kolmapäev, detsember 19, 2018

Aastal 2018 enimkuulatud laulud

Küll ma teen plaatide tabeli ka, aga kõigepealt siin laulud, mis mulle sel aastal enim kõrva jäid (mõned neist kuigi palju vanemast ajast pärit). Oleks ma Spotifyst selle tabeli võtnud, oleks esikohtadel AC/DC ja Nublu, sest Mini kasutab minu kontot. Nagu näha, tal ka ülimalt lai spekter lemmikutest. Selle tabeli tegin ikka Last.fm-i statistika põhjal ja jätsin teadlikult välja lood, mis hiljem parimate plaatide peal niikuinii ette tuleksid.

1. Marina and the Diamonds "Bubblegum Bitch"
Avastasin Marina tänu oma lemmikplaadi, Hole'i "Live Through This" selleaastasele juubelile, mille jaoks tehti edetabel sellest mõjutada saanud teiste artistide lugudest. Ma ei olnud Marinast muide varem kuulnudki. Album "Electra Heart", millelt lugu pärineb ilmus aastal 2012 ja seda peetakse kontseptuaalseks albumiks, mis tegeleb peamiselt "female identity"-teemaga - (Diamandis created the title character "Electra Heart" to represent female archetypes in popular American culture (House Wife, Beauty Queen, Homewrecker and Idle Teen - Wikipedia). Marina näeb plaadikaanel välja samasugune nagu Courtney pea aastakümmend tagasi, kui tema samu teemasid rockivõtmes harutas. Tõeline tüdrukute plaat nagu ka "Live Through This" (ses osas ma ei saa absoluutselt aru, kuidas on võimalik, et mingid vandenõuteoreetikud väidavad, et Hole´i "LTT"-i taga oli Kurt Cobain), kogu see ilusa/inetu vastuolu, puhtuseteema, pmst asjad, millest rääkimise tõttu armastasid Hole'i peamiselt naised ja gayd. Igatahes mu meelest parim popplaat üldse. Täiega alahinnatud muidugi, sellel lool pole näiteks videotki, siin on filmiklipp taustaks pandud:
2. Børns  - God Save Our Young Blood (feat. Lana Del Rey)
Børns on pmst meessoost Del Rey, tal tuli sel aastal plaat ka välja, seal on paar väga head lugu, aga kokkuvõttes ma seda plaatide toppi ei paneks. Ja mitte seetõttu, et tüüp väidetavalt meelitas fänne endaga seksima ja kasutas muidu oma mõjuvõimu ära st. üldiselt leitakse, et tüübi karjääril on praeguseks kriips peal.
3. Lana Del Rey - Mariners Apartment Complex
Lanal endal sel aastal plaati ei tulnud, lisaks sellele loole ka singel "Venice Bitch", mõlemad on väga head siiski. Lana lugude algused on i-m-e-l-i-s-e-d!
4. Ghost - Dance Macabre
Kuigi Ghosti plaat on selle aasta metal-tabelites (!) kõrgetel kohtadel, siis mu meelest on sellel siiski vaid kaks väga head lugu (see ja Rats). Ghost pidada muide Metallica soojendajana suisa tunniajase showga esinema.
5. Kali Uchis - Miami (feat. BIA)
Kali Uchise avastasin ma siis, kui Lana teda oma Instas reklaamis ning mõne aja pärast arvustati tema uut plaati lausa ERRi portaalis. Üldiselt kogu tema plaat mulle suurt muljet ei avalda, aga seal on paar väääga chilli lugu, üks neist see. Kuskil (Miamis ilmselt siis...) palmi all kokteili juua oleks ilus selle loo taustal. Badass Latina Bitch!
6. Brooke Candy - Das Me
Rääkides badass bitchidest, siis noh, lõpuks ometi sai Brooke'i ikooniline lugu Spotifysse üles ja ma mingi aeg kuulasin seda repeati peal.  Lugu ise vana, aga no ÜLIKÕVA ja video kah. Ma ei tea, miks Brooke praegu mingit imelikku musa on hakanud tegema, aga ma arvan, et tal on suva, mida arvatakse.
7. Good Charlotte  - Awful Things
Good Charlotte on muidu sama jura nagu Blink 182 või muu lapsik pop-emo-punk, aga neil on vahest mõne looga jopanud. Sel korral pole tegu nende looga, vaid hoopis emo-räppar Lil Peep´i looga, kes teatavasti eelmisel aastal 21-aastaselt üledoosi kätte suri. Good Charlotte esitas seda Lil Peep'i matusel. Kuigi Lil Peep (vist) läheb albumite edetabelisse sisse, siis selle loo puhul meeldib mulle kaver rohkem.
8. Grimes - Kill V. Maim
Kah vana lugu, 2015 plaadilt, laulja peaks muuseas Elon Muski pruut olema. Ainuke äge lugu plaadilt, leidsin selle mingist Bubblegothide listist (ära küsi, mida ma sealt otsisin).
9. Pale Waves - Television Romance
Jätkame piiksuva naisvokaaliga, Pale Wavesi hullult kiidetakse, aga ma olen pigem see, kes leiab, et "looks like Siouxsie, sings like Barbie", kuigi ei saa salata, et kaasahaarav. Plaat tuli ka sel aastal, aga üldiselt nad teevad ühte ja sama lugu kümme korda järjest. Kahju, et laulutekstid nii haledad on.
10. Necrophobic  -Tsar Bomba
Kui te vaatate, et ma siia ainult ilusat muusikat postitan, siis nüüd see. Vähe on juhuseid, kus death/black metal meloodiliselt ja kaasahaaravalt kõlab, aga see on just selline lugu! "Tsaaar Bombaaa!" Ülejäänud plaati ma pole isegi kuulanud, sest üldiselt naudin ma seda sorti muusika puhul ainult hitte. P.S. Kes veel karmimaid lugusid tahab, siis selle aasta sees ilmunutest soovitan soojalt Deicide - Seal The Tomb Below ning High On Fire  -Electric Messiah.




2 kommentaari:

  1. Ma olen isikute profileerijaid näinud vaid krimkades. Aga hämmastavalt tõsi on see, et inimene avaneb ja muutub mõistetavamaks selle kaudu, millised laulud, filmid, raamatud talle meeldivad.

    Kuulasin-vaatasin ära kõik Sinu nimekirja laulud. Iseenda profiili avades:

    Parim muusikapala - Lana Del Ray
    Parim muusikavideo - Ghost

    VastaKustuta
  2. "Vähe on juhuseid, kus death/black metal meloodiliselt ja kaasahaaravalt kõlab"

    Siinkohal Sa küll eksid minu meelest :-) Nii death kui ka black metalil on oma meloodilised ja lausa sümfoonilised alamliigid ja tegelikult leidub seal ikka väga palju ilusaid kaasahaaravaid meloodiad.

    VastaKustuta