neljapäev, september 19, 2024

Sääsed

Pühapäeval sai käidud Lätis Seda soos. Õudne võsa, mitte midagi kuhugipoole näha ei olnud, isegi vaatetornis puudus vaade, ainult sääski, kärbseid ja põdrakärbseid lendles lademetes. Loomulikult olime riietunud vastavalt ilmale ehk siis lühikestes pükstes ja T-särgis. Isegi seda sääsekübarat ei olnud kaasas, mille ma Lapi jaoks ostnud olin ja mida läks vaja alles augustis Pähklisoos, kus kärbsed mulle järjekindlalt kõigisse peas asuvatesse avaustesse püüdsid tungida.

Pähklisoos, mitte Seda soos, kust ühtki pilti isegi ei teinud, sest polnud, millest teha. Kärbsed ründasid tagasiteel.

Igatahes me peame rääkima sääskedest, sest täna on neljapäev ja ma sügelen ikka nagu hull. Ühel jalal lugesin kokku 37 ja teisel  33 sääsepunni. L. irvitab, et ei ole võimalik, tema arust sääsepunnid on häirivad ainult suskamise ajal ning on tunni aja pärast juba kadunud. Kurat, kui nii oleks, miks siis üldse inimesed ennast sääskede eest kaitsevad?! Olgu öeldud, et sääsetõrjet sai peale lastud küll, pidevalt ja no mitte kui mingisugust kaitset see ei andnud. Mul tulevad sääsepunnid üles umbes päev peale hammustamist ning püsivad see järel järelejätmatult sügeledes nii umbes nädalakese. Kumb variant see tavalisem on - kas minu piinad või L.-i suts ja valmis, korraks on ebamugav? Mu jalad näevad välja nagu mul oleks muhkkatk ja pikki pükse ega seelikut ma ka kanda ei saa, sest need ajavad jalgade vastu puutudes need veel eriti kihelema. Mitte et niisama kõndimine ei ajaks, sest jalad ju ikkagi...ma ei tea, rappuvad või värisevad kõndides. Pahkluude ümbrused on kõige magusamad kohad, seal pole punnide vahel üldse puhast maad ja loomulikult puutuvad pahkluude vastu kõigi jalanõude servad, paelad, rihmad jms. Hiina piin.

Eeloleval nädalavahetusel sukeldume taas võssa. Ennustatav temperatuur lubab seekord ilmselt püksid jalga panna siiski.

6 kommentaari:

  1. Mul olid sääsepunnid rõvedad, vastikud, jäledad, vihkasin.
    Siiis oli Rong ja paar kuud haigles, ohtralt tilguteid ja ravimeid.
    Pärast seda pold midagi, isegi korraks torkamine ei registreerunud. Tasapisi, väga tasapisi on teatud tundlikkus tagasi tulnud, aga punne jätavad ikkagi ainult parmud või mingid erisorti eriti kurjad kihulased.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. huvitav, mis see oli sis - kõvasti põletikuvastaseid ravimeid?

      Ma olen muidu kuulnud, et sääsepunne võib leevendada tavaline allergiarohi, selline, mida allergilise astma vastu sisse võetakse.

      Marca, kas sa seda sääsepunni leevendamise geeli oled juba proovinud?

      Kustuta
    2. Allergiarohi ilmselt leevendaks jah, aga mul kodus ei olnud ja apteegist läks meelest osta. Mul oli lapse tuulerõugetest jäänud leevendavat vahtu, määrisin sellega. Need geelid on mu meelest üsna meh. Umbes sama kui jalad külma vette pista - korraks on jah mõnus ja jahutav, aga pikemaajaliselt ei toimi. See tuulerõugetegeel on ka pmst sama asi.

      Kustuta
    3. Ma ise arvan, et keha harjus ära, et talle mingeid mürgiseid asju sisse pritsitakse ja lõpetas reageerimise.

      Kustuta
    4. üldiselt lähevad allergilised ja põletikureaktsioonid suurema kokkupuute peale hullemaks. taanduvad siis, kui organismi puhata lasta. Aga ma usun, et osa materjali, mis sulle sisse pritsiti, oligi just nende reaktsioonide mahasurumiseks.

      Kustuta
    5. eriti kui sinu uuesti ülesehitamiseks pandi mingeid võõrkehi sisse, mida organism ei tohtinud välja tõukama hakata.

      Kustuta