neljapäev, juuli 30, 2015

Kõik lõppeb veel hästi! (?) *

Kahe päeva pärast saabub kuu aega kestev kuumalaine. Meri soojeneb vähemalt 23 kraadini. Mingit äikest ei tule. Pilvi ei ole. Sest mul on puhkus. Mitte miski ei saa halvasti minna. Jah? Eks? On ju nii?
Praegu on täielik must auk. See ei ole suvi, see on...ma isegi ei tea, mis paganama asi see on! Ma saan aru, et see jutt on enam-vähem igal aastal muidugi. Kuidas leidub alati mõni inimene, kes ilmateemaliste artiklite all seletama kukub, milline suvi oli 67ndal, 86ndal või 98ndal? Ma ei mäletaks ilma blogita sedagi, kuidas ma eelmine aasta samal ajal samamoodi ilma üle kaeblesin, et siis sügisel õndsalt ohata, kuidas selleaastane suvi ikka eriti kaunis oli. Ei, see aasta on raudselt üks hullemaid. Üks ilus päev oli, siis kui ma Kauksis ennast ära kõrvetasin. Rohkem pole olnud.
Arutasime siin, kuidas lapsepõlves oli kogu aeg suvi. Aastaringselt ilmselt, vahepeal korraks näärid ja mõni üksik eriti lumine päev, sest muust meil mälestusi pole. Kas te mäletate oma lapsepõlvest lõputut oknotsembrit ja tema kaksikvenda jaanvertsi(lli)? Ei olnud ju siis selliseid õudseid asju! Suvel sadas korraks hästi kõvasti mõnusat sooja äikesevihma, mis lõppes kauni vikerkaarega. Kuidas siis praegu suvi vaid napilt kuu aega kestab? Minu jaoks on suvi see, kui vähemalt nädal aega on temperatuur nii + 25 ning õhtul ei pea sokke ja saapaid jalga toppima. Mõne jaoks on see muidugi kuumalaine. Praegu on meil siin kõik nohus. Juba viimased paar kaunist nädalat. Varvastel on külm noh. Keegi hea inimene jõudis juba kaevelda, kuidas temal on küll suvi otsa jube palav olnud ning elada saab vaid otse ventilaatori all. Õnneks soovitati tal end arstidel uurida lasta, ilmselt on mingi viga küljes.

* ÕS-i kohaselt on õiged mõlemad variandid: lõppeb vs lõpeb. Mulle meeldib kahe p-ga rohkem. Lõplikum kuidagi kui ühega.

3 kommentaari:

  1. Nõus! Kõigega nõus! Kui see kuumalaine vaid tuleks :(

    VastaKustuta
  2. Võid needa moodsat heaoluühiskonda, mis on kliima persehe keeranud.
    Globaalne soojenemine põhjustab pisikesi lokaalseid jääaegu. Maailmamere tase tõuseb.
    Mujal maailmas kõrbestub.

    VastaKustuta
  3. Heaoluühiskond oleks siis, kui sa saaks jääaja eest igal hetkel soojema kliima juurde ära jalutada. Noh et kevadel-sügisel elad Baleaari saartel (ja töötad seal/sealt) ja suvel põikad Eestisse ja talvel viibid Kagu-Asias või mesoameerikas. Kuniks seda ei saa, pole see mingi heaolu.

    VastaKustuta