kolmapäev, juuli 15, 2015

Lahendus on burka

 Pmst kirjutasin täpselt sama postituse, mis Rents, aga ära ka ei raatsi kustutada.

Ma ei saa aru, miks meil levitatakse valearusaama, justkui oleks moslemikultuur meile eestlastele kuidagi võõras. Või no, mis moslemikultuur, lausa šariaadiseadused ja muu äärmuslikum kraam. Mingile osale eestlastest on šariaadiseadused küll vägagi südamelähedased. Või kuidas muidu seletada olukorda, kus ahistataval soovitatakse lihtsalt endale sobilikum ümbruskond leida: Näiteks on õpilased kurtnud, et õpetaja läheb vesteldes liiga isiklikuks või siis puudutab õpilase kätt või põlve. Sellisel juhul on Saard õpilasel soovitanud kooli või õpetajat vahetada. Jätke meelde, et taolistes olukordades on alati kaks poolt! «Natukene tundub, et teine pool mängis ise ka mingi maani kaasa.» 

«Eks muidugi ole meil ka teistpidi juhuseid olnud, kus tullakse (õpilane tuleb sõidutundi – toim) ka näiteks ahvatleva riietusega. Mulle on ka kaevatud, et mis ma teen, et kui ikka tullakse jumala läbipaistvate riiete ja kõige muuga, väljakutsuvalt,» rääkis Saard. No mis sa siis ikka teed, eks?! Mis on sul teha, sa oled ju ometi mees ja sul on omad vajadused! Kas kuskil India kohtus ka nimelt nii ei otsustatud?

Kommentaariumis astub õigete eest välja proua Ene, korraliku kasvatuse saanud naisterahvas:
"alati on sel teemal kaks osapoolt ja see tüdruk töenäoliselt siiski pisut tõukas asja ka tagant. tundub et ka pahasoovlikult et just saada need pildid kätte ja asi üles riputada. normaalne käitumine on ikka selline, et tuleb sarnasest ahistamisest kohe juttu teha ja mees paikka panna. ükski õpetaja ei taha õpilasest ehk teenistusest ilma jääda ja peab ikka siis pöhjust olema et mees aina kaugemale asjaga läks. ja siin taaskord naisel justkui õigus! miks siis lased asjal nii kaugele minna?? kutsu kohe politsei vöi lase ise jalga sealt autost ja mine kaeba. miks peab viima olukorra nii kaugele ja siis pärast süüdistama meessugu??
ei kiida õpetaja teguviisi aga no andke andeks, selline tüdruk ise ka. ehk lootis napis riides ja flirtides paremat koolitust vöi hinnet saada vöi mida iganes. naised oskavad flirtida küll sel moel ja kasutavad seda alateadlikult tihti meeste puhul ära. pärast siis nutavad et nemad olid kukupaid endal mini seljas ja tutt sisuliselt paljas või on dekoltee nii sügav et kohe kohe kukuvad välja"


Braavo! Naised kasutavad mehi suisa alateadlikult ära, noh. Ega nad vaesekesed saa sinna ka midagi parata, aga no arvestagu siis vähemalt tagajärgedega.

Muidu aga tundub, et autokoolidesse on kuidagi eriti palju sellise mõtteviisiga vendasid sattunud. Mis seal imestada ka, suur osa neist teenib leiba lisaks taksojuhtide või turvameestena. Ei tahaks diskrimineerida, aga pole mina ühtki mõistusega hiilgavat kodanikku nende ametite esindajate hulgas kohanud. Eks ma ilmselt alateadlikult manipuleerisin ka, aga mu mõlemad sõiduõpetajad jõudsid välja käia "fakti", et minusugused saavad ilmselt säärt näidates politsei käest kergemini minema. Sest nii ju lihtsalt on, mis sa sinna ikka ära teed või ei tee.
Kui paljud vangutaksid tegelikult mõtlikult pead, kui burka-idee neile ette söödetaks? Et no tegelt ka, oleks ju lihtsam kui eided end lihtsalt kinni kataks ning võlusid saaks maitsta ainult naise seaduslik omanik? Eks see ole ju naistele endile ka parem - ise nad ju vinguvad, et vahitakse ja ahistatakse, raudselt jääks siis sellist värki vähemaks. Ja vägistamisi poleks enam üldse*. Mis mõttes "varjatud vägistamine", et oma kodus kedagi vägistatakse? No aga, mis ta siis ei anna seda, mis tema kohus on?

*Kunagi üks muidu täitsa intelligentne moslem väitis just seda, et aga näe, konservatiivsemates riikides, kus naised miniseelikutes ei käi, puudub seksuaalne vägivald. Nii nagu Nõukogude Liidus puudusid puuetega inimesed ja seksuaalvähemused. Ei olnud ju neid!

4 kommentaari:

  1. Sihuke raamat nagu Layla on loetud? Ma otseselt ei soovita, värvid on veidi liiga paksud, et seda heaks pidada. Aga väitele "miniseelikuta ühiskondades puudub seksuaalne vägivald" kõlbab sellega vastu virutada küll.

    VastaKustuta
  2. Ei ole ja hetkel vist ei taha ka, kuidagi palju on selleteemalist kirjandust viimasel ajal ette sattunud, millega kellelegi virutada võiks. Peaks hoopis ise ka näpud silma-kõrva toppima ning Cartlandit lugema või midagi.

    VastaKustuta
  3. Minul on kaks onu, mõlemad on taksojuhid :) Ma ei ütleks, et tegemist lausidiootide või täielike pervertidega. Ka ühe lähedase sõbranna isa on aastaid taksojuht olnud ja hästi tore inimene. Olen elu jooksul tegelikult päris palju taksoga sõitnud ja ebameeldivaid tonte on nende hulgas õnneks väga vähe olnud. Kindlasti pole idikate kontsentratsioon taksojuhtide seas kuidagi suurem kui teistel ametikohtadel.

    Tänane artikkel ise oli õõvastav, kommentaarid aga ahastama panevad. Kui aastaid tagasi oli skandaal sõiduõpetaja Andres Tiku ümber, kes poisse piitsutas ja ahistas, ei märganud ainsatki kommentaari, kus poisse endid provotseerimises süüdistati. Aga ma olen pööbli osas juba ammu alla andnud. Kooseluseaduse avalik arutelu avas mu silmad, pagulasteema mõjus kui tugev jalalöök näkku ja nüüd olen juba nii apaatne, et rahva ülim idiootsus ei tule absoluutselt üllatusena.

    VastaKustuta
  4. Ma loodan jah, et see on mingisugune minu kokkusattumus, et mul just taksojuhtide ja turvameestega elus vedanud pole :) Ja ilmselt on ka mul neid normaalseid kordades rohkem olnud, aga nagu ikka jääb igasugu jama paremini meelde.
    Kuigi Postimehe küsitluse andmeil pole oma sõiduõpetajaga rahul olnud (misiganes põhjusel) vaid 13% inimestest, siis Feministeeriumi artiklijagamise all oli kohe 2 esimest kommentaari sel teemal, kuidas inimesed käe põlvele paneku ja muu sellise kergekoelise ahistamisega kokku on puutunud.

    VastaKustuta