kolmapäev, september 01, 2010

Neetud Haapsalu (midagi esoteerikahuvilisele lugejale)


Head uut aastat siis! Mul algab ka uus aasta endiselt septembris, mitte jaanuaris. Lõpuks siis kodulinnas tagasi - avastasin, et Eesti ilusaim linn on Haapsalu, kuid täpsemal vaatlemisel sain teada, et sellel linnal on peal üks kole needus. Netiotsinguga leidsin veel teisigi sellele needusele viitavaid postitusi, see ja see näiteks. Ehk siis - ämblikud. Tsiteerin siinkohal foobikutele hoiatuseks delfi naistefoorumit:
Augustis läksin Haapsalu Spasse Laine ja see, mis seal akende taga toimus, oli küll jube. Aknaid lahti ei saanud õhtupoole üldse teha, sest akna taga oli KOHUTAVALT PALJU ämblikke, kes hämaruse saabudes rippusid ja kudusid oma niite. Isegi kiri oli toas laua peal: aknaid mitte avada! Terve öö nad tegutsesid, hommikuks olid kõik aknad kaetud võrguga. Kui akent avada,tulid nad kohe tuppa . Midagi sellist ei ole ma veel näinud . Öeldi, et selline ämblike invasioon toimubki Haapsalus augustis. Sellepärast olidki sooduspakkumised.... Iial enam ei lähe ma sinna.

Miks on Haapsalus nii palju ämblikke (tahaks kohe karjuda, et RAISK, SEE OLI RÕVE!!!)? Ilmselt sellepärast, et seal on ka meeletul kogusel sääski, meie hostelis akende avamist keelavat märki ei olnud (tänan siinkohal kaitseinglit, vaistu ja kedaiganes, et ma 5 minutit pärast toast lahkumist sinna tagasi läksin ja esimest kolme sääske silmates akna kinni panin ega lubanud seda öösel avada ka kaaslämbujate vingumise peale), koridoris jäid aknad lahti ja neid sääski oli seal ikka mustmiljon. Kus sääsed kasvavad? Märjas mudas, seisvas vees. Milline on Haapsalu laht? Nojah - eks nad kõik sealt tule.
Ma ei olnud enne Haapsalu rannapromenaadil käinud aga uskuge mind - ma olin seda unes näinud. Neid ämblikke olen ma ka kordi ja kordi unes näinud. Ma ei teadnud, et see kõik ka päriselt olemas on ja seepärast jättis see Haapsaluskäik mulle kuidagi muinasjutulise mulje. Ükski pilt rannapromenaadist korralikult välja ei tulnud. See koht oli kuidagi kummaline. Hommik otsa mõtlesin, et mis selle pendlimehe nimi oli ja nüüd tuli kohe kõpsti meelde, et Veeliks - peaks tema käest juhatust küsima nagu iga lugupeetud meediaväljaanne tänapäeval teeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar