kolmapäev, oktoober 11, 2017

Kuidas meeldida lollidele ja labastele meestele?

Kes siis seda ei tahaks, eks? Missuguseid mehi ma siis silmas pean? No ikka selliseid, kes annavad sulle teada, et tõmmaku sa uttu, sest nad tahavad su ilusa sõbrannaga rääkida käperdada (vahet pole, kas sõbranna ka tahab), panevad sulle seltskonnas välimust halvustava hüüdnime, küsivad, mida sinusugune peolt otsib jne. Koleda eide traagika, eks? Kannata ära, oled siis nii kole? Ma olen tegelikult ju täitsa nõus, et igaühel meist on oma ilukriteeriumid, teistele neile mittevastavust ette heita on aga matslik, samuti peaks normaalse kasvatusega mees viisakalt kohtlema teda huvitava naisterahva sõbrannasid (ja sõbrannad võiksid seda ka eeldada, mitte meelitatud olemisest hea naljaga kaasa kihistama, aga see on juba teine teema).

Aga mida siis teha, et sellistele mitte hambusse jääda? Peale selle, et katsu jobudest eemale hoida (arvestades nende hulka, kogu elu jooksul üsna võimatu ettevõtmine) ja väldi ööklubisid ning mainstream teismeliste üritusi (keeruline, kui oled täiesti tavaline teismeline), sest ainult sellistes kohtades olen "koleda sõbranna" teemaga kokku puutunud. Elu jooksul on olnud võimalus katsetada ühte head varianti sellistele meeldimiseks ja teise variandi edukuses on tulnud ka veenduda, aga õnneks mitte enda peal.

Kuidas meeldida igale jobule reegel nr 1: kasvata juuksed pikaks ja värvi blondiks. Mingid šatäänid jms soga ei loe, konkreetselt blond tuleb olla. See oli tegelikult päris õudne, kui paljude peal see minu puhul töötas. Jobud, kes enne mind märkamagi ei olnud teinud, tulid nüüd meelitusi rääkima ja kui ma üritasin neid veenda, et me oleme juba tuttavad, ma ei meeldi sulle, ma lihtsalt värvisin vahepeal juukseid, siis seda nad ei uskunud. Tegelikult eelistab tõesti enamik, ka džentelmene, blonde, kasvõi salaja, sest sellel on lihtne põhjus - blond lakk paistab õhtupimeduses lihtsalt kõige paremini silma. Need, kes väidavad end suuresõnaliselt blonde eelistavat, leiavad end hilisemas elus sageli brüneti kõrvalt (ja toonitavad siis, et tema on lihtsalt erand). Mõni muidugi jääbki juuksevärvi või mõnesse muusse välisesse parameetrisse kinni ja imestab hiljem, miks ta suhted kuidagi püsida ei taha, miks üksteisest kiirelt võõrandutakse ja millestki rääkida pole.

Ok, aga kui blondiks tõesti ei taha, juuksed ei kasva või tundub, et blondist üksi ei piisa, sest oled ikka liiga kole, aga nii kangesti tahaks iga jobu tähelepanu saada, siis reegel nr 2: ole kergesti kättesaadav. Täiesti lollikindel variant. Siin ei loe enam miski muu, kui ikka annad iga keharakuga märku, et siit saab, ei tule ükski pirtsakas poiss sulle ütlema, et sa liiga kole oled. Ok, muidugi, mõni erand võib keelduda, aga ilmselt pole ta siis ka piisavalt loll. Matside põhipostulaat on aga siiski "auk on auk" (vabandage väljendust, noh).

Ehk siis, tõelisi mölakaid, kes sind avalikult inetuks sõbrannaks peavad, ei tasu enda enesehinnangu kallale lasta (ma tean, kah üsna võimatu, aga tagantjärele saan juba aru). Usu, sa ei taha neile meeldida ja neile meeldida on oluliselt lihtsam kui enda välimust muutma hakata. Kui ringi vaadata, siis on selge, et välimus pole kohe kindlasti see faktor, mis segaks kedagi endale kaaslast leidmast. Kehv enesehinnang võib aga seda takistada küll, seega palun ära kunagi usu, kui keegi ütleb sulle, et sa oled kole!

7 kommentaari:

  1. Oleks sul laik-nupp postitusel, ma kohe laigiks, korda viis...

    VastaKustuta
  2. Ma ka laigiks seda, et te nii pingutate, et meile meeldida :)

    VastaKustuta
  3. Mis sõbrannad need on üldse, kes sellises olukorras naeru kihistavad. Huh, teismelised on ikka kohutavad. :D Olen-olen elitarist, aga hea ikka, et täiskasvanuna ise seltskonda ja sotsiaalset klassi saab valida.

    VastaKustuta
  4. noorusega on jah see häda, et alguses ei tea kohe, et teistsuguseid seltskondi on kah olemas - ja teistsuguseid omavanuseid meesisendeid. väga kergesti võib jääda mulje, et valikuvariandid on 1) õppida meeldima selliste töllistandardite järgi; 2) elada elu lõpuni tsölibaadis.

    VastaKustuta
  5. Ma päris tõsiselt ei saa aru millest sa räägid :D Blondid lähevad meestele rohkem peale? Ei usu, sest olles olnud ise suurem osa täiskasvanu east mustade juustega siis pean ütlema, et tähelepanu saan ma küll meestelt julmalt ja paljud mehed on mulle isegi öelnud seda, et must värv sobib mulle kui valatult ja selles pole siiani ükski inimene kahelnud. Küsimus on ikka selles mis juuksevärv kellegile sobib. Ja ma absoluutselt ei saa nõustuda enda kogemuste põhjal väitega, et blond juus tõmbaks rohkem tähelepanu, sest mul on blonde sõbrannasid ja nende kõrval tumedajuukselisena olen saanud ikka samavõrd palju tähelepanu.
    Kuid see, et need sinu sõbrannade austajatest tolgused hakkavad sind maha tegema või sulle midagi halvasti ütlema on küll märk väga madalast ja matsist mehest. Pigem tundub selline asi rohkem teismeliste teema. Ega ma ei teagi tegelikult kui vana sina oled.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See postitus oli tegelikult inspireeritud ühest teisest, kus üks teine blogija (kuna tema puhul oli tegemist üsna isikliku teemaga, siis ma ei linkinud) tundis end ebakindlana selliste meeste tõttu enda minevikust. Õnneks see ilmselt ongi teismeliste teema (kuigi ma ei usu, et sellised mehed ka täiskasvanuna midagi väärt oleksid, aga enamik naisi, keda nõnda on koheldud, lihtsalt oskab neist hilisemas elus eemale hoida).
      Blondi teemaga ma ei saa nõustuda, sest tagantjärele vaadates ei sobinud mulle blond üldse ja ka naistuttavad on seda arvanud, meeste tähelepanu (eriti selliste, kes tänaval nilbusi järele karjuvad) oli aga toona suur. Võib-olla sul on lihtsalt seltskonnaga vedanud? Või on ajad muutunud - ma ise olin teismeline pea 20 aastat tagasi (ma muidugi ka ei tea sinu vanust).

      Kustuta
    2. Sellest, mis tegelikult meeste tähelepanu tõmbab, olen vist ka varem kirjutanud - see, kui annad signaale, et oled suhtlusest huvitatud.

      Kustuta