esmaspäev, veebruar 22, 2010

Lits lapsega vol. 2

Käisin nädalavahetusel Tallinnas. Bussiga. Kuna mu pleieri patareid otsustasid 40 minuti järel tühjaks saada, pidin pealt kuulama kuuldemängu, mida pakkus selja taga istuv ja telefoniga lobisev noor ema. Ilmselt oli tegemist mingisuguse blogi aseainega, kus inimene soovib, et ka teised tema huvitavast elust osa saaksid. Kui see eesmärgiks poleks olnud, oleks ju saanud natuke vaiksemalt rääkida, sest ilmselt said tema eluga kurssi ka kaugemal kui eelmine ja tagumine iste istuvad sõitjad. Pakutud lühiülevaade näitsiku elust kujunes põnevamaks kui nii mõnigi seebiseriaal ning pani mõtlema enese sündmuste- ja suhetevaese elu üle.
Esiteks saime kõik teada, et teda on tabanud suur armastus kellegi alkoholilembese noormehe vastu, kes talle purjuspäi pidevalt helistab ning talle sõbrapäevaks vibraatori kinkis. Lisaks noolib teda keegi miljonär, kes soovib suisa temaga lapsi saada, kuid noore neiu süda kuulub siiski alkohoolikule, kellega varsti ka pulmad tehakse. Poiss on ju nii tore - nimetab lausa lastki enda nägu olevat, kuigi tema geenidel selle lapsega seotust ei ole. Just olid nad kutiga ka ära leppinud peale kuuajalist tüli, kus üksteisele ka kätega kallale mindi, sest keegi oli kutile helistanud ja neiut mustanud sõnadega "lits" ja muu selline, millest bussis rääkida ei sobivat (ohhooo!). Hetkel telefoni teises otsas olevat tibi ta ei kahtlustanud, sest see olevat ikkagi parim sõbranna ja ilmselt on asja taga üks kahe lapsega kade Rõngu eit, kellel pole ei meest ega raha ega kohta, kus elada. Aga rääkija ise on väga õnnelik ja teel helge tuleviku poole. Siis sai helistatud ühele sõbrale, kes esmaspäeval kinni pidi minema ja talle öeldud, et ollakse teel pealinna vähihaiget ema külastama ja õhtul ilmselt läbule, sest vanaema jääb titte hoidma. Titt oli kaasas, sest joomalembene boyfriend ei olevat siiski eriti usaldusväärne. Vanglaleivale minejat sai ka lohutatud, et isegi sai hiljuti pääsetud vaevu politsei küüsist kui mingile eidele peksa sai antud, kuna närvid olid nii läbi. Järgmiseks sai neiu jutule kõrvalpingil istunud tädiga, kes lapse vastu huvi tundis. Laps olevat peale avariid 3 kuud enneaegsena sündinud ja arstid oma rumaluses olevat öelnud, et titt ei jää elama ja lausa last ära tappa tahtnud. Õnnetuse põhjustanud meesterahvas oli neiul ja lapsel ka külas käinud, mis omakorda oli ärritanud tema kaasat, kes lapsega neiut mehe armukeseks pidas.
Kuni selle autoõnnetuse looni olin ma pidevalt silmi pööritanud (et kõrvalistuv ja ohkav vanahärra mind ometi samasuguseks ei peaks), aga siis lõi jälle see õnnetute lastega seonduv hardus välja ja pisar tekkis silma. Vaatasin taha ja naeratasin lapsele. Kole kahju oli tast, igas mõttes.

2 kommentaari:

  1. Võibolla oli tegemist sotsiaaluuringuga eestlaste osavõtlikuse kohta.

    VastaKustuta
  2. Ossa saatana silmamuna. Selline resümee on tõesti tähelepanu vääriv.

    VastaKustuta