kolmapäev, märts 28, 2007

Ei taha konkureerida!!!

Oh jahh…lisasin just oma eelmist postitust kui märkasin seda Ajaveeb 2007 konkurssi.
Loodetavasti ei visata mind nüüd blog.tr.ee’st välja või midagi aga minu arvamus on igatahes negatiivne. Igasugused parima ja populaarseima võistlused toovad minu arvates esile inimeste tumedama poole – hääleta minu poolt, kliki minu peal jne. Alati võidab ju kõige kavalam. No tegelikult on igasugused võistlused ja valimised mulle vastikud, isegi kui valib žürii, mitte sõprade ja tuttavate hulk. No mismoodi sa selle parima ikka välja valid? Enamuse hääl pole kas õige (selle moodustavad kellegi sõbrad) või siis saab öelda, et enamus ei pruugi ikkagi parimat eelistada ( blogi puhul võib näiteks tuua intrigeerivate pealkirjade tähtsuse või palja inim(naise)keha demonstreerimise esilehel). Zürii koosneb ka paratamatult hulgast indiviididest, kes ei pruugi parima suhtes konsensuselgi olla. Las igal ühel olla oma lemmikud.
No las nad valivad, mis see mind kotib, eks? Aga eks see parim siis hakka ka mingit trendi näitama – näe, nii peabki ja tehke kõik nüüd nõnda. Paratamatult sisaldab kellegi välja valimine mingit hinnangut. Isegi kui tõeliselt head ei kandideeri, annab see asjaga mitte kursis olevatele signaali – näe, see on jälle mingi selline asi, kus saab võistelda, tähelepanu jne. Üks osa hindab seetõttu kogu värgi madalaks ja teine osa näeb ka enda jaoks võimalust, asjasse sügavamalt süvenemata.
Ei, mulle ei meeldi kandideerimised ja võistlemine. Loomulikult tahan ma võita ja kui ma ei võida, siis avaldub mu pimedam pool – võistlus polnud aus, kusagil struktuurides on kallutatud jõud jne. Kas kuidagi ilma ei saaks?

1 kommentaar:

  1. Eriti hirmus on blog.tr.ee esilehel näha värskeid sissekandeid, mille sisu on: Näe, seal paremal on üks pilt, kliki sinna peale ja vali mind. Muidugi on tore, kui mõni lugeja just selle inimese blogi parimaks peab, aga niimoodi üles kutsuda, et hääletage mind...maru lame.

    VastaKustuta