esmaspäev, aprill 04, 2011

Reaalsuslaks vol 2, esmamulje tähtsus ja Kormoranid

Käisime nädalavahetusel Kormorane vaatamas, pikemalt allpool, ja keerulise ajakava tõttu jäi õhtusöök söömata. Sõitsime siis peale filmi vaatamist kodulähedase burksiputka juurde. Tekitasin veel järeltulijas elevust, et nüüd näed palju osse aga kui kohale jõudsime oli parklas hoopis 2 lastega peret. Ühel neli last kaubikus, teise pere suurust ei pannud tähele. Burger maksab 1 €. Ilmselt on see üks odavamaid võimalusi kogu perel kõht täis sööta. Võib-olla olid ka need pered seal täiesti juhuslikult või hoopis laste nõudmisel ning tavaliselt söövad nad oma tervisliku õhtusöögi kenasti kodus. Ega minagi kujuta ette, mis see summa tuleks kui neljalapseline pere kuhugi välja sööma viia.
Ma loodan, et mu esmamulje oli vale. Esmamuljest rääkides oli huvitav juhus, et tulles spast, võtsime peale ühe hääletaja ning parajasti oli plaadimängijas ette sattunud Vivaldi plaat. Poekott oli ka tagaistmel, kust vaatasid välja puuviljad, mis olid tegelikult kingituseks mõeldud. Huvitav kuivõrd hääletaja mulje meist oleks olnud teistsugune kui makist oleks kõlanud näiteks Psychoterror ja poekotist paistnud õlled? Eks see ole see, "mida elevant minust küll mõtleb"-olukord. Samas pole midagi tähtsamat kui esmamulje: ühe ajakirjandusliku eksperimendi tulemusena ju selgus, et odavates riietes paarikesest ei teinud autopoes keegi välja, ei lubatud vist suisa autossegi istuda, samas kui sama paar tuli hiljem, mees ülikonnas, naine kasukas, siis üritati neid lausa proovisõidule paluda.
Minu parim esmamulje siiras avaldus tuli pubekaeas ühelt otsekoheselt sõbrannalt: "Vaatasin, et jälle mingi lits istub siin aga siis nägin, et hoopis sina oled!"

Kormoranidest siis ka. Tegelikult ei olegi midagi erilist öelda. Tüüpiline komöödia, Jan Uuspõllu-filmi stiilis. Ei midagi meeldejäävat, puhas meelelahutus. Ilmselt ei saa nii popiks kui Uuspõld või Maie-Valdur kuna nende puhul oli tegemist populaarsete meediategelastega. Ses mõttes on arusaadav tohutu staaride paraad ka Kormoranides - miski muu vist lihtinimest kinno ei vea. Naiselikku õhkamist ka - Elina Pähklimägi näeb lihtsalt super välja! Või naiselik oleks ilmselt hoopis kadedusest sisiseda.

Ahjaa, statistika mõttes pean lisama, et olen taaskord haige. Ei oska enam emotsioonitsedagi sel teemal. Enne haigestumist jõudsin pea nädal aega ka vitamiine võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar