neljapäev, märts 02, 2017

No see ei ole küll enam normaalne!

Meil on koju tellitud lasteajakiri Täheke. Mängude ja uudiste jälgimiseks loen ka selle FB-lehte. Täna oli sinna üles pandud uue märtsinumbri esikaanepilt, näitasin seda Minile ja küsisin, ega meil seda postkastis polnud. Ei olnud, nentis Mini, aga lahe pilt, pane sellele "like" ka!

Pilt FB-st, autor Gerda Märtens:
Panin laigi ära, niisama vilksamisi vaatasin ka kommentaare (on halb komme, on). Ei hakka tsiteerima, aga üldjoontes siis: "Kleidis mees? Kuidas seda lapsele seletada? Ega mul muidu pole selliste vastu midagi, aga lasteajakirjas?"

Päriselt? Ütlen veel, et ei minul ega Minil mingeid küsimusi või selgitamisvajadust ei tekkinud. Lihtsalt naljakas pilt, näha ju, et teatrilava, teatris mängivad inimesed ka hunte ja karusid, miks siis ei võiks üks vuntsidega onu baleriini etendada? Võttes arvesse veel sedagi, et varasematel aegadel naisi teatrilavale ei lastudki, kõik naisterollid tuligi meestel kanda. Ma räägin küll vaid enda kogemustest, aga tõsiselt kahtlen, et lastel selle pildi peale hämming tekib, pigem on tegemist täiskasvanute oskusega igasugu lisatähendusi välja mõelda ja näha tonti seal, kus seda ei ole. Fantaasiate tsenseerimine tundub üldse kuidagi viimase aja teema olevat.

Kui keegi aga tõesti arvab, et kleidi kandmine teeb mehest koheselt perverdi ning on muidu võigas ja ebamehelik, siis vaadake neid tuntud mehelikkuse iidoleid, rockstaare, kleitides näiteks siit.



1 kommentaar:

  1. Anonüümne3:43 AM

    Tsirkuses on kõik normaalne, seal me maksame selle eest, et näha "ebanormaalsust", ka artistide ipuhul, Artistid pesevad ju pärast etendust ennast ikka puhtaks. Kõik su lemmikartistid teevad tööd, et vorsti osta ja makse maksta. :)
    Kui teada, et osa inimesi ei näe värve ja ei taju maailma 3D-s', siis on see täiesti normaalne.

    ei saa normaalne olla see
    aga ta on ,sest on minu hobune

    VastaKustuta