neljapäev, veebruar 16, 2023

Tähelepanekuid

Närvide rahustuseks niisama lobapostitus.

Kas teile ei tundu, et Lana Del Rey on hakanud mingit kahtlast lo-fi mõminamuusikat tegema? Viimane plaat oli selline ja nüüd need esimesed singlid uuelt on samasugused. Mulle üldse ei meeldi. Mitte, et ta oleks kohustatud tegema muusikat, mis mulle meeldiks, aga esimest korda vist, kus mulle väga meeldinud artist järsku täiesti jamaks pöörab.

Veel vingu. Lugesin kõigile kangesti meeldinud raamatut "Kõik mu mured mannetud" Miriam Toews'ilt ja jättis täiesti meh-tunde. Räägib see siis kahest õest, kellest üks on rängalt suitsidaalne. Mina, kes ma ulun iga asja peale, ei tundnud terve raamatu jooksul mitte kui ühtki emotsiooni. Ainult sellest vanatädist oli kahju, kes lõpus ära suri, sest tema ju tahtis elada. Sellest suitsidaalsest õest mõtlesin ainult, et noh, millal ta siis lõpuks selle ära teeb? Tema abivalmis õde häiris. Just see, kuidas ta mingit ringihõljuvat süüd otsis ja kõigi ees kangesti vabandama kippus, ainsad rahuldustpakkuvad hetked olid need, kus ta korraks kontrolli kaotas, aga see rõõm oli üürike, sest ta alati läks ja vabandas pärast. Mind täiesti üllatas, kui pärast lugemist sain teada, et tegemist on enam-vähem autobiograafilise teosega, mulle tundus nii võlts ja pastakast imetud kuidagi. Äkki ma ei suuda olla empaatiline tunnete suhtes, mille tundmist ma ette ei kujuta? Kaks asja olid veel, mis raamatus ebausutavad tundusid - peategelase tütrel on 15-aastane Stockholmist päris peika, vahetusõpilane Kanadas, kes ei oska sõnagi inglise keelt. Näidake mulle üht Skandinaavia teismelist, kes inglise keelt ei räägi. Teiseks mingi autoteema, mis mulle lihtsalt kahtlane tundus - käib mingi kolksatus, peatavad auto kinni ja see ei lähe enam käima, pärast öeldakse teeninduses, et käigukast on omadega õhtal. Küsisin mehe käest üle, käigukast ei mõjutatavat seda, kas auto käima läheb va juhul, kui tegemist on mingi uuema täiselektroonilise mudeliga ehk, aga raamatus oli tegemist ema vana parsaga. Tavaliselt ma ei pane selliseid asju raamatutes tähelegi, aga seal raamatus on veel üks meta-teema ka, kus see vabandaja-õde kirjutab raamatut ja nad arutavad nimelt selliste ebausutavuste üle tekstides. 

Lõpmatust varasalvest "Lollid Internetis" - FB viskas mulle ette video, kus keegi oli heegeldanud nuku, mille peal sai näidata, kuidas reaalselt inimene sünnib - nuku jalgade vahelt ilmus beebi, kes oli lõngast nööriga ühendatud tillukese heegeldatud platsentaga ja selle beebi sai trukiga kinnitada ema-nuku rinna külge. Vahva!? Ei! "Jõletu rüve perverssus! Igat asja ei peaks küll lapsed teadma! Kuhu see maailm küll teel on!" jne. Valdavalt keskealiste prouade suust. No ma ei tea. Üleüldse peaks kuidagi ära blokkima FB voost igasugu avalike lehtede - PM, Delfi jms postitused, sest nende all kommenteerivad pea eranditult ainult hullumeelsed. Ma olen neid blokkinud ka, need ülalnimetatud on kõik blokitud, aga neil on ilmatu hulk alamlehti ja nendega võitlemine on nagu lohe lõpmatute peade raiumine. 

Merje kirjutas ka lollide teemal. Ma olen kogu elu valel teel olnud ja arvanud, et karjääri võiks üles ehitada teemadele, milles ma veidikenegi kodus olen. Tuleb just vastupidi teha. Mõtlesin välja, et ma võiks loomulikku kodussünnitust propageerima hakata. Mu mõlemad rasedused oleks ilma meditsiinilise sekkumiseta fataalselt lõppenud, ma arvan, et täpselt õige inimene loomulikkusest rääkima. Lisaks saaksin pakkuda imetamisnõustaja teenust. Mul endal ei tulnud midagi välja, aga teoorias olen tugev. "Kogemusnõustaja-sünniterapeut" - kõlab ju uhkelt?! Ainuke häda on selles, et sel turul on räige ülepakkumine, pea igaüks peab ennast eksperdiks. 

Kogemusest rääkides, käisime Aura veekeskuses. Peale mõningast ringivaatamist märkasin, et ma olen ainuke omaealine naisterahvas, kes torudest liugu laskmas käib. Liugu lasevad ainult mehed ja lapsed, sekka mõni harv teismeeast vaevu väljas neiu koos peikaga. Millest ma jälle valesti olen aru saanud? Kas selline tegevus on ühiskonna silmis sündsusetu? Kuskil on mingid kirjutamata reeglid? Kui järgmine päev selg rämedalt valus oli, siis sain aru, et ei, lihtsalt loogiline mõtlemine või enesealalhoiuinstinkt on naistel tugevam.

3 kommentaari:

  1. Kohtusin kunagi mänguasjaga Hunt. Vanaema mahtus suu kaudu sisse, pärast sai kõhu kaudu jälle välja. See oli küll päris nunnu mänguasi ;)

    VastaKustuta
  2. Lana eelmine mulle ei istunud üldse, uus singel on kuulatav :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, kuulatav, aga varem ma olin alati vai-mus-tu-ses!

      Kustuta