neljapäev, märts 16, 2023

Saatana kada

Te ikka teate, mis on saatana kada? Mina sain täna teada - saatana kadaks nimetatakse suremisviisi, mille puhul sa upud oma tapetud hobuse soolikatesse - need lastakse sulle nimelt ülaltpoolt ühe ropsuga pähe. Et asi humaansem oleks, lastakse sul endal ka enne soolikad välja. 

Ah et, kust ma selliseid jõledusi teada saan? Ikka omaenda unenägudest. Selline hiilgav idee pakuti mulle täna. 

Ja ma veel imestan, kuidas inimesed tulevad selliste filmisüžeede peale nagu Human Centipede. Aju on üks põnev ja põhjatu kaev.

10 kommentaari:

  1. Nii õõvastav, keegi ei julge kommenteeridagi?
    A mul on küsimus: kas hukkamisviisi nimetus öeldi sulle unenäos, või on see mingi inimkonna ajaloo pimedatest soppidest pärit termin? Algul mõtsin, et googeldan, aga ei tihanud - mine tea, mis õudusi ekraanile viskab. "Human Centipede" kah igaks juhuks ei googeldanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, see nimetus öeldi mulle ka unenäos, guugeldasin, sellist asja internet ei tunne. Human Centipede'i ei tasu tõesti guugeldada.

      Kustuta
    2. Aktist endast rääkimata, nimetus on samuti nii jube, et. Ütle "saatana kada" madala häälega, kõiki neid a-tähti venitades... brr, külmavärinad tulevad peale.

      Kustuta
    3. …. kusjuures sinu unenäo puhul on tegemist tükk maad parema (loe: õudsema) stseeniga kui GOT’is, kus Drogo Viserysele viimase poolt nõutud “kullast krooni” kinkis, sulakulda pähe kallates.

      Kustuta
    4. Mu meelest unenäos seda umbes niimoodi öeldigi...

      Kustuta
  2. Inimene on see mida ta sööb + loeb, vaatab, kuulab ...

    (Huvitaja. Mälu ja keskendumisvõime)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Söögi osas ei oska kaasa rääkida, aga igasugu õudukatest, piinamisest jms raamatutes ja filmides hoian ma kauge kaarega eemale. Grindcore´i ka ei kuula :D

      Kustuta

    2. Inimene vormib ennast (reaalajas) ise – oma mõtete, tegude, valikutega ...
      Korda tegu – saad harjumuse, käitu harjunult – saad saatuse ~
      (uni on marker, üks paljudest)

      Kustuta
    3. Mul on unenäod üldiselt seitse korda põnevamad, kui päriselu. Olen käinud polaarekspeditsioonil, vestelnud enda jaoks oluliste isikutega ajaloost ja teinud muid asju, mida päriselus ilmselt ei juhtu. Lisaks sellele ka mõned ebameeldivad asjad, kuuli olen saanud tagaajamisel kiirkaatritega näiteks. Tunnen lõhnu, temperatuuri, värvid on erksad jms. Aga ma ei ole kunagi tundnud, et unenäod oleks kuidagigi korrelatsioonis reaalse elu sündmustega, kui oleks, poleks pooltki nii põnev.

      Kustuta
  3. Eesti ulme kontekstis konkurentsivõimeline lugu ;)

    VastaKustuta