kuulav lugu iseenesest. Natuke häiris see hääleväristamine. Meenutas midagi Florence & The Machinelt äkki. Ei vahetaks jaama kui raadiost tuleks, samas ei ole ka mingi "appi, kui hea laul!". Võrreldes esimese kahega siiski kõige parem.


4."Hold Me Close", esitaja xtra basic & Emily J;

Meenutab jälle kümmet sarnast välismaa lugu. Weekend-festival, rand, karglevad tibid. No ei ole kuskilt otsast originaalne või värske või eristuv. Kvaliteetne, aga igav.


5. "Miks sa teed nii?", esitaja Johanna Eendra;

Mulle väga meeldis see refrääniosa. Kuulasin kohe teist korda otsa, sest algselt laulu pealkiri tekitas veidi eelarvamusi. Eks ta jälle meenutab mingit muud lugu, aga ikka meeldib. Kuidagi hästi sobivad need sõnad, äge rütm tekib. Võiks lausa enda playlisti panna. Täiesti tundmatu tütarlaps laulab, vaatasin, et peaks ta enda lugu olema ka, mitte mingi tuntud produktsioonitiimi oma. Üllatavalt hea.


6. "Storm", esitaja Victor Crone

Stig Rästa uus tulemine? Hahaha, ongi Stig Rästa lugu, praegu vaatasin. Miks ta oma klooni laulma pani? Neid laule me oleme juba kuulnud, ei midagi uut. Igav, järgmine, palun. 

7. "Without You", esitaja STEFAN;

Ok, nüüd siis Ed Sheeran?! Kah igav ju. Ei ole erilist sõnumit, ei ole korralikku rütmi, lihtsalt üks tapeet. 


8. "Little Baby El", esitaja Jennifer Cohen,

Laul beebile? Nojah. Ma ei tea, mõned asjad võiks ikka koduseinte vahele jääda :) Nali, noh, lihtsalt see laul nüüd küll midagi erilist ei olnud. Mõttetu umpa-umpa, trillallaa-trullallaa.

9. "Soovide puu", esitaja Sandra Nurmsalu;

Ulgumine. Eelmise aasta võitja eeskujul ilmselt. Tüütu, vahetaks kohe jaama. 

10."Öhuloss", estitaja ÖED;

Mu meelest ÖED on umbes nagu kunagi HU? oli - üritatakse tekstidega aktuaalset ilmaelu pilada. Kohati neil tuleb välja, kohati väga mitte. Pigem on alati asi sõnades, mitte muusikas. Seekord paneb siiski õlgu kehitama. Oli kah - lugu.


11. "Smile", esitaja Marko Kaar;

Kui eelmised meeslauljaga lood olid kõik melanhoolsed nutukad, siis see on vastavalt pealkirjale positiivne laul. Paneb jala tatsuma küll, kuigi ega ta minu maitse just pole. Vähemalt elurõõmus, kuigi see ulgumine veidi häiris. Pigem ok lugu.


12."Coming Home", esitaja INGER;

Kahtlemata huvitava häälega laulja, aga kas sellega tõesti midagi muud teha ei anna, kui ainult Ed Sheeranit?!  Mõttetu ja igav lugu, samas hääl lubaks palju enamat. Kahju kohe.

Nüüd lähen lõunale ja teise osa kuulan pärastpoole. Jube nõrk kuidagi, ainult 1 hea lugu terve poolfinaali peale?! Mis veel hullem, ülejäänudest enamik on kõik väga sarnased lood, mitte midagi üllatavat, eristuvat. Miks nii?


6 kommentaari:

  1. Ma veel ei tea, kas teen ka oma traditsioonilise laulupostituse ära, kui koju jõuan. Aga laule ma olen juba kuulnud ja üldmulje oli, et hästi palju lugusid on õudselt sarnased. Mingi klubimuusika, mida mina ei kuula. Lisaks Ed Sheeranlik muss, mida ma ka ei kuula. Ühtegi rokikat ei ole. No kohe mitte kuradi ühtegi.

    Aga ainus, mis ka minu meelest kõlbas kuulata, on see Miks sa teed nii. Ei meeldinud mulle ka Rästa lugu kahjuks mitte põrmugi.

    VastaKustuta
  2. Ma kuulasin ka täna neid laule tööle taustaks ja mõtlesin, kas kirjutada ka midagi nende kohta. A suht ühekülgne arvustus tuleks, sest pooled laulud meenutasid mulle mingeid teisi laule ja teised ei meeldinud üldse.

    VastaKustuta
  3. Ma umbes kolm laulu suutsin üldse lõpuni kuulata. See Victor näeb päris kena välja, muud mul lisada pole 🙂.

    VastaKustuta
  4. Lasin kodus lastel ka kuulata-vaadata, isegi nemad kerisid mitut lugu edasi ega olnud erilises vaimustuses (algul olid, enne kuulama hakkamist). Müstika. Igal aastal ju leitakse, et vot sel korral on eriti kõva konkurents.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne9:49 PM

    Selline ongi tase kõik tegijad ja mõtlejad on mujal, ma kujutan ainult ette missõudused need keda ei valitud olid. Ise olen vaadanud igast laust mingi 10sek ja tundus selline mittemidagiütlev meeleolumuusika ju siis eestlased laulavadki seda mida raadiost kuulevad ja arvavadki et see on just väga hea nautige eesti uusi laule ja maitset tere tulemast uus normaalsus. :)

    VastaKustuta
  6. Storm tuli eile raadiost kui linna sõitsin ja see on kleepekas, ilgelt jääb kummitama.
    Muidu tundus, et sel aastal vähemalt kannatab kuulata, enamust. Aga valida nagu pole midagi. Liiga sarnased ja originaalsust vähe. Rubina ehk, kuigi seal oleks nagu ka mngi klišee sees jälle.

    VastaKustuta