kolmapäev, detsember 30, 2009

Aastalõpu kole-video ja tore muusikameem

Midagi jubedat aasta lõpuks.

Ausalt, kui nägin seda videot, mõtlesin, et tegemist on Backstreet Boysi uue üllitisega. Midagi nii klišeelikku pole ammu näinud - ilusad poisid, kes tegelikult on "pahad", laulavad romantikast nõretavat laulukest oma plaatinablondile beibest girlfriendile. Tänapäeva Poison? Aga kellele seda vaja on? Bändi nimi on ka erakordselt vaimukas...Muide, nad olevat soojendanud Judas Priesti...mõistus keeldub seda uskumast.

Ja päris selle aasta lõppu, et asja mitte ebameeldivalt lõpetada, üks tore meem (kust see sõna tulnud on?), mille leidsin Daki blogist :

Kõigepealt siis 10 bändi/esitajat, kes meeldivad ja siis peale selle tegemist küsimused. Et tegu aastalõpuga, võtsin esitajad oma last.fm-i sel aastal enim kuulatute edetabelist ehk siis sealne top10:

1. Hole
2. Lily Allen
3. Lady GaGa
4. Marilyn Manson
5. Motörhead
6. Courtney Love
7. Rammstein
8. Metallica
9. Vennaskond
10. Bitch Alert

Mis oli esimene lugu, mida sa kuulsid bändilt number 6?

Ma kahtlustan, et eks see ikka "Mono" olnud. Ja sinna otsa kohe kogu tema "America's Sweetheart" album.

Mis on su lemmiklugu artistilt number 8?
Ilma mingi kahtluseta "One". Pean seda üldse üheks kõige võimsamaks looks, kui mitte kõige võimsamaks, mida olen kuulnud.

Millised on su lemmiklaulusõnad artistilt number 5?

Väga hingeminevate sõnadega on "1916" - sõja mõttetusest, nutmaajavalt kurb lugu.

Mitu korda oled näinud number 4 laivis?

1 korra ja see oli mu elu parim kontsert siiani.

Mis on su lemmiklugu number 7-lt?


"Engel"

Kas artistilt 3 on mõni lugu, mis sind kurvaks teeb?

Ei ole :)

Mis on su lemmiklaul number 9-lt?


"Võluri tagasitulek"

Millal sa hakkasid artisti 2 kuulama?

Ilmselt natuke aega peale seda kui tema esimene album välja tuli, sest "Smile" ega "LDN" mind niiväga ei erutanudki kui ülejäänud plaadil olnud lood, mida ma aga hiljem kuulsin. Vapustav tsikk, superhea huumorimeelega ja uskumatult laheda välimusega :)

Kuidas sa number 3 enda jaoks avastasid?

Ohh...nägin mingilt musakanalilt "Poker Face'i" videot. "Just Dance" oli enne ja eks seda olin ka näinud, kuid mulle see eriti meelde ei jäänud. "Poker Face" seevastu muutus kohe eelmise aasta kõige suuremaks hitiks. Väga hea produtseering ja silmapaitavad videod.

Mis on su lemmiklugu artistilt number 4?

"(S)aint". Hümn.

Mitu korda oled näinud number 9-t laivis?

No ikka olen ilmselt, kõik ei tule meelde. Eredalt meenub mingi talvine valimisüritus Tartus Raekoja platsil, kus ma seisin tollase mitte-veel-suudlevate-tudengite purskkaevu ääre peal ja külmetasin oma varbad koledasti ära. A äkki rohkem ei olegi näinud neid laivis? Hmmmm.


Kas mõni number 8 lugu teeb sind kurvaks?


Päris paljud nende lood on ju traagilise alatooniga. "One" koos videoga suisa õudne. "One" ilmselt teebki kõige kurvemaks...koos videoga just.

Mis on su number 1 lemmiklaul?

Last.fm väidab, et kuulanud olen ma kõige rohkem "Violeti" aga samas on kõik nende lood nii head, et ma parem ei tooks midagi välja. Väga meeldivad ka nende coverid, "Over the Edge" näiteks.


Kuidas sai sinust number 10 fänn?


Ega ma teadnudki sellest Soome riot-grrrl pundist varem midagi, aga last.fm pakkus seda mulle kui "similar to Hole" ja siis selguski, et tegu on ülihea bändiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar