reede, november 22, 2013

Reptiloidid meie keskel - telekas näidati, järelikult on

Sattusin eile õhtul teleka eest mööda minema ja parajasti käis seal Discovery Science (!) pealt jooksev sari Weird or What? Ehk siis igasugu müstilised juhtumid. Selliste saadete puhul ajab mind närvi alati see, et jahutakse ja jahutakse aga lõpuks ei tea keegi ikka, mis tegelikult toimus. Milleks sellest saadet teha siis üldse? Näitaks siis mõne tulnuka lahkamist või püütaks see lumeinimene ükskord kinni aga seda on palju loota. Seekord nägid üks ärahirmutatud noormees ja farmer reptiloidi - kahel jalal kooserdavat inimesesuurust sisalikku. Eelloona täksiti mingi baari ees kundede autod ära - no loomulikult oli keegi jube elajas oma hammastega neid närimas käinud. Hiljem keegi skeptik muidugi paljastas, et samasugused jäljed saab tekitada kruvikeerajaga tagudes, millegipärast tundus baari ees toimunud huligaansus väiksema tõenäosusega kui koletise rünnak. No ja siis pumpas üks noormees õhtupimedas oma auto kummi kui nägi puu taga rohelist punasilmset ja nõelteravate hammastega elukat luuramas, loomulikult oli koll taas autot noolima tulnud, sest legendi järgi ju pidavat talle kapotte närida meeldima. Poiss pääses vaevu minema, koll auto katusel kaapimas, kuid suutis ta siiski maha raputada ja läks joonelt politseisse tunnistust andma. Hiljem teatas üks lennundushuviline farmer, et hetkel, kui ta oli oma põllult lennumasinaga õhku tõusmas, nägi ta inimsisalikku metsaserval tatsamas. No ja siis seda targutamist jätkus. Tuli üks onu, kes tõsisel ilmel seletas, kuidas terve reptiloidide tsivilisatsioon elab seal samas metsas koobastikus, nad on evolutsiooniliselt inimese kõrval arenenud ja ilmselt  ka tehniliselt samal tasemel kui mitte meist ees...Näidati ka koobastiku sissekäiku. No ma ei tea - minge ja kaevake nad välja siis, mida te niisama jahute ja oletate! Naljakas, kuidas kahe inimese nägemuste põhjal konstrueeritakse terveid tsivilisatsioone hõlmavaid teooriaid. Samas on olemas lausa vanasõna hirmu suurtest silmadest. Sa püha lihtsameelsus. Aga kuidas sa seda seletad siis? Poisile tehti ju valedetektori test ja see kinnitas, et ta räägib tõtt! Nojah, kui ta ise oma juttu uskus, siis ta ilmselgelt ei valetanud ju ja ka test ei saanud seda näidata. Lapsed ju usuvad samuti tõsimeelselt voodi all elavaid kolle, mitte ei teeskle.
Avalik huvi ilmselt sunnib teadusenimelisi kanaleid säärast jama näitama. Meil avaldati selliseid lugusid kunagi mingi ristsõnalehe tagaküljel, kust ma neid siis nii kümneaastasena võdisedes tõe pähe lugesin. Kolmas silm oli siis ka olemas aga ma õnneks ei teadnud seda. On tore taibata, et maailmas on veel palju taipamatut - nagu mu isa kord peale Jeesuse elu kinos vaatamist (oli 90ndail siuke kohustuslik filmike, mida L. pidi lausa klassiga kaemas käima, mind säästeti, sest vanemad teadsid, millega Jeesuse elu lõpeb ja et see pole nõrganärvilisele lapsele parim vaatepilt) kuhugi arvamuse kogumise paberile kirja pani, mille järel teda järjekindlalt kogudusse värvata püüti.
Ja siis imestame, miks inimesed nii sinisilmsed on ja mustlaste käest roose ostavad. Mu meelest peaks kuidagi inimestele allikate usaldusväärsuse kontrollimise koolitust pakkuma ja nimepoolest teaduskanalitest näidatav umbluu pigem eksitab sel teel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar