esmaspäev, märts 06, 2023

Mida me valesti tegime?

Ma läksin magama enne, kui e-hääled loetud said, pühas vihas, vein oli kah otsa saanud. 

Aga näe, oligi hommik õhtust targem.

Ma tahaks nüüd üllatuda, aga selle "mida me valesti tegime?"-teema peale, mis nii mõneski sõnavõtus kõlama on jäänud. "Oleks pidanud rahvaga veel rohkem suhtlema, veel rohkem reklaame, lilli ja pastakaid jäi ilmselt puudu...Aga nad ju käisid meie telgis, miks nad siis ei valinud?" Kas tõesti on edu võti see? Kas te kujutate ette, mida oleks pidanud tegema see erakond, mida te kindlasti ei valiks, selleks, et te neid valiksite? Kardinaalselt oma põhimõtteid muutma, ma eeldan. Äkki ikka rahvas ei ole nii põhimõttelage, et teda saab niisama lihtsalt oma maailmavaadet muutma panna ja ehk on igal maailmavaatel lihtsalt mingi kriitiline mass inimesi, kes selle poolt on ja ongi kõik. Lihtsalt kõik elavad omas mullis ja nii jääbki mulje, et kõik arvavad nii nagu meie. 

Ainsa erandina siin vist Rohelised, sest ma tahaks näha mõnd inimest, kes endale rinnale tagudes uhkelt tunnistaks, et loodusest tema küll ei hooli. Öko on väga moes, loodusvärk on ülimalt trendikas, aga valida ei julge neid keegi. Ma ka ei julgenud ja õigesti tegin, oleks jälle hääl raisatud. L. pakkus, et ükski ärimees neid ei toeta, sest loodushoid ei ole kooskõlas äriliste eesmärkidega, raha neil pole, et kampaaniat teha, rahvas ei pane seda marginaalset seltskonda tähele. Kuidagi on see majanduskasvu ülimuslikkus ja Eesti Euroopa viie rikkaima riigi hulka meid ikka väga ära tinistanud. See viimane on vist üks õnnestunumaid valimislubadusi üldse olnud, mida siiani oodatakse ja loodetakse. Ma küll ei taha, et Eestist saaks selline euroopalik riik, kus metsa kuskilt tara tagant vaatamas käiakse ja kogu maa on viimseni efektiivsust silmas pidades ära kasutatud. Keegi ei taha ju?! Ehk jälle üks näide omast mullist.


4 kommentaari:

  1. Valimisstuudio peaks hoidma ees suurt rasvast hoiatust "E-hääled lugemata" muidu võib mõni emotsionaalsem kodanik oma kalli ekraani aknast alla visata😁 Etenduse põnevamaks muutmiseks võiks e-hääli avaldada proportsionaalselt paberhäältega mitte kõik korraga. EKRE puhul - mida sa ootad kui ennast kõigile teistele parteidele vastandad???

    VastaKustuta
  2. Teemal rohelised: ausalt, kui ma neid usaldaksin, ma valiksin neid, läheb hääl siis raisku või ei. Aga kõik rohelised, keda ma isiklikult tunnen, on hullud. Sellised, kes siiralt usuvad, et kui nemad on veganid ja plastkõrsi ei kasuta, on see jube tähtis, või otseselt ebameeldivad isekad tropid (ei ole soospetsiifiline sõna), kes nimetavad end panseksuaalideks või milleks iganes, aga kokku on ikkagi lihtsalt egomaniakkidest mölakad, või pühendunud hingestatud kassikummardajad vmt. Ok, Aleks Lotmanit olen ka kunagi näinud, tema tundub ok - aga kõik need ülejäänud tekitavad tunde, et nad seal rohelistes ONGI sellised ja tutkit ma neile oma hääle annan.
    Ma tahaks anda ikka inimesele, kes mulle tark tundub.

    VastaKustuta
  3. Ma arvasin ka siiralt, et kes valmisreklaami peale oma valiku teeb, aga siis oli AKs tänavaküsitlus vahetult enne valimisi ja no maailm on ikka kirju :D "lähen jaoskonda ja vaatan, kes kandidaatidest tuttav ette tuleb, kas on tore inimene ja kas ta mulle meeldib". Tühja neist programmidest!

    VastaKustuta
  4. Minu meelest oli mingi analüüs enne valimisi, et kelle programmis on roheteemad kõige paremini käsitletud. Seal polnud esikohal mitte rohelised, vaid sotsid.

    VastaKustuta