reede, juuni 17, 2016

Minu kontserdid, 2. osa

Jätkan siis sealt, kus eelmine kord pooleli jäi. Last.fm-i andmeil oli eelmise postituse lõpetanud Phil Collins minu kuulatavate esitajate hulgas 112. kohal kokku 3576-st kuulatud esitajast. Ilmselt ikka 32 kontserdipostitust ei tule, arvatavasti on viimased sajad mingid ühe loo esitajad, keda ma isegi ei tea, rääkimata nende kontserdile sattumisest. Asja juurde siis:

Dingo - esinesid kunagi Tartu Laululaval. Ainuke kontsert, kus ma olen saanud mingi lavalt visatud eseme omanikuks (va see kord kui ühel pungikontserdil valis bänd mu ise välja ja andis mulle lavalt oma albumi), kuigi tegelikult ma lihtsalt korjasin maast sinna visatud foto, mida keegi teine märganud ei olnud. Omaaegset Dingot see lavalesinenud keskealiste meeste punt enam väga ei meenutanud küll.

Black Label Society - nagu eelmises postis kirjas, siis soojendas Zakk Wylde oma pundiga Tallinnas Ozzyt. Kirjutasin juba toonases arvustuses, kuidas heli oli nii kehv, et kõik lood tundusid ühtse kõrvakriipiva mürana. Peale paari esimest lugu lasime oma kohtade pealt jalga, sest ei tahtnud peavaluga riskida. Samas, praeguseks olen tegelikult üsna ühte meelt nendega, kes ütlevad, et BLS-l ongi kõik lood üsna ühesugused.

Bullet For My Valentine - soojendas Metallica teist kontserti Eestis...koos Tanel Padari ja The Suniga. Ilmselt tuiasime ringi ja ostsime õlut sel ajal. Ei mäleta.

Exilia - soojendasid Eestis Rammsteini. Tegelikult hea bänd, aga kuna kõik ootasid Rammsteini siis...Kihvt käredahäälne lauljanna on neil, valgete afropatsidega.

Lenny Kravitz - esines Lilleküla staadionil. Käis kah, mingeid erilisi mälestusi pole. Üks selline esineja, mida taas justkui "peaks ikka vaatama minema", kuigi eriline fänn ei ole. Tagantjärele mõeldes pole see eriti mõistlik ajakasutus ning enam ma väga sellistele showdele ei kipu ka. Toona ilmselt jälle ise piletit ei ostnud.

Public Enemy - väga äge kontsert Pühajärve Beach Party raames. Suisa kummaline, et need poliitilise räpi legendid siia esinema toodi. Mida meil Ameerika mustade muredest? Samas kohal olid ka need, kes muidu räppi ei kuula. Legend ikkagi N.W.A. kõrval. Laval oli kümmekond musta meest, kuulas mitusada valget.

Kuudes Silmä - ilmselt võib neid üldsusele tundmatuid alternatiivbände lähiriikidest mu tabelisse veel kuuluda, kuid kõik pole ma ilmselt arvutist kuulanud ja seega ei kajastu nad ka statistikas. Kuudes Silmä on seevastu spotifys täitsa kuulatav. Eelmise aasta Punk'N'Rolli raames toimunud kontserdist saab veidi lugeda selle arvustuse lõpus. Stiilinäide ka:
Sting - mulle tundus, et see kontsert Vabaduse väljakul toimus kunagi hilissügisel või varakevadel, sest ma mäletan kui kohutavalt külm mul oli. Guugeldades selgub, et tegemist oli ilmselt selle kontserdiga (Sting on Eestis mitu korda käinud) ja toimus see täpselt eile (kirjutan seda teksti 15. juunil) 15(!) aastat tagasi. Meil olid seisukohad, ma ei näinud midagi ja jalad valutasid. Täielik läbikukkumine taas sarjast "isa soovitusel". Muidu mulle Sting meeldib, aga kui baasvajadused (külm, võimalus tagumikku toetada) on puudulikud, siis ei suuda ka nautida.

Depeche Mode - leidsin Youtube väga ägeda ülevaate tollest 98.  aastal Tartus (!) toimunud kontserdist (venekeelne, aga isegi mina sain kõigest aru):
Juba fakt, et üks tuntud väljamaa bänd tuleb meie pisikesse linna, oli väärtus omaette. Mäletan, et ema-isa kadusid kuhugi rahvamassi ära ja ma seisin seal üksi pingi peal püsti, jõin longerot (vanematele ütlesin, et limpsi ei müüdud ja mul oli janu) ning mõtlesin, et voh, selline on elu!

Alphaville - isegi vist 2 korda nähtud, sest nad on mitu korda Eestis käinud, ühe korra Pühajärve Beach Partyl. Last.fm teab, et üle ühe korra olen neilt kuulanud viit lugu. Ilmselt pole raske ära arvata, mis lood need on (viiendat isegi juba on), seega eks nende paari loo najal ta meil esinemas käib, tuleb ka sel suvel. Ju siis inimestele meeldib, mina lihtsalt sattusin neile kontsertidele.

Combichrist - ka nemad tulevad varsti (saabuval nädalavahetusel) jälle Eestisse. Mina nägin neid viimase Rammsteini kontserdi soojendajatena ja kuulasin peale selle mõniaeg ka nende plaate. Mitte päris mitu teetass, aga sinnapoole. Ehk on nad kuhugi poole muutunud? Veidi liiga elektrooniline muusika.

Nii, nüüd tuleb tunnistada, et ma olen oma ülesandele alla jäänud, nimelt olen jõudnud nii 700. esitajani, 2800 on veel minna, aga juba neid seitsmesajandaid olen 10 aasta jooksul arvutist kuulanud 15 korral. Ometi meenub, et olen käinud igasuguste imelike diskobändide kontsertidel, kes teab, palju neid Pühajärve Beach Partydeltki läbi vooris nende, vist nelja aasta jooksul, mis ma seal käisin. Right Said Fred näiteks, kui uskuda üht toona ostetud särki. James Brown Tallinna Lauluväljakul mõni aasta enne tema surma. Sinna ostsin lausa ise piletid, sest ikkagi tõeline legend. Elton John sealsamas - ei mäleta muud kui pidevat vetsusabasse jooksmist, uhkust selle üle, et sattusime viimasel hetkel piletiostjatena VIP-tsooni ja silma kippuvaid pisaraid Lõvikuninga loo ajal (rohke siidri kaasabil).

Enda õigustuseks võin öelda, et viimasel ajal käin ainult neil üritustel, kuhu tõesti VÄGA minna tahan ega haiguta kusagil tagareas. Sa ei saa kontserdist mingit elamust, kui sa ise kaasa ei ela. Linnukese kirja saamise eesmärgil pole mõtet minna, seetõttu on minust mööda läinud ka enamik viimase aja suurkontserte. Sel suvel lähen kindlasti The Exploited'it vaatama.

Kelle kontserdile (keda pole veel näinud) ma ilma hinda küsimata kohe pileti ära ostaks, kui nad Eestisse tuleksid (eeldusel, et nad pole laiali, surnud vms)? Naaberriikidesse ma tõesti ei viitsi minna, va juhul kui läheks mingi eribuss või oleks tõesti hea pakkumine.
  • Courtney Love Hole'ga või Hole'ta. Iial ei tule siiakanti, ma tean. Kursaõde käis eelmisel suvel USA-s Courtney ja Lana Del Rey ühiskontserdil. Äkki peaks tõeline fänn ka midagi sellist ette võtma?
  • Iron Maiden. See suvi lähim koht Göteborg. Siiski, ei.
  • Lana Del Rey. Lätti ei viitsinud minna.
  • Rob Zombie. Oli pilet olemas, kontsert tühistati.
  • The Smashing Pumpkins
  • Garbage (peatselt uus plaat tulemas), sel suvel astuvad üles Riias.
  • Leonard Cohen
Ülejäänud suurematest lemmikutest ei tegutse enam keegi aktiivselt.







3 kommentaari:

  1. Rob Zombiele oli mul ka pilet olemas (suisa 2) ja olin väga pettunud, et kontsert ära jäi. Lana del Reyle läheksin ka, aga teise riiki sellepärast ekstra sõita ei viitsiks. Kahju, et Rock Café nüüd pankrotti läks, vahel käis seal päris häid ansambleid.

    VastaKustuta
  2. Sul on ilus elu olnud 😊!
    Aga Rock Summerid?

    VastaKustuta
  3. Rock Summerite ajal olin ma liiga noor, kuigi mõtlesin küll toona, et "kunagi kui ma suureks saan, siis raudselt lähen", kahjuks lõppesid need enne otsa.

    VastaKustuta